Doklady potřebné pro uplatnění slevy na manželku

haneta
4. únor 2019

Ahoj, manžel žádá o odečet daně za vyživovanou manželku. Účetnímu jsem doložila čestné prohlášení že roční příjem nepřesáhl stanovenou částku (tuším 68 000). Chce doložit ještě papír ze sociálky. Prosím, mám tedy chtít potvrzení ročního příjmu? I když rodičovská se do příjmu nepočítá, tudíž mi vystaví doklad s 0? Pobírám pouze rodičovský příspěvek, zaměstnavatele nemám. Díky za postřehy. Na sociálce jsou nepříjemní, tak bych raději šla s tím, že vím co přesně chci... Aneta

banitram
Autor odpověď smazal
Zobraz
balet
4. únor 2019

@haneta Manzel vzdy doklada me potvrzeni rocniho prijmu a me cestne prohlaseni, ze prijem nepresahl 68 000. Ze socialky nic nedokladame, pokud jsi cely rok na rodicaku. Pokud jsi v loni pobirala i materskou, je treba i vypis ze socialky, pac materska se do te castky 68 000 zapocitava take.😉

balet
4. únor 2019

@haneta Jeste dodam, ze dane podava sam za sebe, nenechava si to delat zamestnavatelem, doklada tedy vsechny potrebné dokumenty, ktere zada financni urad.

banitram
Autor odpověď smazal
Zobraz
thalia
4. únor 2019

Já VŽDY dávala jen čestné prohlášení, nic víc netřeba. Manžel dělá přiznání sám. U zaměstnavatele stačí správně vyplnit růžový papír. řeší se to na zdi každý den.
@banitram jestli mě paměť neklame, psala jsi to víc než dobře.

banitram
5. únor 2019

@thalia Já vím, že nic dalšího není potřeba a já také po zaměstnancích nic jiného nechci. Ale každý rok chodíme na školení na daně a školitel nám říkal, že jsou různé účetní-sběratelky papírů, které ze zaměstnanců tahají hromady zbytečných papírů, takže se ani moc nedivím 🙂