Ahoj, prosím jak byste resily vzniklou situaci?
Mam manzela, 3 letou slwcnu. Od doby co se dcera narodila se muz dost zmenil, je hodne protivny, je toho na nej dost v praci..domu chodi kolem 6hod. Po pulhodine venovani se diteti uz toho ma dost...potrebuje si odpocinout. Mala ho naprosto miluje. Ja ho mam take stale rada, ...ale... nejak si uz proste nerozumime. Co se ssexu tyka..ma chut tak jednou tydne...ja bych mohla klidbe 4x :( kdyz mame malou na hlidani, je uplne vymeneny... jinak se to jeste asi seslo se stavbou domu, hypoteka...vydelava hodne penez, nijak nam neublizuje, k dceri se chova uzasne...ale ja nevim, prakticky porad myslim na rozvod :( co s tim? Vlastne nebyt v tom dite, tak uz s nim nejsem, ackoliv kdyby dite nebylo, tak aai nemame zadne problemy :( ach jo
Doma s nicim nepomuze, kdyz po nem neco chci, tak slušnéhoe poprosim. ..kdezto on...taky bys mohla umyt okna!...jako bych je nemyla každou chvilku :(
Takhle já jsem odešla od bývalého.11let vztahu,dvě děti,poslední4roky jsem se jen trápila a lituju toho,že jsem neodešla dříve.Starala jsem se o domácnost,děti,ho děti nijak nezajímaly,sex byl1xměsíčně,někdy ani to ne,hadry si chodil kupovat stále,do očí mi lhal,že to tričko není nové 😀 asi vím,co měl v šatníku po tolika letech,já si koupila jednou za rok rifle a byl oheň na střeše,vyhovalo mu,že má doma všechno pod čumákem a já udělám co na očích vidím,pohár trpělivosti přetekl a já ze dne na den odešla.Několikrát předtím jsem ho varovala,že ten vztah nikam nevede,pokud se nezmění,byl dva dny o.k.a pak jen práce,doma jídla,věčně u nás vysedávali jeho kamarádi.Nelituju,že jsem se tak rozhodla,další partnerka s ním vydržela bydlet rok a také odešla.Tam to bylo jednodušší,jelikož spolu neměli dítě.Rozhoduj podle sebe,ty máš právo žít spokojeně a cítit se šťastná,takové vztahy v bludném kruhu opravdu nemají budoucnost.
Mno, ten úvodní příspěvek zní jako popis běžného, spíše lepšího manželství. Sex "jen" jednou týdně? Po práci se věnuje malé (byť půl hodiny, ale únavu chápu), chová se k malé úžasně? Jste schopni sehnat malé hlídání, mít čas pro sebe a on se chová hezky? A na závěr naznačuješ, že za vaše problémy může, že máte dítě?? Nezlob se, ale to mi na rozvod nepřipadá, ale samozřejmě nejsem muška na stěně vašeho obýváku, takže to nemůžu moc hodnotit. I tak bych řekla, že jako každé druhé manželství máte i vy problém v komunikaci. Zkusila bych zase obstarat hlídání a s manželem si pohovořit, říct mu v klidu, jak se cítíš a co bys chtěla změnit, případně navrhnout manželskou poradnu. Bohužel tvoje příspěvky vyznívají, že jsi v podstatě rozhodnutá.
@dracicez
Tak to jsi v situaci, kterou ti moc nezávidím. Pokud byl muž zvyklý na to, že si se věnovala jen jemu a teď se prostě více věnuješ dceři tak je logické že se chlap ozve, každý muž svým způsobem - některý mlčí, některý vyvádí, některý dělá že nic a přitom za zády má třeba milenku, nebo úmyslně zůstává déle v práci aby se nemusel doma zapojovat do domácích prací a do výchovy dítěte. Určitě rozvod je až ta poslední věc, kterou bych řešila. Zkus si s manželem o vás popovídat, někde v klidu bez dcery. Zkus se zeptat i sama sebe, jestli neděláš někde chybu i ty, domluv se s manželem na kompromisech a zeptat se i na jeho názor co by chtěl ve vašem vztahu posílit, aby jste si nelezli na nervy a nežili jen vedle sebe. Já vím, že chlapi uvažují jinak než ženy, že jim někdy trvá než jim něco dojde, ale určitě nedělej ukvapené závěry abys toho pak nelitovala. On vás obě má určitě rád, jen asi to neumí dát najevo tím správným způsobem a ve správnou chvíli a asi i když je tomu už tři roky tak se možná nesmířil s tím, že už tě nemá jen pro sebe, ale že se musí dělit. Hlavně ho do ničeho nenuť, nech ho být on si časem uvědomí co má doma za poklad Držím palce ať to všichni zvládnete.
