Odpor k sexu. Co dělat?

bluemom
28. pro 2022

Ahoj,je mi 38 a jsem matka tří dětí . S manželem jsme spolu už 22 let . On byl můj první sexuální partner (a taky poslední). Na začátku vztahu,kdy mi bylo 17 let a neznala co je orgazmus,jsme měli sex i 3x denně. Ale to je normální. Po pár letech jsme prošli krizí kdy jsem se prostě sekla a nějaký měsíc jsme sex neměli vůbec. To jsme překonaly. Po 5 letech chození sme se vzali a začali "pracovat" na miminku. Takže sex často. V těhotenství pokus asi 2x jinak nic a po porotu nějaký měsíc pořát žádný sex. To jsme opět překonali a i když to nebylo tak časté byl. Pak přišlo druhé těhu opět průběh jako u prvního . A třetím porodem přišel ten problém. Celé těhotenství opět nic. Pokud byl jednou,ale nešlo to a pak už mi bylo tak zle a vše mě bolelo že už to nešlo. Když se malá narodila tak do jejich 8mi měsíců nic nebylo pak asi 2x s měsíčním odstupem. Nechala jsem si dát tělísko a to jsem několik měsíců špinila a krvácela a bouřily se mi hormony. Na sex sem neměla ani pomyšlení. Malá byla a je stále celkem náročná ,špatně spí stejně jako nejstarší autik . Takže zase rok nic. Jsem na děti sama ,chlap chodí na noční ve dne spí i celý den.... No prostě jsem vynervovaná ,unavená.. Začala jsem cvičit ,zhubla přes 20 kg,ale v sexuálním apetitu mi to nijak nepomohlo. Každý den myslím na to,že musim ,ale nejde to. Už několikrát jsem se kvůli tomu s mužem hádali . Že sme jak důchodci a že se nesnažím. Pokaždé mu říkám že s tím bojuju,ale nejde to. Není to jím. Nedokážu si to představit ani s nikým jiným. On že na mě netlačí ,ale já to cítím. Vadí mi když se mě dotkne nebo udělá nějaký náznak . Já nevím, je to tím,že jsme spolu tak dlouho? Láska už dávno vypršela z mé strany . A už dlouho přemýšlím ,že by mi bez něj bylo líp v tomhle ohledu . Nemusela bych myslet na to ,že spolu jespime. Ale se třema dětma v cizině to není snadné. V podstatě jsem na ně celou dobu sama a zvládám to,ale ne na 100% . A hlavně se bojím po tolika letech být sama. Ale je to jen o zvyku. Je víc faktorů miho bloku,ale to je na dýl. Měli by jste radu ? Nebo zkušenost? Díky

















nejde to.

katherine177
28. pro 2022

@bluemom měla jsem to samé v prvním manželství ,manžel chtěl často ,já už takovou potřebu neměla ,asi to bylo také tím ,že jsem byla na děti sama ,byla jsem unavená ,manžel s ničím nepomohl ikdyž jsem ho prosila ,že pak budu mít čas a chuť na něj když nebudu unavená ,neustále hádky ,až mě začal podvádět ,pak už jsem měla odpor jen když se mě dotkl ,skončilo to rozvodem ,také jsem při rozvodu měla 46 kg z těch nervů a únavy .

jancazao
28. pro 2022

@bluemom u mě tohle způsobovalo tělísko. A samozřejmě k tomu ještě dopomáhá únava a vědomí, že jsi na všechno sama.

lencaa11
28. pro 2022

@bluemom hodně žen to má po hormonalnim tělísku nemá chuť na sex ,nálady ,odpor atd ..je to více věcí k tomu ještě teda že jste na to sama no

fandysek_1
28. pro 2022

@bluemom to je klasický kolotoč žen + to tělísko. Já jsem si nechala namíchat Bachovy esence. Uklidnila jsem se a začínám lépe zvládat své denní úkoly a i se zlepšila chuť na sex.

gracinka7
28. pro 2022

@bluemom nechala bych si odstranit tělísko. U mě jakékoli hormony způsobují nedostatek libida.

takyjedna
28. pro 2022

Já bych řekla, že zakladatelka má daleko hlubší problém, než tělísko. Potřebují sexuologa, párovou terapii, pokud chtějí zachránit vztah. Vyndání teliska to fakt nespasi.

manitu88
28. pro 2022

já bych byla pro návštěvu gynekologa, co nejdřív, vyšetřit hormony. Určitě tohle se taky řeší. Držím palce

bluemom
autor
28. pro 2022

@takyjedna to mate pravdu. Ale nějaká terapie nevím jestli by k něčemu byla. My o všem mluvíme. Já otevřené říkám co chci to není problém. Spíš to,že chlap si mě vyslechne ,řekne mi co chci slyšet a stejně si jede dál to svoje. Takže já už pak nemám ani chuť s ním něco řešit protože vím ,že se nic nezmění. On ví ,že mi málo pomáhá ,ale nic pro to neudělá. Tělísko si nechám vyndat. Už se to nedá vydržet. Ale obávám se ,že mezi náma už se to nespravi. On si totiž myslí a bude myslet,že v momentě kdy si je nechám vyndat tak na něj skočím a přijde si na sví. Absolutně nechápe ,že to tak rychle nejde.

