Zdravím, poprosím někoho znalého, nebo v podobné situaci o radu...
Ke 31.12.2019 jsem ukončila pracovní poměr dohodou ( tou dobou na rodičáku , věděla jsem, že do práce se už nemůžu vrátit a musela bych v lednu nastoupit)
Celý rok 2020 jsem brala rodičovský příspěvek a ještě ted leden 2021. Od února nastupuji do nové práce
Můj dotaz č.1 : Přijde mi za rok nějaké potvrzení, že jsem pobírala příspěvek ze sociálky, či tak něco? Co člověku chodilo při zaměstnání, abych doložila co se mnou ten rok 2020 bylo?
Dotaz č.2 : Když ted nastoupím do nové práce, potřebuji jen zápočtový list z minulé práce, či něco, že jsem ted pobírala měsíc před jen rodičák?
Děkuji za odpoved, snad píšu srozumitelně 🙂
Jestli si byla v roce 2020 zaměstnaná, tak ti přijde evidenční list důchodového zabezpečení normálně, jen tam bude celý rok ve vyloučených dobách a nulový vydelek (vyměřovací základ pro odvod na socialku) ale mateřinkam (zaměstnankyně na mateřské nebo rodičovské) se normálně eldz zpracovává a posílá na socialku a kopie dává jim i na pravidelných kontrolách zaměstnavatele na sociálně kontroluji - zatím je vždycky chtěli vidět. Co se týče roku 2021 - to už nejsi zaměstnaná, napíšeš čestný prohlášení, že jsi byla na rodicaku.
@kmarie81 a kdyz jsem byla cely rok 2020 uz nezamestnana, jen pobirala rodicak.. dostanu nejaky papir nekde? Kde bude ze ten rok jsem byla doma ale starala se o dite? Ci si nekde mam zazadat? Jelikoz za rok 2021 budu resit jen leden, pak uz budu mit smlouvu, tak neresim 😉 diky za odpoved
ne, v tom případě už vůči tobě tvůj zaměstnavatel nemá žádné závazky a za rok 2020 jestli si nebyla zaměstnaná - tak budeš mít asi nějaký výměr na rodičák z úřadu práce. Já sama sem ted tehotná poprvý tak nevím jestli při ukončení rodičáku dostaneš z uřadu práce něco o tom, že ti to končí, jestli jo tak tam bude určitě i začátek rodičáku
Holky a počítá se doba na MD a RD do odpracované doby (do těch 35 let), co je třeba mít odpracováno, anebo ne? Slyšela jsem, že kdysi se počítala jak doba VŠ, tak doba, kdy se pečovalo o dítě (RD) pak to zrušili. Jak to je teď?
@kkikkina Neprijde ti nic. Jen zapoctak. Jake pobiras soocialni davky zamestnavatele nezajima.