Ahoj, chceme se pristi rok stehovat zpet do CR. Uvazujeme nad Ostravou,. Jsme mlady par, deti chceme. Mame psa. Nechceme dum, ale byt. Blizko mesto, ale taky prirodu. Mate nejake doporuceni, na jakou cast Ostravy ae soustredit? Dekujeme🙂
@krisvm
Jih-Vyskovice,Zabreh.Hlavne ne Dubina,to je betonova dzungle.
@barulina
Poruba je taky fajn ale co se bydleni tyce tak je nejdrazsi,obzvlast jestli chteji byt kupovat.
@zelenaesmolda je nejdrazsi, nicmene fakt nejhezci. A dostupnost naprosto vseho i pesky
Za mě jedině Poruba
@barulina
Jako nic proti Porube nemam,ja jsem zvykla na Jihu a mam to tu rada.Za barakem mame Belak,pole,spojeni dopravni dobre,do Avionu kousicek.Nestezuju si 🙂
My bydlíme v centru na Fifejdách a je to tu super. Kousek do místních parků a sadů (např. Sady Milady Horákové, Komenského sady), kolem hřiště, školky, školy, MHD, obchody (Futurum, Forum Nová Karolina) blízko. U Futura dokonce bývají od jara do podzimu farmářské trhy, kam moc rádi chodíme. Jsme tu spokojení, ale v budoucnu se chceme stěhovat kousek za Ostravu do rodinného baráčku 🙂
@ellyem
neni na Fifejdach hodne Ciganu?
@zelenaesmolda vůbec ne
Fifejdy,nebo Mar. Hory,ale zastávka dům energetiky,nebo krajský úřad.
Určitě Poruba. Bydlíme teď v Porubě v domku a je to tu jak na vesnici - přitom všechno pět minut daleko. I v bytě nahoře v Porubě by to bylo lepší než jinde. V centru Ovy je liduprázdno, kdežto v Porubě na Hlavní třídě je furt živo, všude dost rodin s dětmi. Výškovice jsou taky fajn, kousek Bělský les... Nebo pak za Krajským úřadem popř. Fifejdy, tam jsme bydleli v bytě, kousek velký park, obchody. Nicméně v Porubě už je zas o něco lepší vzduch. Ne Přívoz, Muglinov (hodně menšiny), Dubina/Hrabůvka.
@zelenaesmolda jj, je fakt, ze ted jsem chvili brigadne jezdila do Vyskovic na konecnou a neni to tam skarede. Ale zas nevim kam tam treba nanprochazku, kdyz clovek nechce do lesa. Jestli je tamntreba neco jako Hl. Trida v Porube. Ale ja mam rada Ovu celou. Ale treba v Hrabuvce bych bydlet nechtela, ani ta stara zastavba se mi moc nelibi.
Bydlite nekde kolem Svinova nebo jak je Kaufland?
@barulina no tak kousek je Kotva,da se tam v pohode dojit pesky
@zelenaesmolda jj, znam samozrejme, tak je to takove centrum. No jak rikam Ova je cela fajn
@zelenaesmolda jestli to bylo na mě, tak ne, v Porubě-vsi směrem na Vřesinu/Skalku, kousek od koupáku. Ale Svinov je asi úplně top v Ově 🙂
Bydlíme na Muglinově, do ZOO člověk dojde pěšky, do centra se také dá dojít, všechno blízko. Jsme tady spokojení.
@zelenaesmolda Nene.
Je těžké říct konkrétní místo - každé má pro a proti a každý obvod má své lepší a horší části. Já bych také volila spíše oblast směrem na Opavu - Porubu nebo Svinov (velmi záleží na konkrétní lokalitě! Jsou klidná místa s krásným bydlením a naopak gheta). Třebovice jsou úžasné, top místo pro život, ale je tu převážně jen zástavba rodinných domů. Krásná místa se dají najít třeba na Slezské, bydlení kousek do Komenského sadů, k řece, do centra.
@knoflikarka
Svinov je hlavne v zaplavove oblasti,vzdycky je prvni pod vodou.
@barulina
ktery obvod ma teda nejmensi kriminalitu?
Jeste me napada,co Krasne Pole nebo Stara a Nova Bela?
Za mě také doporučuji porubu, mám to tam ráda. Bydlím v Hrabůvce a bydlela jsem ve Výškovicích, ale Poruba je pro mě nejlepší.
@kerca78
Tak v centru bych treba bydlet nechtela
Ještě mě napadá Hrabová.
Jestli nemusí být přímo Ostrava tak je dobrá volba i F-M, nebo sice vzdálenější,ale krásný je Frenštát pod Radhoštěm, takové malé město, všude plno přírody
@zelenaesmolda takove ty okrajove. Stara Nova Bela, ikdyz spada pod Hrabuvku co se tyce Oop, ale tam je klid. Martinov, Hostalkovice a tak. Paradoxne moc kriminality neni v centru, kdyz pominu potize zebstodolni. A i ta Poruba ma casti, tedy dve obvidni oddeleni(oop) kdy ta druha je klidna. Ja bychbtreba jeste brala Klimkovice a Polanku nad Odrou
Žila jsem všude možně po městě a nyní bydlím v Porubě par let a jsem tady nejšťastnější, tady už s dcerou zustaneme.. ještě se mi dobře bydlelo v Hrabůvce...
Poruba je asi fakt nej! A jinak se mi líbí nejvíc v části - myslím 5. obvod - ulice Polská, Řecká, Kubánská atd. Navíc pokud máte pejska, tak na Francouzské je super výběhová louka pro psy.
Poruba a okoli. Je tady naprosto vse. Ja se zde prestehovala ve 20, pak na 3 roky na Valassko a stejne jsem sla zpet a nikde jinde v Ove bych nesla. Maximalne jeste Zabreh nektere casti