5.11. mi končí rodičák... poradíte, co dal?

lolajda
28. říj 2020

5.11.mne konci rodicak.. pred tim jsem pracovala jako OSVČ, což bych ted mela velice nejisté, jestli by to fungovalo... poradíte, jake jsou možnosti, jestli vyčkat a mezitím pracak, nebo nevim... co by bylo nejvhodnější. Mala chodi do školky na par dni...

agneska7
28. říj 2020

@lolajda a co si najít práci ? Asi to teď bude trochu složitější ale obyč firmy berou pořád nebo jestli máte peněz dost tak klidně na pracák nebo jako osoba co se stará o dítě do 7 let ( nevím jak se to přesně píše ) ale záleží jak jste na tom finančně no

lenickakl
28. říj 2020

do práce se nechce?

mourovatakocka
28. říj 2020

@lolajda Můžeš se přihlásit jako pečující osoba, jak už tu zaznělo, že se nahlásíš jako že pečuješ o dítě do sedmi let. Případně částečný úvazek? Třeba markety teoreticky pořád nabírají, tak by sis zkusila domluvit směny na dobu, kdy je malá ve školce.

lolajda
autor
28. říj 2020

Ja bych se chtela prave vrátit k tomu, co jsem dělala, ale nez se to rozjede, bude asi chvilku trvat... myslim, ze ta osoba pečující nesmí pracovat a dítě ve skolce jen do obeda ...

martt
28. říj 2020

@lolajda Osoba pečující o dítě může pracovat ale jen na smlouvu DPČ a dítě musí chodit po obědě domu.

zmrzlinka
28. říj 2020

Tak než se to rozjede můžeš někam na brigádu....

lolajda
autor
28. říj 2020

řekli na úřadě, ze nesmím vubec pracovat...ptala jsem se, jestli aspon po tu dobu do obeda, kdyz je dítě ve skolce a pry ne

agneska7
28. říj 2020

@lolajda dobře , ale když se nenahlasiš jako osoba pečující o dítě do 7 . Tak jedině jít na brigádu / skraceny úvazek , ono je na prd radit, když nevíme jaké máte finance a ani nejde nijak poradit je možnost zůstat doma zadarmo na pracáku a nebo si najít práci víc možností prostě neni teda aspoň mě nic nenapadá