Děvče vydrž:D je to zátěžová situace, nejen pro tebe, ale i pro něho, takových mužských jako je on už dnes moc není, přečti si co vše dělá,... vím, že starat se o dítě není jednoduché... co se týká chuti dá se to vyřešit v dnešní moderní době i jinak nějaký ten elektronický pomocník, pokud mohu radit popovídejte si a nerozváděj se, za pár let by jsi mohla litovat, tak zní názor starší ženy:D
@jamia rozhodnuta urcite nejsem...spis uz jsem se potrebovala nekomu sverit
@jetynka dekuji...o nasem vztahu jsme uz mluvili...on rozvod nechce...kdyz jsem se ptala...dite mu nevzalo me...spis volny čas, ktery travil u pocitace...a mozna je to i opacne, ze mi dite vzalo manzela, tak jak se na nasi dceru diva..ten pohled patril drive me :(
On by navic chtel druhe ditko...ale ja nevim, proste se to ve me pere...jestli to pak cele nebude jeste horsi a pripadny rozchod se dvema detma bude opet tezsi
Spis mi to tak pripada, ze na manzela doleha tiha hypoteky, zodpovednost za uziveni cele rodiny a s tim samozrejme spojene velke pracovni nasazeni.Muze to byt jen prechodne obdobi, nelamala bych to pres koleno a hned nemyslela na rozvod.Snazte se obcas byt jen spolu, udelejte si na sebe cas, i kdyby to mela byt jen pulhodina vecerni relaxace.
No žiadnu tragédiu v tom nevidím,ale ak nie ste šťastná,tak niekde problém bude.Evidentne žiarlite na svoju dcéru,čo by mohlo mať do budúcna zlý vplyv,takže najprv si vy musíte uvedomiť,že vaša dcéra vám manžela neberie.Potom by ste si s ním mali pohovoriť o tom,že by vás mal viac chváliť,za veci ktoré urobíte a menej vám vytýkať to,že ste niečo neurobili,resp. urobili zle! No a do tretice by ste sa mala manžela opýtať,či je šťastný vo vašom vzťahu.Základ manželstva je komunikácia..my máme s manželom skvelý vzťah za celú dobu čo sa poznáme,sme na seba nezvýšili hlas,nenadávame si,milujeme sa ako pre svadbou! Ale nikdy som sa ja ani on nehrala na niečo čo niesme.Keď mi niečo nevyhovuje poviem to na rovinu a on mne tiež,problém/situáciu riešime hneď,nič nenechávame odležať s nádejou,že sa to samo kdesi vytratí! Podľa toho čo píšete máme my ako rodina menší rozpočet-môj manžel si rozhodne nekupuje veci za 20000 len tak na počkanie...tiež spácame úver a máme bežné rodinné problémy,manžel o mne nikdy nič zlé pred nikým nepovedal...pretože by tým šiel sám proti sebe.
Komunikovať,komunikovať,neklamať,nevymýšľať si,chovať sa prirodzene-nehrať divadlo a otvorene prejaviť city! Toto je náš základ vzťahu,poznáme sa viac ako 9 rokov,manželia sme 5apol roka!
@dracicez není zač věřte, že jsem neměla jednoduchý život, manžel byl kvartální piják, vše bylo na mě, musela jsem se rozvést, ani druhé manželství nevyšlo, nejde být v životě stále šťastný na sto procent, růžové dny jsou krátké a pak přijde všední šeď, jde o to, jak moc jsou ty dny šedé nebo černé:D
Já taky v tom nevidím nic zásadního - ale nežiju s váma.
Prostě se třeba může chlap cítit upozaděný kvůli dítěti, třeba je toho na něj moc - prostě ta zodpovědnost za tebe, za dítě, práce, dům atd.
Třeba ti je - pardon - hrabe z toho, že jsi doma.
