Asi už toho máte dost z těch mých diskuzí, ale mám dost dotazů a toho je super web..Takže se ptám, má někdo zkušenost s psem a mimčem dohromady?? Pes je totiž naše druhé mimčo a dost žárlí, tak by mě zajímalo, jak se to zvládá jinde...Máme čivavu.
Děkuji předem za všechny příspěvky
😕 😕 😕
slunatko, dostala jsi muj vzkazik do IP???(interni posta)
janusababo dostala ale nechtela bych dat jessynku k mame zaprvy by to neprezila a za druhy uz ji mame dlouho a je to clen rodiny a bojim se ze bude zarlit takze fakt nevim no..
nemusis slunatko, uvidis jak moc bude zarlit... 😎 mozna, to bude dobry a pejsek bude spise branit mimiska, nez ze by na nej byl zly...drzim kazdopadne palecky!!!
janusko mi vzali jessy ven a prisla kamaradka s mimcem a to sji mela videt to k sobe nepujde..tak teda nevim asi ji zcnem zavirat do koupelky :((
slunatko, náš pes je hroznej prdlouš a žárlivka a Ondra je mu celkem ukradenej. Očuchá ho a jde si po svým 😉 Dokonce když se k němu Ondra blíží, tak se sebere a jde pryč 😀
pokud jessy nema "mantinely", coz asi jako vase prvni (chlupate) miminko nema 🙂 ...milacek, vid? Tak to bude asi opravdu tezke, to budes muset zvazit priority... 😒 ...pokud posloucha, byt durazni a dusledni, ale vyzaduje to disciplinu od vas obou...aby v tom jessy nemela zmatek...zahul to bude pro ni tak ci tak... ☹ , nez si zvykne na skutecnost, ze miminko bere vasi pozornost...kamoska ma pitbulterierku, domu si donesla holcicku(cerstve narozenou), fena je dost ostra, ale posloucha, no a prinesla malou domu, vyslikla ji, nechala ocuchat a rekla fence, ze to je miminko a ze je jejich...fena ocichala, a sla pryc...od te doby (holcicka ma uz 4 roky) na ni neda fena dopustit, dokonce je holcicka jedina, kdo ji saha do misky a ona si to necha libit, ale to je myslim extrem...nedoporucuji zkouset 🙂 😝
Máme 3letou labradorku, žárlí i na mně když jsem u páníčka, byla postelová, gaučová, no prostě naše holka. Co máme malýho, tak má svoje křeslo a je spokojená, parkrát to zkoušela za náma, ale brzy se naučila. Malej je na ní jak z divokých vajec, nejradši by na ni vlezl a ocumlal ji 😀
schnek.no já nevím jessyna je rváč
janus:uvidíme na týden jí k mimču nebudu pouštětat se otrkam a naučim manupulovat s novým přírůstkem :D no a pak jessy skusíme k mimču dát a uvidíme jinač pak by si jí asi vzala sestra...miláček to jer to jo
Slunatko cizi miminko a tvoje miminko je uplne neco jineho. Pes to pozna podle pachu. To ze psika budes na tyden zavirat jeste zvysi stres a jeho zarlivost. Po prichodu z porodnice dej psikovi miminko ocichat a dej mu taky ocichat pouzitou plinu. Samozrejme nemuzes nechat miminko s psikem samotne, ale podle mych zkusenosti by to melo byt v poradku.
slunatko, to neni dobrý ji zavřít a nepouštět, to spíš zaděláš na problém. Nejdřív vyzkoušej, jestli to skutečně nepůjde a pak teprve hledej řešení 😉
My jsme museli dát psa (kokřika - holku) ka našim o patro níž. Nejdřív jsme se domluvili na šestinedělí a už je u nich 9 měsíců. Problém je, když s Kubíčkem jdeme k našim na návštěvu, což je denně (bydlení v jednom domě si to prostě vyžaduje 😵 . Každopádně Nelynka (pes) má dle doktora narušenou hyerarchii ve smečce, tím že vstoupil do smečky Kubík a dělá naschvály a to ty, že našim dá se říct pravidelně každou noc v obýváku na koberci udělá bobek, ale takovej, jakej se jí venku nikdy nepovede. Veterinář říkal, že ona tak dává na jevo, že se o ní nesmí ztratit zájem......... No ale uklízet to po ní nemusí 🙂, takže jak zní vaše rada? Zkušenost? Poraďte? Taky už po Kubíčkovi vyjela, je fakt, že jí zatahal za ocas, to bych asi vyjela taky, ale co s tím? On ještě neví, že to nesmí a ona jako pes to nepochopí asi nikdy, že za tohle se nesmí bránit..........
