Automobilová nehoda, co bude následovat?

lejkas
6. říj 2016

Mám dotaz holky - dnes ráno jsme s malou jeli nakoupit a měli jsme nehodu. Přede mnou jel nějaký dědáček,který prudce zabrzdil a já i přestože dodržuji rozestup jsem to už nedobrzdila a vrazila to do něj. Děda měl jen uraženou zásuvku od tažného a já naprasklý nárazník a odepsanou mřížku a pohlý chladič. Volali jsme policajty a ti mi oznámili, že viník jsem já. Že prý vždy je to ten kdo má nabouraný předek. Jo a podle policie má děda na autě škodu 10000 kč a já 5000 kč. Samozřejmě jsem s tím nesouhlasila a tak bude ještě správní řízení. Holky nevíte co bude následovat dál? Jsem z toho nějaká přepadlá?

berenika39
6. říj 2016

@lejkas vždycky, když to dáš ty do auta před sebou, tak je to tvoje vina☹. tak to je. správní řízení - vyměří ti pokutu. škoda se uhradí z havarijního, pokud ho máš. to se stane, mrzí mě to, ale hlavně že se vám nic nestalo🙂

lajla
6. říj 2016

@lejkas máte smůlu bohužel,stalo se mi to samé
V zimě, jela jsem 20, blbec přede mnou na letních gumach, sjelo mu auto do protisměru a já do něj sklouzla...rozestup byl 10m, ale ledovka...viník jsem já, měla jsem raději nejezdit a předpokládat😂 správní jsme taky měli, i právníka... úplně zbytečně zmařený čas, máte fakt smůlu

puresin
6. říj 2016

@lejkas Predvolaji si Te - tvar se zkrousene, smutne oci, idealne dite s sebou. 🙂
Jinak pri nehode, kdy se nikomu nic nestalo, skoda je do 100.000,- a muzete odjet 'po svych' se policie volat nemusi.
Takze stejny postup jako u spravniho, jen na dedouska. 😀

lajla
6. říj 2016

@puresin to nepomůže...já měla dítě sebou a dokonce i těhotná...a to si myslím že jsem kočka, chlapi na to slyší...ale takhle veřejně to fakt nejde,zakon je zákon😞

j.a.n.i
7. říj 2016

@berenika39 Vždycky to nemusí být tvoje vina, jen bývá obtížnější prokázat, že není... na druhou stranu, podle toho, jak to zakladatelka popisuje, tak to spíš její vina bude, neb by musela prokázat, že ten před ní brzdil bezdůvodně.

lajla
7. říj 2016

@j.a.n.i bohužel to není pravda... vždy je viník ten za...a vůbec se to nezkoumá

j.a.n.i
7. říj 2016

@lajla Ale není... nezkoumá se to jen v případě, kdy se ten dotyčný nebrání, proč by si přidělávali práci, že.

lajla
7. říj 2016

@j.a.n.i no my se bránili...viz výše...i právník byl... chlap přede mnou na letních v zimě na námraze...
A znám těch případů bohužel hodně...ale byla bych moc ráda kdybych aspoň jednoho potkala, kdo to vyhrál...a neznam...a to jsem rozhazoval sítě všude možně...znáte?

j.a.n.i
7. říj 2016

@lajla Ovšem z tvého popisu nějak nechápu průběh té nehody, pokud jemu to sklouzlo do protisměru a byl před tebou, tak není důvod aby tys jela za ním do toho protisměru taky a tam do něj bourala a pokud ano, tak celkem chápu proč určili jako viníka tebe.

kacca11
7. říj 2016

Vinik neni vzdy ten vzadu. Neni to pravda. Ale v 99% pripadu to tak je. Clovek musi udrzovat takovou bezpecnou vzdalenost, aby stihl zastavit. Tedy pokud je treba ledovka, jak pise @lajla , je 10 metru rozestupu fakt k smichu.

@j.a.n.i souhlas.

lajla
7. říj 2016

@kacca11 k smíchu? Ta ledovka nebyla vůbec poznat, ve spisu psáno dodržena bezpečná vzdálenost, rychlost20, dokonce i viník uznal že jsem jela tak jak jsem měla jet😉 a přesto jsem byla vinná já...ale věřím že tomu rozumite

lajla
7. říj 2016

@j.a.n.i nejel do protisměru, v jinou stranu cesty...obrátil se ke mě čelem, tudíž se otočil...a při ani ne 20 a té vzdálenosti, podotýkám první den námrazy poprchavalo bylo pritmi. nebylo vůbec vidět že je námraza, bylo to během chvíle..další auta za mnou to daly rovnou do příkopu,

lajla
7. říj 2016

@kacca11 výňatek..
Na českých silnicích je viníkem havárie vždy ten vzadu. Řidič, který narazí do vozu před sebou. I když třeba srážce nemohl zabránit....

kacca11
7. říj 2016

@lajla nekdy lze prokazat umyslne zavineni prvniho ridice.

lajla
7. říj 2016

@kacca11 kdy..

kacca11
7. říj 2016

@lajla kdyz mas zaznam.

