Bude číslo nové občanky jiné než na té staré?

bramborka01
10. dub 2016

Dobrý večer,

mám docela hloupý dotaz, ale už jsem zoufalá. Zítra mám odjet do Německa, cesta je plánovaná dlouho a jízdenka (která když se nekoupí dopředu, tak stojí přes 3000,– Kč) je již zaplacená.

Dneska jsem nechala peněženku na 5 minut bez dozoru a můj dvouletý syn ji ihned zmerčil, před pár hodinami jsem přišla na to, že nemám Občanský průkaz :nevim: :zed: :zed: :zed: (který tam do té doby určitě byl).

Měnila jsem si trvalé bydliště a shodou okolností budu mít zítra nový OP k vyzvednutí na Úřadě. Jde mi o to, že na jízdence mám uvedené číslo OP, kterým musím prokázat, že je jízdenka opravdu má.

Takže můj blbý dotaz zní (i když odpověď už tuším, ale naděje umírá poslední) bude číslo mého nového OP jiné než na tom starém?

A také ještě, budu něco platit, když nepřinesu ten starý průkaz? Prohledala jsem celý byt několikrát ale prostě jakoby se vypařil. :nevim:

PS: Omlouvám se, že můj příspěvek je takový zmatečný, ale jsem vážně rozrušená. :,( :,(

marecek4
10. dub 2016

Tak jine cislo tam urcite bude a stary prukaz by jste stejne vracela,na ursde se mizna domluvite o pozdejsim dodani,ale jak prokazat vlastnictvi jizdenky neporadim,leda ucet o zaplaceni,nebo sms o objednani ci cislo telefonu,faxu....