Jiné chování manžela. Máte zkušenost, že se změnil po porodu?

klokanka31
25. čer 2020

Naše manželství nikdy nebylo na jedničku, přesto to bylo tak nějak normální. V těhotenství taky bylo vše normální, až na pár manželových výlevů ve stylu že ze sebe dělám chudinku (byl ale opilý). Těsně po porodu byl skvělý, vypadalo to že by mě na rukou nosil. Uteklo 5 týdnů a on je jiný. Už tak dva týdny mi přijde že vidí jen sebe, dítě, svou matku, a já jako bych byla už nepotřebná. Já dělám vše kolem domácnosti i mimča, od rána do večera jsem na nohou, on jen jde na osm hodin do práce (některé dny má i volné) a doma sedí u PC. A pak když jdem spát, já totálně vyčerpaná, tak on začne kňučet jak ho vše hrozně bolí, a ať mu udělám masáž, že jsem mu ji nedělala už hoodně dlouho (ano, v 9.měsíci těhu se opravdu dělá masáž blbě. A když mu řeknu že on mi masáž taky nedělá,tak prý on je utahaný. A když se ohradím že já nemám být utahaná?, tak prý vidím jen sebe a dělám ze sebe chudinku. A vrchol všeho bylo když tuhle já vstávala v 5,postarala jsem se o mimi, o zvířata a uklidila jsem celý byt, on si vstal v 11,a prý co koukám tak naštvaně. Tak jsem řekla že mám hlad a doma není ke snídani nic,a že mě mrzí že nevstal dřív aby zajel pro pečivo, tak jak to dělal vždy běžně, navíc teď chtěl abych poctivě jedla kvůli kojení(nejbližší obchod je čtyři km, takže já bez řidičáku mám smůlu) .Vždy normálně pro pečivo jezdil, navíc teď po porodu chtěl abych poctivě jedla kvůli kojení. A on se na mě arogantně podíval, a řekl mi, že kvůli mně přece nebude vstávat. Taky máte zkušenost, že po porodu se chlap změní?

klea81
25. čer 2020

Tak můj chlap nosil celou noc dítě na rukou, abych se já vyspala, nebo vzal kočárek o víkendu ráno v 5, abych mohla ještě 2 hod spát. Tvůj chlap je pěkný sobec. Možná pomůže když místo výčitek vyjmenuješ co bys od něj konkrétně potřebovala.

lv
25. čer 2020

Změnil se vám život, to se stalo..a oba si na něj teprve zvykáte. To co zazivas, melo a má hodně holek (i já to tak měla, a taky byvala naštvaná, zpruzena). Chce to mluvit a mluvit, dohodnout se, ze treba koupi pecivo - vic, zamrazit část až pojede z práce, rozvrhnout si trochu jinak práce doma, nebo péči o mimino.. Ta masaz, no citi se opomijeny, ze na nej neni čas, on opravdu neni, pokud budete vic delat oba, zase na nej vyzbude.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@lv Já bych si na něj udělala čas, ale když on nebere to že bych taky potřebovala masáž, proč bych se obtěžovala já?

pipi_puncocha
25. čer 2020

Doporučuju jasně říct, co očekáváš a co by ti pomohlo a kdy a nejlépe v tom zavést pravidelnost. Já třeba přes týden zvládám malého sama (manžel má náročnou práci, potřebuje se v klidu vyspat), ale o víkendu vždycky vezme kočárek a jde s ním sám cca od 7h do 10h ven, já se dospím a on přinese snídani. Těším se na ty sobotní dopoledne víc než na Vánoce.😅

klokanka31
autor
25. čer 2020

@klea81 Jednou k malé vstával v noci on, a druhý den blbě čučel, a jaká to je hrůza, že se chudák pořádně nevyspal. A když jsem mu řekla co mám dělat já, když to tak mám měsíc, tak on na to nedokázal říct nic, jen celý ten den štěkal.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@pipi_puncocha Tak to já si o tom můžu nechat jen zdát... Já když si chci opravdu odpočinout, tak jdu na procházku s kočárkem, to malá spí a já mám chvíli klid.

