Dobrý den ,podávali ste někdo daňové přiznání ,tak že jste ho vhodili do schránky na FÚ ? Jak by měla být obálka nadepsaná ? Normálně jako bych to posílala poštou nebo už na oblaku napsat i to že se jedná o daňové přiznání ? 🤷 A do obálky vložit jen ten samotný papír nebo ještě ještě něco k tomu ? Omlouvám se za hloupý dotaz ,ale opravdu nevím jak ? Děkuji 😊
Do obálky vkládám jen daňové příznání plus přílohy, žádný uvodní dopis nepíšu. Na obálku jen svou adresu, protože posílám doporučeně.
Na obálku nic psát nemusíš, pokud ho házíš do boxu na FÚ. K přiznání přilož veškeré relevantní přílohy podle toho, jaké odpočty a slevy uplatňuješ. Musíš ale počítat s tím, že touto cestou podání nemáš žádný doklad o tom, že jsi přiznání podala. Teď už jsou v úředních hodinách otevřené podatelny, tak když už tam jdeš, odevzdej raději na podatelně a nech si potvrdit kopii.
Děkuji moc za odpovědi 😊 moc jste mi pomohly 😊
Holky, pokud posíláte daňové přiznání v obálce, podejte to aspoň s doručenkou..
Ale stejně doporučuji úplně jiný postup. Mnohem pohodlněji to uděláš elektronicky a zároveň Ti ten formulář zkontroluje základní chyby. Napiš do SZ.
Já jsem na obálku do pravého horního rohu napsala svoji adresu a pod ní jsem napsala daňové přiznání.
Kromě daňového přiznání jako takového se dává jako příloha potvrzení o zdanitelných příjmech (to dostanete od zaměstnavatele)