Dobrý den,
Je mi 18 bydlím s otcem babičkou a strýcem v bytě 2+1, jelikož jsem až do 4. měsíce neměla vůbec žádné těhotenské příznaky tak jsem nyní v neplánovaném těhotenství bez možnosti interrupce (17tt) , bez příjmu a bez přítele. S dítětem ovšem nemohu zůstat u rodičů jelikož by ho opravdu nebylo kam ho dát.
Nevzdávám se však tak rychle zkouším hledat podnájmy (spolubydlení kdy by nevadilo malé dítě) kolem 4 -7 tisíc v Praze. Ovšem nejsem si vůbec jistá které dávky a v jaké výši bych mohla pobírat a dáli se z nich s podobným nájmem vyžít s dítětem.
Pokud by bylo opravdu takřka nemožné tak bych nakonec opravdu musela dát dítě po porodu k adopci, což není nic co bych dělala ráda ale pokud by sem situaci opravdu finančně nemohla zvládnou tak radši ať se má dítě dobře v jiných rukou.
Mnohokrát Vám děkuji za všechny komentáře jež přidáte
@terry1512 Poptat se samozřejmě pudu jsem jsem sem chtěla hodit menší průzkum ať vím na co se zeptat a tak..
Co se bydlení týče zrovna teď přen pár chvílemy jsem se dozvěděla že má máma se stěhuje z bytu který mi tedy nabídla má však velmi velký nájem který sice máma říká že by za menší poplatek ode mne platila ale takto vyžírat vlastního rodiče úplně nechci. přecej už má svých problémů dost.. Ale v nejhorším nezbude než tak učinit a posléze to nějak mamce splatit či oplatit..
Tak nárok máš na RP (jako nikdy nepracující prvních 9 mesíců po porodu cca 7600,- pak do 4 let věku dítěte 3800,-) nejspíš dosáhneš na přídavky na dítě tzn 500,- , snad příspěvek na bydlení.Ale v prvé řadě budou asi řešit proč nemá dítě tatínka a kde jsou alimenty na dítě a na tebe.Prvotně se má postarat rodič,pak může pomoci stát.