lv
25. čer 2020

@klokanka31 no tak to myslim, dohoda o tom, co udela on, treba vezme dítě ven, co já vim a pak toho nebudes mit tolik a ten čas bude.. A dřív ti masáž delal? S pristupem ty me ne, ja tobe taky ne jde vztah do kytek, spis hledat to ty me ano, ja tobe ano - vztazeno na cokoliv

martt
25. čer 2020

@klokanka31 Změnil se vám život od základu oboum. Bohužel někteří chlapi si na tu skutečnost zvykaji hůře a déle. Na víc jako třeba můj manžel jel chvíli názor, že když jsem na mateřské musím se o vše postarat sama, proto jsem doma na mateřské, a že se určitě válím. Každopádně s ním hodně mluv a snaž se ho zapojovat do běžných činnosti i o starani se o malou. Manželovi trvalo cca půl roku než si zvykl na to ze uz "nejsme sami dva".

klea81
25. čer 2020

@klokanka31 mazec, můj vstává do práce v 5, ale stejně mi do 3 ráno pomáhal a sám od sebe. Jako s tou masáží by to bylo k smíchu, kdyby to nebylo k pláči. Empatie nula, narcis +20. Můj vyzehlil i plínky.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@lv No dělal... Sám od sebe ne, to jsem ho musela prosit, a na cca 15 jeho masáží připadla jedna mě. Ale tak dělala jsem mu je ráda, ale teď když jsem fakt utahaná a bodlo by mě to, a on na mě kašle, tak nevidím jediný důvod, abych já mu ji dělala, ještě když večer usínám téměř za chodu...

miba10
25. čer 2020

@klokanka31 ten by jel jak namydleny blesk 🤦‍♀️ jak už to bylo řečeno několikrát, život se vám otočil o 360 °. Chlapy jsou v tomhle jako děti (samozřejmě ne všichni). Ztratili pozici toho nejdůležitějšího a snaží se jí získat zpět, ale většinou pěkně blbě. Opravdu je potřeba o tom mluvit. Stále dokola a dokola. Nebo co mu zkusit mimčo dát ať se stará a tobě ať ho přinese jen na kojení. Ať si tu "dovolenou" vyzkouší. Můj chlap, když si to zkusil sám poprvé (já Teda nekojim) a pěkně se vším všudy, tak večer padnul a ráno přišel s kytkou, že nechápe jak ty ženský můžou fungovat ještě v noci a vstávat k dětem 😂
My už máme tedy děti dvě, ale musím říct, že chlap se stará od začátku co jsem zjistila, že jsem těhotná. Uklidil, vypral, zásadně teda nežehlí 😂, vaření ho nebaví, tak raději ugriluje nebo pro něco zajede. Co jsou děti, tak i při 3 směnách o víkendu nebo při odpolední vstane klidně i se synem ráno ve 4 nebo v 5. Mě nechá vyspat. Když byla karantena, tak pravidelně vstával s dětmi on a já chápala do 8 (jistě chápeš, že je to luxus, když mi děti vstávají mezi 5-6 hodinou 😂) a ještě mi říkal, ať si to užiju, dokud je doma 😂.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@miba10 Nechceš mi toho tvýho aspoň na den půjčit? 😂 asi to zkusím navrhnout, aby jeden den a noc dělal vše on. Ale jak ho znám, odbyde mě jen tím, že on zas chodí do práce, že se nefláká...

