Chci pozměnit jméno a přidat příjmení. Je to možné?

freecoolin_1
14. lis 2014

Dobrý den,
chtěl bych si pozměnit jméno a přidat příjmení, tedy pokud to vůbec jde. Např: jmenuji se Miroslav Křížek a chtěl bych ho pozměnit na Miro Dorian Křížek. Myslíte, že by to bylo možné?
Prosím o odpověď, děkuji.
PS: Pokud to sem nepatří, tak se omlouvám.

tarra27
14. lis 2014

@freecoolin_1 myslím si, že to jde....dnes nic není problém..... 😉 asi bych se zeptala na matrice....tam ohledne jmen vědí vše - si myslím já teda, zkušenosti nemám 🙂

j.a.n.i
14. lis 2014

@freecoolin_1 Přidání příjmení problém je, to co vím lze pouze při svatbě, že se dá společné a pak svoje původní, takže by sis musel vzít paní Dorianovou...
Změna křestního by problém být neměla a pokud je Dorian mezi schválenými jmény, tak by se dalo dát jako druhé křestní.

freecoolin_1
autor
14. lis 2014

Četl jsem jakýsi článek o změně příjmení, pokud není hanlivé... je to za poplatek 1.000 kč, ale s přidáním příjmení tam nic nebylo

petrajurinova
14. lis 2014

@freecoolin_1 zkuste si pročíst tohle, možná tam najdete odpověď lepší než domněnky z rodičovského fóra http://www.mvcr.cz/clanek/jmena-a-prijmeni-zmen...

riakuk
16. lis 2014

Moje spolužačka si před asi 13lety nechala přidat jedno křestní jméno a nevím, že by byl problém. S tím příjmením to také jde, protože znám dvě ženy, které se nechtěly vdávat a přesto si zařídily příjmení partnera.

freecoolin_1
autor
18. lis 2014

Děkuji za rady 🙂

klarca27
30. srp 2019

@riakuk jde mit teda aby chlap mel dve rijmeni beze snatku ?