Moje starost není ani tak závažná, ale vždycky mi přišlo, že máme kopec přátel, po večerech sme chodily ven apod. Co jsem otehotněla, tak mi přijde, že mám jen partnera a všichni kolem, teda kdo nemá děti se chovají jako bych měla lepru, kamarádka se kterou jsem se jindy vídala denně tak ted nemá čas furt. Vnímá to někdo stejně?
@hasara33 Mám to podobně, jako je hezký si povídat o miminku, ale to slyším z každé strany a je mi i dobře s lidma , který o tom furt nemelou dokola 😀 Jako přítel je hrozně ohleduplnej a zlatej, ale není to jako ta prává holčičí drbárna no., už mi taky říká, proč třeba nejdu ven, ale s kým.. samotnou mě to opravdu nebaví
Je to tak z mé zkušenosti mohu napsat" naštěstí " protože jen díky těhotenství jsem poznala ty pravé přátele .
@terezatomesova Nápodobně.Pred tehu jsem měla spoustu známých a "kamaradek" . Teď si na mě nikdo ani nevzpomene.Zustala mi ze všech jedna
@veronika8808 nejvtipnější pro mne bylo , když po letech otěhotněly ostatní 😀 pak si na mne všechny vzpomněly, protože jsem byla já se zkušenostmi 😀 a to se jim hodilo do krámu 😀
Mám dvě děti, staršímu budou čtyři, mladšímu je půlrok. Moje zkušennost říká že:
1) netěhotní a bezdětní mají fakt jiné starosti a řeči o dětech je těžce nebaví... takže se dá sejít jen nad nějakým jiným tématem a ta schůzka potřebje to téma (ne "jen tak povecat o životě")
2) bezdětní mají jiný časový režim a jiné preference míst (do Národního ani do putiky čtvrté cenové s dítětem prostě nejdu)
3) některé lidi děti děsí (jejich přítomnost je jim vyloženě nepčíjemná). Bohužel, o tyhle lidi přijdu. ¨nštěstí to není víx jak čtvrtina.
4) Spoustu lidí má přehnané ohledy ("nemůžu k nim s rýmou", "nemůžu jí tím obtěžovat", "nebudu ji okrádat o čas", "to s dětma nedá"). Tyhle lidi je třeba vyvést z omylu.
@terezatomesova To je teda dobrý no 😀
@jituli84 ahoj, no bohužel trochu to tak je ...já zrovna nedávno byla domluvená na oběd s další kamarádkou, která je také těhotná plus ještě měly přijít další dvě netěhotné, bezdětné kamarádky z nichž jedna onemocněla den předem a druhá nakonec asi hodinu před obědem napsala, že nemůže (použila nějakou výmluvu) a napsala ať si užijeme "těhotenský den", pak jsem byla domluvená s kolegyněmi z práce, které jsou i mé dobré kamarádky, že se sejdeme někde na oběd, ale nakonec to také asi dvě hodiny předem a obávám se, že tak trochu kvůli mě.... zkrátka těhotenství má takové stigma, že každý si pak představuje, že se těhotná chce bavit jen o miminech, porodech, kočárcích apod ... a přitom já jsem spíš chtěla vypadnout mezi lidi a drbat 😀😀