Máme babičku na interním oddělení (vysoký tlak) a dneska tam předvedla pěkný tóčo. Doktroka řekla že má Alzheimera a prý jí v pondělí převezou na psychiatrii /do pondělí není místo) chci se zeptat MAJÍ NA TO PRÁCO? Mohou to udělat bez našeho souhlasu? Bez jejího?
Ale ona nikoho neohrožuje, naopak je moc hodná jen dneska měla takový výpadek ale jen nechtěla být v nemocnici. Ona si v nich dost užila a tak ma asi strach
Ja tedy nevim jestli na to maji pravo nebo ne,ale pred par lety mi tatinka takhle rovnou odvezli na psychiatrii nebyla jsem spokojena vyzadala jsem si vysledky vsech testu a papitu co dokazovali jejich diagnozu a vydala se s nima za jinym doktorem a stacila doma lecba pod dohledem rodin.prislusnika samozrejme navstevy psychiatrie aleky,bez toho to asi nejde,jestli se vam postup nezda ptejte se,zjistujte,nenechte se odpalkovat v nekteeych pripadech doktori voli ten nejjednodussi zpusob..preji pevne nervy
Babicka s tuto diagnózu neměla? Pokud ne, tak bych pátrala na základě jakého vyšetření byla stanovena diagnóza. Ptz hospitalizmus u starších lidí má někdy hodně dramatický průběh. Dal pokud není změna a myslí si ze se babička nedokáže rozhodnout sama, MUSÍ převoz a léčebné postupy konzultovat s rodinou. pokud spolupracuje 🙂
Nevím přesně, jak je to ted, ale my když jsme kdysi volali na strýce policajty a záchranku, jelikož trpěl schizofrenií a ohrožoval a napadal svoji rodinu, tak nám bylo řečeno, že bez jeho souhlasu jej nemohou na psychiatrii odvézt. Ale nevím, jestli se něco od té doby nezměnilo, je to už asi 15 let. 😒