Maminky, mám pouze otázku. Od únoru jsem vedena na VZP jako pečující o 2 děti do 15 let, protože ještě studují. Manžel sice ještě pracuje, ale budou jim citelně snižovat platy a máme hypotéku na být. Myslíte si, ze je v této situaci možnost získat nějaký příspěvek od státu?
Děkuji za odpovědi
Zažádejte si o pozastavení splátek hypo
@volcok87 Ahoj, záleží jaké příjmy má manžel. A s tím pozastavením splátek hypotéky bych byla opatrná protože to neznamená že jí nebudete platit. Prodlouží se vám doba splatnosti a za dobu pozastavení stejně budete muset platit úrok
@barussska1 já myslela jak jsem to četla že úrok budou platit jen právnické osoby nebo podnikatele ale fyzické osoby ne? Nebo to je jinak? Neber to tak, že rejpu jen mne to zajímá. 😊
Asi se zeptám hloupě, ale kolik je dětem, že nejdeš do práce?
Možná za 3 měsíce přídavky na děti, ale to by musel mít průměrně cca méně než 28 čistého.
@cikitkapb ahoj, určitě otázka je nasnadě. Jak už jsem psala, studují VS. Moje starší dcera má ADHD a problémy s učením, já sama mám psychické onemocnění, takže mám problém všechno skloubit a momentálně je pro mě tohle tohle nemožné. Letos končím Bc.a doufám ze za 2 roky zdárně dokončim Mgr., syn půjde do 1.tridy a já se snad postupně aklimatizuji do zaměstnání
@volcok87 ach tak. To se omlouvám. Informaci o tvém studiu jsem v hlavním příspěvku přehlédla. Jinak bych se neptala. Ono už samotné studium a péče o 2 děti je náročná. Chápu, že ti nezbývá kapacita na další činnost, i když třeba jen brigádu. Nicméně 2 roky jsou dlouhá doba. Za sebe, a svého muže se přiznám, že nejsme ten typ lidí, co by hojně využívali přídavků od státu, takže v tomto směru Ti bohužel neporadím. Ale co se zkusit pobavit s mužem, jestli by neuvažoval nad změnou práce?
V diskuzi Máte Slovo ze dne 2.4 2020 je spousta věcí vysvětlena.Přímo od Maláčové
Ještě dodám, ze můj příjem je tedy 0 Kč