Ahojte. Zvažujeme sťahovanie sa do Ostravy ( muž ma skvelú pracovnú príležitosť). Vedeli by ste mi poradit aká časť mesta je naj? Počuli sme že Hrabůvka je super. Chceli by sme byt/dom kúpiť nie prenajať. Deti nemáme. Ďakujem
Já bych šla do Poruby a nebo do Hlučína (mimo Ostravu), je tam nádherné bydlení a všude je to kousek.
Poruba, Pustkovec, Martinov, Třebovice. Případně v širším okolí, pokud přemýšlíte i o domě, tak Plesná, Krásné Pole, Dolni Lhota… (víceméně jakákoliv vesnice směrem na Opavu).
Hrabůvka podle mě není špatná. Je tam spousta různých míst nejen věžáky a nebo třeba Zábřeh.
Osobně nemusím Porubu, každý den zácpa ráno z Poruby a odpoledne do Poruby. Každý tam chce žít ale zjevně všichni pracujou jinde 😁
Sme zvyknutý na centrum, bývali sme v Olomouci priamo v centre. Máme psa tak nejaky blízky parčík by tiež ušiel. Ja ako žena moc rada chodím po kávičkach a do obchodov. Dedinské typy s mužom nemáme vôbec v láske.
Asi bych mrkla i na kvalitu ovzduší v těch částech.
No jako podobné centru Olomouce je tak centrum Ostravy. Ale tam nevím jak se pohybují ceny, vím,že se staví nové byty,ale za kolik.. Obchodů, kavicek, zajímavých provozoven, restaurací, kulturních akcí tam je dost. U nás v Porubě restaurací a kaváren taky hafo,ale obchody nic moc, jen na Hlavní třídě v podstatě, takže my jezdíme šopovat do obchoďáku. Ta Hrabůvka mi pro tyto účely nepřijde úplně ideální.
Ja jsem z Poruby a hlasuji pro Porubu 🙂. Poruba ma nejčistší ovzdusi, hodně zelene, byty (a domy) zde patri k nejdražším z cele Ostravy,coz o něčem vypovídá. Za me bude ale hodne velky problem zde nejaky dum koupit..nabidka je hodne mala a ceny dost vysoke...10mil a vyse. Špatny pak neni ani zmiňovaný Martinov,Trebovice..to jsou vse lokality kousek od Poruby. Urcite ne Šenov, Bartovice, to jsou v podstate vesnice...Zabreh je taky hruza..Vyskovice se daji,ale tam toho moc neni.
Edit..jeste docitam,ze zvazujete i byt..tak to by nemel byt problem neco vybrat. Hezka cast je i ta Plesna..
@30bar Za tím účelem byla stavěná,aby byla bokem od průmyslu a po větru. S byty máš pravdu, jsme v pronájmu a pořád se nemůžeme rozhýbat ke koupi. V Třebovicích, Plesné a Martinově i ve vesnicích směrem na Opavu počítám budou domky drahé. A pozor na záplavové oblasti. Svinov dopadl blbě. Známému vyplavilo nově rekonstruovaný čerstvě koupený dům.
@andelka Ano to mas pravdu s tou zaplavovou oblasti..to jsem si neuvědomila. Ty byty jsou silene drahé. My jsme stastni,ze jsme před 9 lety prodali byt na Piskovych Dolech (nevim jestli znas,spadaji pod Zabreh dalo by se říct) a sli jsme do Poruby. Tady to mame fakt strasne radi. Chodime pesky na Hlavni třídu, syn dojde pesky na krouzky atd. Cena naseho bytu je ted trojnásobna..
@30bar Znám, ale byla jsem tam asi 2x, náhodou. My už jeden byt máme,ale v jiném městě. Tak to nás pořád brzdí. Byla na něm hypotéka, už není. Ale pořád nejsme rozhodnutí jestli ho prodat připlatit a koupit ( aktuálně potřebujeme aspoň 3+1, ale časem bude stačit menší) v Porubě nebo zůstat než budou starší na SŠ nebo VŠ a přestěhovat se jen s nejmladším do toho našeho. Je to složité a čas plyne a ceny se zvyšují a nám roste věk.. No každý Nový rok to bilancujeme. Napřed jsme mysleli,že pronájem je přechodné řešení a už jsme tu 7 let. Jinde jsou byty asi i levnější,ale já jsem porubský patriot a mám tu i rodinu.
V Porube se mi moc libi, muzu doporucit. Dojit do centra nebo Avion shoppingu neni zas takovy problem. Byty/domy tam jsou drahsi, ale ja jsem prazska takze pro me je bydleni v Ove jak zadarmo.
Hrabůvka je v pohodě,chodila jsem tam na gympl. Záleží odkud jste, na co jste zvyklí teď. Já třeba moc nemusím věžáky, " hokejky", místa bez přirozených center.. jsem z Poruby holt. Ze starší části ( taky máme obvody se sídlišti, paneláky..) Nemusím Dubinu, Výškovice, Mariánské Hory, Vítkovice, Přívoz. Bartovice, Radvanice, Hošťálkovice mají vesnický charakter,ale zvlášť ty první dvě mívají blbý vzduch. Ta Hrabůvka je ještě jakž takž no. Ostrava - Jih je jeden z největších obvodů Ostravy, líbí se mi jejich kulturní akce, celkem i rekonstrukce kolem náměstí.