sorboni30
28. pro 2022

@bluemom já mám taky tělísko.. krvácela jsem dlouho, už jsem to chtěla nechat vyndat, ale primář mi řekl, že mám prostě počkat než si tělo zvykne. Trvalo to 3 měsíce.. Začala jsem užívat Ascorutin. Pomohlo to.. vždy po skončení menses beru Ascorutin a jsem bez krvácení..
Co se týká odporu k sexu, ty ho nemáš jen po dobu tělíska jak to tak vypadá, ale po celou dobu s tvým partnerem..
Víš, ono je dobré se podívat i že stránky druhé a to manžela. Dám ti nahlídnout..
Žena stále unavená, nervózní, kdykoli se jí dotkni uhne, nechce se mnou spát..má cenu takový vztah?
Muži sex potřebuji.. za pár měsíců tady napíšeš, že ti muž zahnul a našel si jinou..ale proč?
Měla by jsi zajít do sexuální poradny, protože problém bude v tobě.
Nejsi sama. Každá žena která má děti je unavená, vyčerpaná, nestíhá.. ale musí si udělat čas i na partnera a pečovat a svůj vztah.
Před dětmi je všechno krásné.. s dětmi začínají starosti, není už tolik času.
Musíš to začít řešit kvůli sobě, ale i partnerovi.
Promluv si s ním a zkuste poradnu

bluemom
autor
28. pro 2022

@sorboni30 já vím,že chlapi to potřebují. Kdybych se nesnažila s tím něco dělat tak se tady nepidim po informacích,radách. Neber to jako útok ,vím ,že se mi snažíš pomoct. Já se snažím s tím něco dělat. Bavíme se o tom, ale co z toho,když on myslí jen sám na sebe a nesnaží se pochopit zase mě? Nebo mi teda pomoct s těmi dětmi abych nebyla unavená. Sám věčně spí . Žijeme v zahraničí a tady lékařská pomoc stojí za prd. A taky jazyková bariéra. Nejsme na tom tak dobře,teda aspoň manžel,aby jsme debatovali o těchto problémech anglicky. Já vím,že JÁ mám problém,ale ne jen zvláštní příčiny.

sorboni30
28. pro 2022

@bluemom on je jaká národnost a kde žijete? Byl vždy takový nebo až když se narodily děti?

bluemom
autor
28. pro 2022

@sorboni30 je Čech. Žijeme v Irsku .Právě že nebyl. Byli sme aktivní . I když se narodil první syn. Pak s druhým to bylo vše o dost náročnější . Nejstarší je autik takže permanentně ve střehu. Měla sem možnost zůstat doma tak jsem toho využila. Vím,že spousta žen chodí do práce a starají se o děti atd. a zvládají to, ale já se nechci sedřít z kůže . Chodit ještě do práce tak jsem totálně zombie. Neodpocinu si ani v noci. Nejstarší má problém se spaním usíná někdy i ve čtyři ráno a já později protože hlídám jestli už usnul. Malá se v noci taky pořát budí a volá mě. Ráno do školy, s malou uvařit trochu poklidit pak pro kluky do školy,úkoly,večeře,koupání, uspávání.... A pořát dokola. Já si během dne nemůžu lehnout a dát si dvacet jako on. Já chápu že má převrácený režim,ale on vstane naji se a zase si lehne. On je šikovný, opravuje si sám auto,
skříně vyrobil ..,ale než něco udělá to je věčnost.

95newmommy2020
28. pro 2022

Mě sex fakt nebaví. Celou dobu myslím jen na to ať už je konec. A taky zo není chlapem, nechtěla bych jinyho, já jsem zjistila, ze ten sex nepotrebuju vůbec. Jenže se občas musim obětovat, snažím se při tom hodně sevrit je to pak rychlejší. 😄

bluemom
autor
28. pro 2022

@95newmommy2020 je to jako by tě někdo znásilnil . Já to mám úplně stejně. Jednou doslova za půl roku mě to chytne obvykle v období ovulace a pak zase nic. Pokaždé když má chlap volno se přemlouván jako že bych měla a modlím se ať malá zabreci a můžu jít za ní.... Občas si přijdu,že jsem na holky.

95newmommy2020
28. pro 2022

@bluemom Jojo, já jsem se přes odpor překonala k takový netecnosti, jako kdybych se od sebe úplně odpojila. Zahraju to 10 minutový divadlo ať mám klid. Pro mě je nejhorší to, když chlap doráží, premlouva, sape se po mě. Ale taky si všímám, ze jsem radši dlouho v práci, nebo dlouho uklizim, abych si šla lehnout až když už spi. Hodně nám pomáhá i syn v posteli mezi nama.

rosalline
29. pro 2022

Mám krásného muže, který mě přitahuje na pohled, kterého miluji, ale libido taky na nule….. někde jsem našla radu přečíst si tuto knížku….5 jazyků lásky. Ještě jsem se k tomu sama nedostala… ale třeba pomůže. Stalo se mi to i s prvním manželem, tam to skončilo totálním odporem a rozvodem…. Tady konec opravdu nechci!

sorboni30
29. pro 2022

@95newmommy2020 tohle jsem dělala s bývalým manželem.. sex stál za h.. tak jsem cítila totální odpor k sexu. Když na mě stáhnul bylo mi hrozne. 5 min v noci jsem pretrpela když to chtěl.. Dnes jsem šťastně rozvedená 3 roky. Mám partnera se kterým mě vše baví a sex je top. Někdy se hold stane, že se lidi odcizí a nejde to spravit