Nosní mandle u 6letého syna. Kam na odstranění v Ostravě nebo Havířově?

margits
12. kvě 2023

Dobrý den.
Můžete mi prosím, na základě vlastních zkušeností, doporučit kam v Ostravě nebo Havířově na odstranění nosních mandlí u šestiletého syna?

andelka
13. kvě 2023

My jsme byli na Fifejdach. Ale už je to 7 let.

petrasipkova1
13. kvě 2023

Tak když čtu Havířov, tak moje volba by byla jasná, je tam ten nejuzasnejsi primar MUDr Canibal.
Spis bych se podívala jake používají metody odstranění ,syn byl před týdnem na plazme. Ale v
Praze.

zelenaesmolda
13. kvě 2023

@margits
Byli jsme na Fifejdach.Spokojenost.Kdyz nejsou komplikace tak odpoledne se jde domu.

zelenaesmolda
13. kvě 2023

@petrasipkova1
Mudr.Canibal tak to je pecka jmeno,hlavne kdyz ho vetsina lidi precte s K.Mel delat patologa s timhle jmenem 😂

ekou
13. kvě 2023

Osobně bych volila Havířov

pipi_puncocha
13. kvě 2023

Havířov, skvělá zkušenost jak s primářkou z ORL, která operovala, tak celkově s hospitalizací na dětském a prim. Canibalem. Syn tam byl letos v lednu. Kdyby tě něco zajímalo, ptej se.

exbordelar
13. kvě 2023

Zeptam se trochu mimo: pocitili jste u ditete efekt u vytrzenych nosnich mandli? My jsme je nechavali odstranovat kvuli chrapani a castym zelenym rymam. Chrapani je teda pryc, zelene rymy pretrvavaji se stejnou frekvenci - cili od zari do kvetna imrvere - prakticky vkuse, s cca 2-3 tydennimi pauzami bez rymy…. Dost me to stve, furt husty zeleny sopel 🙄

exbordelar
13. kvě 2023

Edit: pauza neni 2-3 tydny, ale 2-3x jeden tyden behem sezony. Snad se chapeme 😅

pipi_puncocha
13. kvě 2023

@exbordelar u nás je to zatím relativně krátká doba (4 měsíce od operace), ale za tu dobu ani jednou zánět středního ucha - loni měl 3x. Chrápání a dýchání pusou zmizelo úplně, rýmy mívá čiré, vodové, bez teploty. Takže zatím jsem spokojená s efektem, ale právě nám byla doporučena operace klasickou metodou, že se vezme mandle celá, pošle se poté na vyšetření a podle toho, jestli (a jaká) se z toho vykultivuje bakterie se pak cíleně na to přeléčí ATB. Což se tak udělalo, podle citlivosti.

margits
autor
14. kvě 2023

@pipi_puncocha Havířov máme blízko, ale nevím jestli ho protlačím u manžela. Jeho rodina má s touto nemocnicí špatné zkušenosti z dřívějška.
A jak to tam probíhá? Propouštějí ještě ten den nebo zůstává dítě přes noc?

margits
autor
14. kvě 2023

@exbordelar A kde jste byli odstraňovat? A v kolika letech, jestli se můžu zeptat?

ekou
14. kvě 2023

@margits nevím jak u dospěláků, ale u dětí mají opravdu velmi pěkný přístup. Hodně se to změnilo. V rámci směny můžeš narazit na nepříjemnou osobu, ale to je všude

pipi_puncocha
14. kvě 2023

@margits příjem v den operace, měli jsme tam být v 7h, domů druhý den po ranní kontrole - upřímně já jsem za to byla ráda, cítila jsem se tak jistější, co kdyby se doma něco dělo.

margits
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
margits
autor
15. kvě 2023

@pipi_puncocha A probíhalo i nějaké vyšetření od ORL v dané nemocnici před samotným zákrokem, kdy by Vám k tomu řekli svoje? Ve smyslu, že máte doporučení z ORL odjinud, ale tam by řekli, že si nemysli, že je nutné odstraňovat...?

pipi_puncocha
15. kvě 2023

@margits my chodíme se synem k té paní primářce přímo celou dobu, takže tohle se nás netýkalo. Ale ano, myslím, že tam dělají své vlastní vyšetření a konzultaci před operací. Byli jsme tam týden před výkonem.

margits
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
boa
Autor odpověď smazal
Zobraz
boa
22. únor 2024

@pipi_puncocha Dobrý den!Prosím vás, zaujaly mě vaše komentáře ohledně zkušenosti s dětským oddělením nemocnice Havířov. Chystám se se synem na odstranění nosní mandle. Ráda bych se zeptala, jestli vám dovolí být s dítětem po celou dobu hospitalizace, vyšetření i při uspávání a při probuzení z narkózy? díky

pipi_puncocha
23. únor 2024

@boa dobrý den, se synem tam byl manžel a šel s ním před sál, on dostal nějakou premedikaci, tak byl už takový omámený. Dovnitř na sál nešel, ale neptal se na to, tak nevím, jestli je to možné. Po zákroku syna převezli na JIP (jsou tam asi 2h na pozorování) a hned manžela volali, takže když se syn budil, už u něj byl. Jinak po celou dobu byli spolu, mimo ten sál.