95newmommy2020
25. čer 2020

Já mám takocej dojem ze čím víc je ženská samostatná a všechno zvládá, tak ten chlap je takovej rozmazlenej a neváží si toho co pro nej děla.
Ja bych se nestydela mu říct v klidu ze potrebuju jeho pomoc, ze jsem vyčerpána a potrebuju odpočívat. Říct mu ze péči o mimi zvládá skvěle a ze se mi líbí jak je u nej mimi spoko. Tohle u nás funguje vždy jakmile mu vyjádřím ze ho potrebuju plus přidám nejakej ten kompliment jak on je proste ten nejlepší, jak to děla nejlíp, jak se podlaha krasne leskem když to udělá, tak se s chuti vrhne do vaření, uklizeni, vstavani, krmeni, koupání. Do všeho. Davam mu pocit ze je pro mě a pro malyho potřebný a nepostradatelný a k tomu nezapomenu na pochvalu.

katule1990
25. čer 2020

@klokanka31 Tak ten můj se asi změnil už teď, když jsem těhotná. Ono to teda asi je i tím, že jsme teď malovali a když se něco předělává, tak začne být neskutečně protivný a vždycky mi vyčte, jak se nadřel a jak málo jsem udělala já. Myslela jsem, že v těhotenství tu svojí náladu, kterou chytne, když se něco rekonstuuje, ukrotí, ale bylo to naopak. Vyslechla jsem si, že hraju citovku, že jsem těhotná a nemůžu stěhovat nábytek, ani lézt po štaflích. Že jsem ani nevzala hadřík do ruky. Což není pravda, uklidila jsem, co se dalo, ale hodně toho udělal, než jsem přišla z práce (on měl dovču). Přijde mi, že snad naschvál, aby mi mohl dát sežrat, kolik toho udělal a že já nic. No hrůza. Upozorňuju, že těhotenství je vymodlené po 3 letech po IVF. Nevím, chlapům asi některý věci fakt docházejí strašně pomalu. Zkoušela jsem s ním o tom mluvit, že mi to ublížilo, ale stejně se to otočilo proti mně. Myslím, že jsou dobré rady zkusit prostě bez emocí říct, co očekáváš a vůbec se nenechat zatáhnout do nějakých výčitek. Já na to asi půjdu tak, že příště si uděláme jasný rozpis, kdo co udělá, ale přijde mi, že když se maluje nebo rekonstuuje, tak nepomůže nic. Přitom jinak je zlatej, sám od sebe i vypere, umyje nádobí atd. nechápu, co to pak s ním vždycky je. Mám trochu strach, že po porodu to bude jako u vás, že mu nedojde, že bude muset ten svůj "svobodnej" život trochu změnit. Nejdůležitější je naučit se spolu tu nespokojenost řešit, ale s tím mám bohužel taky problém, tak moc neporadím. Jen jsem tě chtěla trošku podpořit, že tě chápu.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@katule1990 To je hrůza... U nás to bylo normální cestou, ale čekali jsme na mimi několik let ( a o dvě jsme přišli,) tak bych čekala taky lepší zacházení...

miba10
25. čer 2020

@klokanka31 klidně, aspoň by sis odpocinula, ale zase bys ho prerazila za jiné věci 😂

klokanka31
autor
25. čer 2020

@miba10 Za jaké? 🤔

miba10
25. čer 2020

@klokanka31 nechává mi prádlo u postele, projde se mi v mokrých botech ze zahrady po kuchyni když ví, že tam leze a ťape syn atd.

klokanka31
autor
25. čer 2020

@miba10 To bych ho hnala 😆

miba10
26. čer 2020

@klokanka31 jak vidíš, každý chlap má svoje, ale když vidím co vše pro nás dělá, tak to prostě přecházím 😁

tojsemztohojelen
26. čer 2020

@klokanka31 asi se cejti chudacek odstrcenej, to se chlapum nekdy po porodu stava. 😅 Bud si zvykne nebo nezvykne. Pecivo si nakupte do mrazaku do nejaky zasoby a je to vyreseny. Ono si to casem sedne. V tobe se bourej hormony a on se taky urcite s roli otce teprve sziva.😉 bude lip.

lula86
24. lis 2020

@klokanka31 Jj tohle je typický sobec promiň že to píšu tak drsně. Měla bys mu říct ať se začne chovat trochu jinak, protoze tohle jednání si nezasloužíš! Žádná žena si ho nezaslouží !!! Taky nejsem řidička ale tohle vím jistě že by mi manuál neudělal když by to bylo pravidlem chození pro čerstvé pečivo apod.