slunicko bojimse stejnyho problému já to vidím tak že když to bude nezvladatelkný tak půjde jessynka k sestře
Slunatko, my máme doma 3 psy a byli posteloví - spali jsme s přítelem a kolem nás, spíš s námi, 3 pesani. Mimochodem moje miminka. Když jsem otěhotněla, už mě docela vadilo se strkat s 15kilovým psem v posteli a taky jsem měla strach, aby mi neskočil na břicho. Tak se rozhodlo, že půjdou z ložnice do obýváku(jo, obývají celý byt). první noc jsme nespali, pes kňučel, ale použila jsem rozprašovač na kytky a vždy, když zakňučel, přilítla vodička 😀 Naučil se to. Jo, fenky byly v poho. Když jsme přivezli z porodnice malého, dali jsme jim ho očuchat - žádný lízání !!! a i teď po 4 měsících občas s malým podřepnu a ukazuju pejsky, dáme piškotky a vypadá to super. Pesani jsou v kuchyni, občas v obýváku a jde to. 😅
Jo a ještě podotýkám, že náš pes je šílený psycho, kdyby to byl čkověk, bude někde zavřený v ústavu - žárlivý, šílený, mstivý, zkrátka psycho. Fenky jsou v poho, jsou to takové milé holky, ale pes žárlí i na ně. Takže si myslím, že soužití jde, ale nikdy nenechávejte psa samotného s dítětem !!!
Ahojte holky,
nevidím důvod, proč by musel pes z domu, když příjde mimi...ale chtěla jsem reagovat na příspěvek SLUNICKO:
nevím co vás vedlo k tomu, dát fenku pryč, ale musíš si uvědomit, jak se asi cítí, objevil se někdo. kdo zabral její místo a vyštval ji z její smečky, od jejích milovaných pánů a z jejího domova,ale tím to jistě nekončí. Jak se k ní chováš ty a tvoji rodiče, když příjdeš na návštěvu, možná se pletu, ale všichni se jistě rozplýváte nad malým a ona je tak úplně stranou pozornosti a tak ji vlastně vystrnaďuje i z nové smečky v které si teď musí najít místo. Myslím, že pokud změníte chování během návštěv jistě se fenka rychle srovná. Po vašem příchodu by měla nějakou chvíli být středobodem ona a ne malý - měla byses s ní bouřlivě vítat mluvit na ní a bylo by dobré kdyby i rodiče chvíli věnovali pozornost jí a ne jen dítěti. Po dobu vaši návštěvy by pak nemělo docházet k tomu, že je držena stranou ale měla by být aktivní součástí celé návštěvy - já vím je to těžké ale určitě to přinese ovoce!
Obecně když přinesete domů nové mimi, měli byste poučit např. návštěvy, že až k vám příjdou musí se nejprve pomazlit a přivítat se psem, tak jak to dělali než se malé narodilo a pak se teprve věnovat dítěti... 😉
slunatko: mame ovcaka a taky kocoura, nesou to statecne, kdyz odlozim maleho, chovam kocoura nebo hladim psa, aby se necitili odstrceni. Kdyz jdu treba do koupelny, pes si sedne k postylce a treba dneska pro mne prisel, protoze maly zacal plakat. Kdyz se vracime z prochazky, pes kontroluje, jestli mu to miminko vezu zpatky. ale hlidam je 😀
My máme pudlici a na začátku žárlila, ale malýmu nic neudělala, spíš se ho bála a bojí doteď, ale zvykla si 😉 asi to chce zkusit 😉 Ale čivavu bych asi k dítěti nepustila, sama o sobě je to dost žárlivá rasa, která nemá ráda děti 😒
Jak jste holky zvládaly venčení?
Manžel je celý den pryč. Zatím máme psici u bráchy. Je zvykla chodit 3x dnně ven.
psa máme u našich, děsně kňučí když malá brečí, ale jinak je to hlídač, vždycky vyje když malá brečí...nic by jí ani neudělal a myslím, že vychovaní psi, kteří nijak nestrádají /jakože by byli biti nebo hladověli)... by nikdy žádnému mláděti neublížili, je to tak v přírodě zařízený...takže OK, krom toho, že malý lovim chlupy z pusy, ale nijak jí to nevadí, aspon bude mít protilátky???!!!
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
😉