Co se dá brát za obtěžování?

vikisek2012
18. lis 2014

Ahoj maminy. Potřebuju poradit jestli nevíte některá co se dá brát za obtěžování. Myslím tim nadávky a nesmyslné podezření a hlavně to že mě hledá kdekoliv a buzeruje jakmile mě našel na stránce modrého koníka a ani tam nedá pokoj. Má na 3 roky podmínku za dost závažný čin a nevím jestli bych si tímto pomohla kdybych šla tady u nás na kriminálku, kde už ho znají a vědí co udělal. Nerada to řeším takhle ale vím že nejsem sama kdo tohle prožívá a nebo kdo to zakusil ale chci jen slyšet nějaké rady protože je to deprimující. Děkuji za rady...

nonacek
18. lis 2014

@vikisek2012 šla bych na policii tohle co píšes je trestní říkají to mu stoking (nevím jak jse to zprávně pise) a určíte jsi to nenech li byt muže byt hůř a bez policie toho moc ne svedeš. Přeji ti ať jse to co nejdřív vyresi! ❤

vikisek2012
autor
18. lis 2014

Už se to řeší dost dlouho jen se vždy snažím vycházet za dobře a nedělat zbytečné komplikace. Za stalking myslím hrozí dost na to aby se třeba vzpamatoval že celou tu dobu ve vězení neuvidí své dítě o kteté se stejně nestará jak by měl. Jenže na něj už mam takových věcí včetně svědectví dalších lidí že se sama občas divím jakto že jesťě nesedí 😉

nonacek
18. lis 2014

@vikisek2012 to je hrozny fakt co píšes,přeci musí byt nějaka Pomoc zkus sociálku kontaktovat nějaký útočiště pro týrání ženy... a chodila bych i na policii proste bych jim nedala pokoj

vikisek2012
autor
18. lis 2014

Když jsem byla na socialce tak mi vynadaly musím čekat do ct kdy tady u nás bude paní která tohle řeší a čekat na její reakci. Ta už mi pomohla jak zažádat o malou ale tan seděla nějaká bezdětná a nevěděla co on mi vše dělal a co by dokázal udělat malé tak máme střídavou péči já a jeji vyšinutý otec o kterém je řeč. Když to tak vezmu na zpět tak nevím proč jsem mu bránila skočit z balkonu (ironie) a jak sem nechala na sebe mířit plynovkou z 1,5 metru :-/ máte pravdu že jedinná možnoat je jít na Policii.. Vždyť otcové zabíjejí sebe a své děti bez důvodů ptz neunesou rozvod :-/

banitram
19. lis 2014

Veškerou komunikaci s ním si uschovávejte - e-maily, SMS, dopisy. Dobré je zajistit i nějaké svědky. Určitě bych nečekala a řešila to přes policii. Až Vám zas bude psát, slušně mu odepište, že s ním nebudete komunikovat a pokud se Vás ještě pokusí kontaktovat nebo Vás dokonce urážet, předáte vše policii. Potom si zablokujte jeho e-mailovou adresu nebo vůbec nereagujte na vzkazy. Když Vám bude volat, neberte telefon nebo ho zvedněte, položte telefon na stůl a nechte ho vykecávat do prázdna - ať se mu to trochu prodraží. Dělala to tak kamarádka, když ji neustále telefonicky obtěžovat odmítnutý nápadník. Časem ho to omrzelo. Pokud máte někoho blízkého - rodiče, sourozence, přítele apod. - požádala bych je o pomoc... popravdě řečeno, já bych mu spíš rozbila ciferník, jakmile by se na metr přiblížil. Takže pak by se karta obrátila - mohl by se zlomenou hnátou a přeraženým nosem obíhat policajty a sociálku on sám a neměl by čas obtěžovat ....

mandala
19. lis 2014

@banitram Souhlasím až na ten ciferník, aby to paní zas nepřitížilo. ☹

haniplanetka
20. lis 2014

@nonacek stalking a určitě to řešit s policií 🙂