Blokace cizího účtu, když si na něj nechám posílat RP. Je to možné?

geilinka
16. srp 2019

Zdravím, měla bych dotaz. Může být zablokován cizí účet na který bych si nechávala poslat RP?
Exekuce se snažím postupně řešit, moc s nimi domluva není.

sudylichozrout
16. srp 2019

@geilinka uz jsme ti psaly jednou, abys s tim nijak necachrovala a nesnazila se z exekuce vyvleknout. Krome toho jsme ti take rikaly, ze RP posila urad prace a posila rovnou castku ponizenou o exekuci. Je uplne jedno, na jaky ucet by RP chodil, vzdy uz bude nizsi o strzenou castku.
Prestan blbnout.

geilinka
autor
16. srp 2019

@sudylichozrout mě z RP nic strhávat nemohou (nízká částka) exekuce řešíme s manželem postupně splátkami, ale ne se všemi je o splátkách řeč a mě jde jejn o to, jestli můžou zablokovat cizí účet jen proto že si tam nechám RP poslat - aby nemusel chodit na složenku

nita1984
16. srp 2019

@geilinka můžou všechno. Splátky nic neřeší. Není na ně zákonný nárok.

geilinka
autor
16. srp 2019

@nita1984 takže můžou bloknout cizí účet jen protože mi tam chodí RP, přestože z té částky nemohou nic strhnout a přestože splácíme?

nita1984
16. srp 2019

@geilinka ano, stejně tak můžou přijít domů na mobiliarni exekuci

geilinka
autor
16. srp 2019

@nita1984 děkuji tak to nechám dál posílat na složenku....děkuji

zuzita15
16. srp 2019

@geilinka ja si teda myslim, ze pokud je tvuj RP rovny zivotnimu minimu (po zapocteni prijmu manzela), tak nemuzou zablokovat zadny ucet, ani ten tvuj...

nita1984
16. srp 2019

@zuzita15 neni pravda. Exekutor muze využít a využívá VŠECHNY možnosti pro uhrazení dluhů. Tj. Může najednou obstavit plat (mateřskou, RP) nad nezabavitelne minimum plus zároveň může obstavit veškeré účty, kde se DOMNÍVÁ, že má dlužník svoje peníze a stejně tak může provést mobiliarni exekuci tam, kde se DOMNÍVÁ, že má dlužník svoje věci. Bohužel, hovořím z osobní zkušenosti.

zuzita15
16. srp 2019

@nita1984 jenze RP se ponizi na uradu prace a urad prace posle na ucet zivotni minimum a na to exekutor nemuze a je jedno, na jakym je to ucte

nita1984
16. srp 2019

@zuzita15 to právě není. Je to stejné jako s platem. Jak říkám, řešila jsem to. Exekutor se nemusí ohlížet na nic, bohužel. Dávali jsme stížnost na soud, na exe komoru, všechno málo platné.

geilinka
autor
16. srp 2019

děkuji nechám to na složenku, exe splácíme ....

zuzita15
16. srp 2019

@nita1984 ok, ale je to fakt zvlastni, to by pak matka a dite taky mohly chci*nout na hlad...

nita1984
16. srp 2019

@zuzita15 No, to bohužel mohli. A nejen oni, ale každý kdo se dostane do exekuce.