lajla
7. říj 2016

@kacca11 zajímala by mě situace, za jakých okolností...
Bylo mi/nam řečeno že nikdy...se záznamem může mít potíže sám se sebou... odebrání průkazu, velká pokuta, zákaz jízdy na...ale viník nehody bude vždy ten za...
Strávila jsem tam prakticky celé těhotenství... pořad se odvolávali, a hned při prvním.stani mi.bylo řečeno že stejně mám smůlu, ale já se nedala, protože jsem.si byla jistá, že to moje chyba Fakt nebyla...prostě smůla, jedes za...před tebou jakýkoliv vůl...ale pech mas ty... máš odhadovat, myslet, přemýšlet, předvídat a mít nadpřirozené schopností...
Kamarád je polda a řekl mi to samý, Segra právník a to stejný...jestli to 1% je bráno jako do foroty ok😂

j.a.n.i
7. říj 2016

@lajla Treba kdyz ti tam nekdo hodi mysku a pak prudce zabrzdi...
A jinak pri tvem popisu nehody souhlasim s policii, pokud on dostal hodiny a tys nestihla zastavit za nim, tak je to dost jasny, vzdalenost nebyla dostatecna. To, ze clovek vetsinou nema dostatecnou vzdalenost a spoleha na to, ze se nic nestane neznamena, ze by to nebyla jeho vina, kdyz stane.

majkoz
7. říj 2016

Jojo, proto už dnes hodně lidí má v autě kameru- neslyšela jsem tedy, že by kvůli ní někdo někomu bral jakýkoliv průkaz😂 Mě jednou solidně vybrzdil blbec, co byl asi nervní, že mne nemohl dlouho předjet, tak když se mu to povedlo, mě za trest vybrzdil. Kdybych to do něj bouchla, tak bych měla pravděpodobně smolíka, ovšem s kamerovým záznamem by se dalo dokázat, že chyba byla na jeho straně

kacca11
7. říj 2016

@lajla ja te nebudu presvedcovat, vim svoje a je fuk, jestli to beres nebo ne.

lajla
7. říj 2016

@kacca11 já se ráda poucim...a předám dál, takže budu moc ráda za popis situace
Ok holky...je to každého věc, ale tady jde diskuze klasický mimo...situaci kterou popisuje tazatelka je naprosto typická, nedobrzdila a je to...pokud má navíc čas, kdy řízení bývají v 7 ráno, nervy a peníze na řízení a právníka navíc...směle do toho, % že vyhraje že nižší než že spadne letadlo...ale každého věc
@j.a.n.i ok, jel mi minimálně na tři metry naproti...což se stejně jako myška blbe dokazuje...kamera je super věc

lejkas
autor
11. říj 2016

@lajla můžu se prosím zeptat kolik vás stálo správní řízení? Úplně se toho děsím co za cifru mi dají.

lajla
12. říj 2016

@lejkas kolem 5 před 6 lety, ale spíš ten právník...protože sama se obhajovat nebudete...a jedno stání to taky nebude

j.a.n.i
12. říj 2016

@lajla Proč by to nemohlo být jedno "stání"... pokud poškozený nebude uplatňovat nějaké zranění, tak nevidím důvod se svou vinou nesouhlasit a ani nevidím důvod proč si brát právníka, když nemám žádný důkaz pro to, že je vina na jeho straně. Ono vůbec ani tady nezazněl důvod, proč by to měla být vina někoho jiného.

lajla
12. říj 2016

@j.a.n.i prožila jste to?
Já ano..tak říkám jak to probíhalo, u stání se neřekne nic jiného než už bylo řečeno, a dle toho co zapsala policie...pokud někdo chce vyhrát tak toho právníka potřebuje, je mi fuk jestli s tím souhlasíte nebo ne, zkuste si to v praxi

j.a.n.i
12. říj 2016

@lajla Ano, prožila, já byla ten, kdo byl uznán nevinným (nebylo to pravda zezadu), nicméně ten druhý k tomu přistoupila rozumně, já nežádala odškodnění za zranění, on uznal vinu a za 10 minut bylo hotovo, co na banální nehodě vymýšlet. Bylo tam jasně vidět, že čekal jen na to, zda nebudu řešit zranění, když k tomu nedošlo, tak ani on neměl snahu se nijak bránit, proč taky.

lajla
12. říj 2016

@j.a.n.i jenže autorka vinu uznat nechce...
Vy jste to měla úplně naopak, kdyby ten za Vámi vinu uznat nechtěl, tak se musí bránit....a už by to jelo
To je úplně o něčem jiném
Správní řízení ani nemusí být

lajla
12. říj 2016

Kdybych já tenkrát uznala že je ok jezdit v zimě na letních gumach a jezdit druhemu ridici naproti v protisměru, tak se to vyřeší na místě v klidu, bez policie, řízení a dalších blbib...

j.a.n.i
12. říj 2016

No, pokud on do ničeho nenarazil, tak je fyzikálně celkem nemožné, aby ti jel naproti...
Ano, to píše, ale já nějak nechápu proč se tedy bránit, brát si právníka, když nemá nic v ruce, když tu sama jedním dechem tvrdíš, že nemá cenu cenu se bránit a druhým dechem, že se nebude hájit sama. Tak buď mám nějaké alespoň trochu použitelné důkazy a chci to zkusit a pak investuju do právníka nebo nic v ruce nemám a pak nemám důvod toho právníka platit a raději (ve chvíli kdy druhý nenárokuje zranění) tu vinu uznám, zaplatím pokutu a hotovo.

lajla
12. říj 2016

@j.a.n.i na kluzkém povrchu mírně z kopecka to jde velmi dobře
Buď měla uznat vinu hned, netahat do toho policii, nebylo by správní řízení
Teď bude správní řízení kde se předloží důkazy atd atd, a paní ho zaplatí...to nedává smysl když to šlo bez...takže se bude bránit což sama nezvládne, takže bude muset mít pomoc...a když prohraje zaplatí to celé sama, ... Vy si opravdu myslíte že při tom popisu má autorka šanci? Když někdo přede mnou prudce zabrzdí a já to do něj barvu není šance...kolik tak museli jet? Jaký byl ten rozestup? A ještě do dědy...
No konec o tom tady to nevyřešíme,skoda penez, už bych do toho nešla