Takže pokud tě chlap nemlátí, nechlastá a neubližuje, tak bych to zkusila vydržet - teda s nějakou promluvou, až budete oba v klidu a malá bude na hlídání. Až se vrátíš do práce, uvidíš to s větším nadhledem - a buď půjdete od sebe, nebo se to hodí do pořádku.
@dracicez přijde mi to taková klasika - únava z toho kolotoče 😖
spíš ale bývá zničená ta ženská co tak slyším....upřímně závidím, že máš sílu na sex 4x týdně... já když přijdu z práce a muž má třeba dovolenou a hlídá děti, tak jsem ráda, že je vidím a po hodině mám taky dost někdy a to jsou větší (5 a 7)...
zkusila bych se zamyslet zda toho nemáte naloženo nějak moc... ono i dobrý vztah s dobrým chlapem utlučou složenky, stresy s prací, neustálá péče o dítě a ten stereotyp 😉
jak se říká "aby to hořelo, musí se přikládat"....
má muž nějakého koníčka? máte někdy hlídání?
jinak ono to možná uvidíš jinak až půjdeš zpět do práce a pak budeš mít druhou směnu doma 😉 protože jedno tříleté dítě je už (vcelku) pohoda (v porovnání třeba s nespícím novorozencem a k tomu další sourozenec apod.)...
já nevím, nepřijde mi to jako žádné drama... ale řešila bych to, mohli byste zbytečně přijít o rodinu pokud to necháte dojít do agónie 😉
@dracicez jinak určité zklidnění rozblázněných hormonů je pak časem normální samozřejmě... ale měli byste být rádi spolu, mít chuť spolu někam jet, povídat si, pomáhat si atd... (a to z obou stran)
tady je trochu nebezpečí, že až se vrátíte do práce, tak byste pokud nejste spokojená mohla padnout na nějakého chlapa v práci (obvykle ženatý a na rtech "s manželkou si nerozumíme" - tzn. to samé z druhé strany 😅 )... většinou z toho pak je zklamání a dítě přijde o rodinu...
takže bych se zamyslela i nad tím proč nejsem spokojená - já osobně (ne jen v manželství)... máte nějaké zájmy, koníčky? super je třeba cvičení, vyčistí to báječně hlavu...
@dracicez to s tím mytím oken apod... to se mi zdá jako častý problém v manželství... jeden druhého zapomínáme oceňovat 😖
bere se jako samozřejmost, že žena se stará o dítě a domácnost nebo že muž pracuje a platí účty, opravuje auto atd... oba jsou unavení a nikdo je neocení... je to začarovaný kruh 😝
doporučuju zkusit poděkovat (i když se člověku nechce)... ať už jen tak mezi řečí nebo písemně (malý vzkaz potěší nebo smska) nebo si napsat co za např. 1 měsíc ten druhý udělal (a psát si vše pokud možno, co vím)... člověk se někdy až diví 😉
po čase můžu potvrdit, že to má vliv i na druhou stranu... a najednou přistane poděkování za to, že beru děti na kroužky nebo že peru prádlo, že pracuju z domu když jsou děti nemocné...cokoli... a pokaždé, i po tisící to potěší 😵 !
@lu777 krásně popsané...
@dracicez co se u Vás děje víš opravdu jen ty a manžel,ale přesto,že se chlapů nemíním zastávat,myslím si,že tvůj muž je prostě uhnaný prací a vším ostatním.Bylo by dobré,aby se naučil se zastavit a zrelaxovat .Pokud máš možnost,dávej dítko častěji na hlídání,ať máte prostor pro sebe vy dva.
Jinak uz pracuju, mala chodi do skolky, akorat pracuji z domova
@dracicez a co zkusit věnovat se tedy taky víc sobě?Mně trošku udivuje,že hned myslíš na rozvod a milence.Zkus být víc svá,víc si věřit,mám doma podobného chlapa a to,že jsou špinavé dveře?Už jsem se naučila mu říct,tak je jdi utřít,když ti to vadí.Přece nejsme jejich služky,máme stejná práva jako oni. 😉
Driv o me mluvil vsude hezky, nyni spis uz jen vypichuje me negativní vlastnosti. Cokoliv po nem chci, tak bere ze do nej porad rypam...navic ja setrim kde muzu a on nema problem vyrazit si na nakup a koupit si obleceni za 20tis... jinak kdybych byla sama, tak se uzivim, nejsme na nem financne zavisla.