Ahoj, prosím najde se někdo kdo by nam poradil? Než začneme řešit opravdu s právníkem .. Manžel kdysi koupil od známého auto za 200.000,- s papíry i ochranou známkou na autě proti krádeží, nicméně auto vlastnil asi 14 dní a poté mu jej zabavili policajti. Auto bylo kradené, pán co si šel sednout do vězení, slíbil, že az se vrátí tak mu jej splatí, měl to manžel pouze zapsané v listech od policajtů. Asi pred půl rokem se vrátil z vězení pán a byl ve špatném zdravotním stavu, říkal, ze jakmile bude mit peníze tak se domluvi.. No a pan umřel. Jeho dům je v katastru psany v exekuci a jeho žena se nevyjadřuje k dluhu. Ze ji je to jedno. Myslíte, ze to jde jeste nejak právně vymáhat? Nebo z exekuce dluh získat? Lze to vůbec?
A jako způsobena škoda? V papírech od policajtu je uvedena částka poškození 200.000,-.. Nobaj se taky obavam, ze to uz nelze s tím nic dělat 😐
já nevím, na to jste měli jít k soudu a podat na něj žalobu o náhradu škody, pak byste měli papír, že vám něco dluží a měli jste mít nárok...tohle je už vaše nečinnost, podle mě teď už s tím nic nejde dělat, ale třeba se objeví někdo právně zdatný, kdo nějakou kličku poradí, ale na místě jeho ženy bych se k tomu také dobrovolně nehlásila, když zjevně není důvod a jejím můž měl dluhy kam se podíváš...
@evapater89 - jinak na exekuci potřebuješ smlouvu, směnku, rozsudek, něco co jim jasně řekne, že dluží a byl povinen zaplatit do nějakého termínu a nezaplatil...pak dokonce musí být ještě písemně vyzván a až pak případná exekuce....
No já to manželovi říkala, ze se to mělo řešit právně.. Ted je pozdě .. Chtěl to vyřešit bez právníků a v klidu.. A teď to asi nemá smysl řešit vůbec .. Dekuji za vyjádření
@evapater89 mohli jste náhradu škody uplatnit už v rámci trestního řízení..To se asi nestalo?pak by šlo jedině v civilním řízení zažalovat právní nástupce - dědice, pokud to ovšem není promlčené..takže jde o to jak je to dlouho od vzniku škody resp. od okamžiku, kdy manžel se dozvěděl o škodě a kdo je za ní odpovědný..pokud by pán dluh písemně uznal za života.., pak se promlčecí lhůta ještě prodlužuje..😉
No právě je to rok 2012, já jsem s manželem v te dobe ejste nebyla.. Manžela jsem se ptala proč ho nezaloval uz dříve, chtěl to vyřešit osobně.. Ted nevyřeší asi už nic. Jak dlouha je promlčecí doba? Děkuji 😊
@evapater89 obecně 3 roky..od doby, kdy se dozvěděl kdo odpovídá za škodu v tomto případě..😕
to se mělo řešit už dříve - teď to bude dost těžké, předtím se měla rovnou uplatnit náhrada škody. 😖
@evapater89 - těžko, pokud nemáte papír, tak příslib je podle mě právně nevymahatelný...