Holky, v první půlce června jsme se brali. Začátkem července jedem na dovolenou do Chorvatska. Pojedu na starý pas s původním příjmením. Přítel ale zadal v objednávce moje jméno s oběma příjmeníma. Nebude to problém? Stejně tak to mám i na kartičce na cestovní pojištění, kde má být stejné jméno jako na kartičce pojištěnce. A tu už mám vydanou na nové jméno.
Podle mě to každý pochopí a jestli to nebude vadit nějak "úředně"?
Já jsem ho na to upozornila, ať mi tam napíše jen původní příjmení, tak to nové smazal, ale potom se vracel v nějakém kroku zpět, a vrátilo se i tohle a toho si nevšiml.
@klokanka31 no to samozřejmě můžu, ale do toho termínu se to nestihne. Nebo stihne, ale expresně, což je zbytečný. Na starej pas můžeš jet ještě 3 měsíce po svatbě, takže jsme to chtěli udělat tak. Dneska budu do té CK volat, jen jsem chtěla vědět, jestli se s tím někdo nesetkal, že je ve smlouvě o 1 příjmení víc a jestli to vadí nebo ne.
Jeli jsme sice před 10 lety už, asi 14 dní po svatbě do Švýcarska. Když jsme to objednávali, uvedli jsme obě příjmení, nové i za svobodna, na cestovním pojištění byly obě příjmení a cestovala jsem se starým pasem, nikdo nic neřešil. Tuším, že nám i paní v CK řekla, abychom uvedli obě moje příjmení.
@toluma jako myslíš, že kde by měl nastat problém? Jediná kontrola by mohla být na hranicích, tam tak maximálně kouknou na fotku v pase a odlifrují vás dál... Vůbec bych si s tím nedělala hlavu.
my do CRO lítáme a už několikrát se mi stalo, že celník jen ten pas vzal, otevřel ho, ani se nekoukl jestli jsem to já a vrátil ho😀 mají to tam v sezóně dost na salámu...
@zuzineckah nene, na hranicích bych se toho taky nebála. Spíš sem si říkala, ze to může někomu vadit třeba v ubytování, že se příjmení v pase a na smlouvě nebude až tak úplně shodovat. Jinak mě osobně přijde taky celkem logický uvést ty 2 příjmení ve smlouvě, jedno by bylo na starým pase a druhý na pojištění 🙂. Nicméně ve všech doporučeních to bylo "buď" a "nebo", nic mezi tím.
Každopádně ráno volali, že je zájezd zrušen a peníze posílají zpět, takže prozatím vyřešeno a příště si to líp ohlídám 🙂
@toluma ahaaa, a proč vám to šmarjá zrušili?? Se něco podělalo??
@toluma A nemůžeš si udělat pas s novým jménem?