Dobrý den,jsem bezradná.Je na mě udělena neprávem exekuce(někdo jezdí na mou odcizenou OP metrem).Vsechno to rizeni se hrozne vlece, dozvedela jsem se,ze mi muzou i na materskou atd.Tak me nuti k tomu,abych se vas nekoho zeptala:Bude pro me ted vyhodnejsi udat jmeno otce,nebo ne pri porodu?Chtela bych,aby ho male melo v rodnem liste,pokud to pujde pak pridat az se vse vyresi,vememe se,ale nyni musi jit vse pryc,chapejte......Dekuji za vas cas Maruska
Ahoj,děkuji.Měla jsem na mysli přídavek jako samoživitelka...?Moc se v tom nevyznám. Jinak OP jsem hlásila,byla mi ukradená celá kabelka,je to už 10let.Na první pokutu jsem reagovala,dopadlo to dobře,ale pak mě raději táta odhlásil na trvalé bydliště na úřadě,kdyby si na mě někdo vzal třeba půčku....Dozvěděla jsem se až v zaměstnání,že ta dotyčná jezdí vesele dál a mám 6 exekucí,které již nabyli právní moci,tak se semnou nechtějí bavit,ikdyž jsem si poštu nepřebírala,pač jsem o tom nevěděla....Ale věřím,že spravedlnost se musí prokázat!!
@maruskabelka tak s tou exekucí to mě moc mrzí, to je fakt nepříjmené, já pracovala ve firmě na vymáhání pohledávek, s exekutory jsme spolupracovali, tak vím, jak dokáži být urputní a ty jejich nepřiměřené odměny za to ještě.... bohužel žádný příspěvek na samoživitelku není, tohle by pak každý zneužíval a nedával otce do RL i když by třeba bydleli spolu.... já nedosáhnu ani na příspěvek na dítě a to jsem na pracáku teď... mám pocit ale, že na něj nedosáhnu proto, že nemám právě otce v RL, teď si nejsem jistá... jediné na co mám nárok je jen ten příspěvek na bydlení...
Juuu díky to je super,tak jestli to ještě stihnem zajdeme na matriku,to budu ráda,když ho tam budeme mít.Děkuji! Sestra říkala,že jí nedali přídavek protože má pračku....... 😒 Tak už vážně nevím.... 🙂 No asi bychom měly jít na školení k našim tmavším spoluobčanum,hi
@maruskabelka příspěvek ji nedali, protože má pračku? tak to si žádala určitě o hmotnou nouzi, to je zase něco jiného a tam ty kritéria jsou mnohem horší... to ti prohlédnout byt, kde bydlíš a rovnou ti řeknou, že pokud máš televizi, pračku, ledničku atd, tak to musíš prodat a budeš mít peníze až budeš mít téměř holobyt, tak pak ti něco dají... žádala si o to má kamarádka před pár lety a pak se na to vykašlala, říkala, že nebude prodávat vybavení bytu kvůli 3 měsícům, co musela přežít než nastoupila do práce.... mě by ho také nedali, protože mám auto... to je ale úplně jiná dávka, příspěvek na bydlení se týká čistě jen toho, že tam doneseš sipo, doklad o zaplacení, rozpis nájmu, nájemní smlouvu nebo výpis z katastru vlastníka, vyplníš formulář, kolik vás v bytě žije, jaké máte příjmy dohromady a to je vše... 🙂 tatínka do RL určitě dej, já to udělala jen proto, že ten náš "tatínek" je opravdu hrozný člověk a nechci s ním mít nic společného, o dcerku se nezajímá a nechci, aby na ni měl nějaký nárok, to těch 500, co bych dostala na alimentech oželím (víc ne, před porodem si změnil bydliště na městský úřad, pracuje jen na černo, je na pracáku už roky, nemá dávky ani, ale žije si dobře, ale nedokázala bych mu to a když jo, tak by mě přišli jeho kumpáni beztak zabít a to si s děckem nelajznu, nehledě na to, že by beztak neplatil a tahat se s ním po soudech, to by se mi akorát tak mstil, že by si naschvál žádal o děcko, o které nemá zájem, jen aby se pomstil a bůhví, co by s ní udělal ještě... ) Byli jsme spolu 2,5 roku a prakticky šlo jen sex, na vztah to nebyl člověk ani náhodou, mě to v té době vyhovovalo... no a stala se nehoda a já si malou prostě nechala... měl šanci ji být otcem, ale nechtěl, tak jsem to ukončila a jsem ráda, že mám klid, jsem ve skupince maminky samoživitelky (tam se určitě přihlas, je tam plno dobrých rad) a tam někdy čtu příběhy až mě mrazí a fakt jsem ráda, že nemusím takové věci řešit, jako kdy mu dám dceru, jak to soud určil apod....
@maruskabelka jinak abych nekecala, u té hmotné nouze nevím úplně přesně, co bys musela prodat (nebo nemít) jedná se prostě o věci, bez kterých se obejdeš... pračku mít nemusíš, protože prý prát můžeš v ruce, ledničku by ti asi schválili si nechat, bez toho to nejde, ale jinak televize a takové ty dražší věci - notebook, pc, hifi věž, Dvd atd to bys musela prodat jinak by ti nic nedali, no a samozřejmě auto, možná kdyby na tebe i nějaký nemovitý majetek napsaný, další byt, chata tak to už nevím, jestli by tě nutili se zbavit taky, ale asi jo... prostě celkově na to jen tak někdo nedosáhne, tvůj byt by musel vypadat hodně "uboze", když to tak řeknu... asi nejlépe nechat vykrást a rozmlátit dle mně 😀 možná má ale někdo lepší zkušenosti, já jen, co si pamatuji od té mé kamarádky, ale to už je tak 3-4 roky a radši si pak půjčila od kamarádek, protože stejně by to, co by prodala musela nakoupit zpátky a už by za to, co prodá takové nesehnala, takže po nástupu do práce by na tom byla hůře...
bez otce v RL nemáš nárok na žádné jiné spešl dávky, vím to, já ho tam nemám.. dosáhnu jen na příspěvek na bydlení a to ve výši 1150- Kč měsíčně, protože mám navíc hypotéku a bydlím ve vlastním.. kdy jsi nahlásila policii, že ti byla odcizena občanka? mě se to stalo taky, jedna feťačka si na mou občanku dělala plné moci, vykrádala důchodcům ze schránek lístky na důchody a na poště to tak vybírala na mne... já to měla ale nahlášeno okamžitě, že mi ji ukradli, tak si mě po 2 letech jen pozvali, aby se znovu optali jak to bylo a nic víc se neřešilo, zlodějku dopadli už před tím...