Ahoj, zajímalo by mě zda to jde... Mám 10měsíčního syna a chtěli by jsme druhé miminko. PPM jsem si zvolila na 3roky, ale nechtěla bych při druhém miminku o tu podporu "jakoby" přijít. Vím že se dostává podpora jen na jedno dítko, ale četla jsem že jde aby se na mateřskou nahlásil chlap a o dítě se starala máma. Vím že to jde třeba v případech,kdy máma nemá na mateřskou nárok, ale jde to ikdyž už na jedno dítko pobírám??? Někteří na mě tady budou koukat asi divně, že chci "obrat" stát o peníze, ale znáte to...... Děkuju všem za každou radu 😉
vojtisek2007: a to to nejde ikdyž by o druhou mateřskou žádal manžel(měl by to psaný na sebe)?
ewusko, jak pise Vojtisek. rodicak beres na nejmladsi dite v rodine. 😒
paolin: vím že sem tady hodněkrát četla že se na měsíc přihlásí otec na PPM a pak se to přepíše na mámu, jen nevím kdy to platí......
ewuska - PPM se píše na otce proto, že matce na ni nevznikl nárok (neměla účast na nem.pojištění 270dnů) a musela by čerpat nejpomalejší verzi rodičáku, takže když ty dny splní manžel, zažádá on - ale je to proto, aby mohli volit ty roky - dva nebo tři - a bohužel to fakt nejde, protože příspěvek lze pobírat pouze na NEJMLADŠÍ DÍTĚ V RODINĚ - tak to i v tom tiskopisu vyplňuješ - a uvádíš i další ostatní děti do 4let..... ☹
ewuska - bohužel to nejde - rodičovský příspěvek lze pobírat pouze na "nejmladší" dítě v rodině a je jedno kdo žádá - je to sice nespravedlivé - staráš se přeci o oba....ale bohužel 😠