Sex po porodu. Máte zkušenost, radu?

zuzan88
19. dub 2020

Ahoj holky, ať přemýšlím, jak přemýšlím jsem na toto téma krátká... Z nějakého důvodu mi po porodu našeho druhého mimča začal být sex cizí... Jak to jen popsat - zkrátka sama od sebe nám na to chuť minimálně, tudíž snaha o nějaké pěkné chvilky z mojí strany je minimální (což není úplně dobře), když už na věc přijde, přijde mi že se doslova kolikrát přemáhám, nevzrušuje mě to, nedokážu se uvolnit a při jakém koliv dotyku tam dole, mám tendenci dávat nohy hned k sobě. Trápí mě to, ale netuším co s tím... Někdo nějakou radu či podobnou zkušenost!
Naše děti mají 18 m a 4 m.

urtica
19. dub 2020

Zuzko, řešila to blízká známá. S manželem s tím byli i u sexuologa a ten doporučil naprostou půlroční abstinenci a tím, že pokud to budou lámat, může se to zvrhnout do trvalého odporu. Jedna věc je čistá únava - ta se jednou za čas překonat dá...ale pokud to jde až do averze, pokud je Ti to vyloženě nepříjemné, není přemáhání se nejlepší způsob.
Jinak - jim ta půlroční abstinence pomohla, ale dlužno říct, že on byl skutečně trpělivý, ukázněný a netlačil na ni.

krupka3
20. dub 2020

4m je jeste dost malo. Tvoje telo i mysl se vetsinou po porodu naladi na roli mamy spis nez roli milenky, a podle toho telo take reaguje. S manzelem se domluv, abyste na to sli pomalu, aby ti nekdy treba jen namasiroval zada pri svickach nebo si dejte spolecnou vanu. A rozhodne se zkus do niceho nenutit. Samozrejme je ale na miste otazka, jaky byl porod? Pokud jsi pri nem zazila neco (byt jen podvedome) traumatizujiciho, muze jit o mnohem hlubsi problem.

brixavonpavli
20. dub 2020

Já tohle měla v době kojení, když jsem kojit přestala, tak zase chuť přišla. 🙂

martiniquest
20. dub 2020

@zuzan88 Mam skoro 4m po porodu a take jsem ztratila chut, zhruba mesic zpatky. Pritom par dni po porodu jsem byla pri chuti uplne extremne. U syna jsem to mela obdobne a chut se zacala obnovovat az s postupnym snizovanim kojeni, cca kolem roka, mozna roka a pul. Celkem mi to i dava smysl. Telo nema zajem otehotnet, kdyz se musi starat o male mimino a plne kojit 🙂 Takze vydrzet a netlacit na pilu, upravi se to

miba10
20. dub 2020

@zuzan88 nejsi jediná. Já to měla úplně stejně. Nedalo se u mě mluvit sice o odporu a premahani, ale prostě jsem na to neměla, chuť, ani náladu nic. Děti mám od sebe stejně jako ty 18mesicu. Jestli tě můžu uklidnit, zlepší se to. Malému je téměř rok a zlepšilo se to o dost. Frekvence sexu se zvyšuje, a i myšlenky občas na to naskočí. Já mám Teda poderzerni, že u mě v tom měla roli i antikoncepce, ale ne nijak zásadní.
Vydrž

zuzan88
autor
20. dub 2020

@brixavonpavli kojit kojím zatím plně. Staršího syna jsem měla asi od 3 m na um.

krupka3
20. dub 2020

@zuzan88 Ja jsem kojila 2 roky az do dalsiho otehotneni a sex se nam stejne za nejakou dobu vratil do normalu. Pamatuji si, ze jsem podobnou dobu po porodu sem psala uplne stejny dotaz jako ty ted, ale opravdu to tak nejak postupne pozvolna odeznelo a je to zas dobry. Dej tomu cas.

mzacikova
20. dub 2020

@zuzan88 já taky moc nechtěla, byla jsem po císaři a přítel chtěl už po měsíci. Ne, že bych tedy měla přímo odpor nebo nechuť, ale sama jsem si o sex neřekla a často ho i odmítala. Změnilo se to asi po roce od porodu, teď jsem 2,5 roku po a jsem asi náruživější než chlap 🤣 určitě to bylo únavou, přeci jen je to mé první dítě a já byla hrozně unavená a vyčerpaná. Chlap, bohužel, je teď na druhé koleji, děti mají přednost..takže asi proto teď nechcete.

niheb
20. dub 2020

Hlásím se do klubu... Náš 9m prcek navíc poslední dobou odmítá spát sám, takže když už by byla chuť, není čas... Takže doufám, že to brzy přejde, času přibude a chuti neubude 😀