Holky, ty které již s-kartu máte a používáte ? Kamarádce dnes přišlo, že si ji má také vyzvednout, pobírá rod. příspěvek, příspěvek na bydlení a životní minim. ,jenže je u jedné banky zadlužená a hrozí ji exekuce, je možné, aby ji to vzali z té s-karty ?Přeci jen je to účet jako účet.
Předem díky,
Podle mě na tý S-Kartě mít jistotu nebude, proto ji radši řeknu ať nahlásí jiný účet .
podle mě jí nesmí vzít životní minimum a příspěvek na bydlení.Ale co bude nad životní minimum a ten příspěvek dohromady jí zabavit můžou.Asi ne přímo z s karty,ale mohou se s úřadem domluvit,že jí bude přeposílán jen zbytek co jí nelze zabavit.Zažila jsem to u známé.
@andreakrausova
@mrsblack
@andreakrausova
@radka35 od 1.ledna 2013 jsou peníze na s-kartě chráněné před exekucí
neni to možné, exekutor nemože zabavit živ. minimum, ani príspevok na bývanie 🙂
@lucyvivien Pokud by sis ho nechala poslat na svůj (normální) účet, tak klidně může... nicméně z s-karty ne.
na normálny učet jo na S kartu ani složenku ne 🙂
@lucyvivien Přesně tak 🙂
Tak všude tvrdí, že na Skartu ti exekutor nemůže, takže pokud si nechává peníze na účtu skarty a nepřeposílá si to jinam, jako většina maminek, tak by se na to exekuce vztahovat neměla.
Kopíruju z portálu skontakt.cz:
Problém: Není vyřešen problém s exekucemi.
Odpověď: Do začátku roku 2013, kdy vstoupí v platnost novela občanského soudního řádu, díky které nebude banka muset na žádost exekutorů strhávat částky z účtu sKarty, situaci řeší dohoda s Exekutorskou komorou ČR. Doporučením Exekutorské komory ČR je informace o účtech k sKartě při první žádosti exekutora nesdělovat. Stejně jako banka nesděluje informace o existenci úvěrových účtů.