Holky chci se Vás zepat zda jste některá už slyšela že otcové mají nárok na pětidenní volno po narození dítěte. Není to dovolená ale placené volno. četla jsem na internetu že to chtěli navrhnout ale nikde zda už to je schváleno. Rodíme v červnua manžel si chtěl vzít dva tydny volno at je s náma doma a s toho že by měl týden placené volno které má byt scháleno
áááááá díky mooooooc 🙂
to je ale ohledně návštěv u lékaře atd. ne ohledně otcovského volna. A navíc každá zem to má jinak tohle je sloven.diskuse
na začátku to bylo o volnu po porodu. A že to má každá země jinak, to je docela možný, ale do většiny diskuzí přispívají jak Češky tak Slovenky, takže se to probírá najednou.
aha, tak možná to nebyla tahle diskuze, na kterou jsem dala odkaz, ale o volnu pro tatínky po porodu, to už tu taky někde je.
Já myslím, že to schválené není a taťkové si berou dovču.
no právě že kamarad má 8měsíční holčičku a už to volno měl 😉
a neměl to náhodou díky jejich kolektivní smlouvě. My máme v práci taky výhody navíc, oproti zákoníku práce.
holky z praxe vím,že je volno na odvoz do porodnice a na porod samotnej a pak na odvoz z porodnice 😉
no někde funguje jen volno na odvoz do a z porodnice, na samotnej porod ne ☹
pokud jde o obdobi porodu, v CR ma otec ze zakona narok na volno na prevoz a na ucast u porodu - rozdil je v tom, ze na dobu nezbytnou k prevozu se jedna o volno placene, kdezto na dobu ucasti u porodu o volno neplacene 😉
jo jo, já měla na mysli, jen placené volno. protože jinak si manža bude brát asi dovču 😉
jasne, to je jasny, ze dovca je lepsi, to volno na porod ma vyhodu v tom, ze zatimco dovcu zamestnavatel dat nemusi (samozrejme doufam, ze to nebude vas pripad 😉 ), tak to neplacene volno zamitnout nemuze 😉
no dovkou problém nemáme, manža už má v práci nahlášeno, ve kterém cca období si vezme 14 dní dovču.
tohle téma už tu je, viz: https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...