Zdravím všechny maminky,chtěla bych se zeptat,jestli nevíte,jestli jde zabránit tomu,aby otec dítěte přišel na návštěvu do porodnice???Nechci,aby tam přišel...rozešli jsme se ne zrovna v dobrém ☹ dělá mi jen nervy a píše škaredé věci,takže si nechci kazit období příchodu na svět toho drobečka tím,že on si bude hrát na tatínka.... ☹
myslím si, že když řeknete sestrám, že si nepřejete žádné návštěvy, že by neměly nikoho pouštět
Ze zákona nesmí podávat informace lidem, které neuvedeš jinak by byly v maléru. Jen nahlás co a jak a vysvětli situaci, že ti dělá zle a je možné, že by tě mohl vyhledávat.....nejsi jediná 🙂
tak u nás v porodnici by tomu zrovna moc zabránit nešlo. A to je sesterna proti vstupu na oddělení. Tam si každý coural, jak chtěl. I když třeba je to teď malinko jinak, když je udělaná spešl návštěvní místnost a na pokoje se (ne)chodí. Tak záleží na Vaší konkrétní porodnici a sestrách, jak to (ne)kontrolují.....
@pipi02 a to i o dítěti? Je také zákonný zástupce, s prácy a povinnostmi..
To neryju, jen mě to zaujalo
@tulipanecek
Nemuze tam, pokud rodicka vyslovene nesouhlasi. Ona je pravne odpovedna za dite a rozhoduje o jeho zdravi vc. podavani informaci, tedy tam spada i otec. Pokud otec nema soudni prikaz v ruce, tak ho vypoklonkuji. Takze v klidku.
Tak ono možná bude stačit, když o porodu nebude nikdo vědět. Jen velmi blízcí. Otec nemůže vědět,kdy rodíš a kde rodíš. 😉
Otec má že zákona stejne právo na dítě jako matka. Ne jen povinnosti. Tedy pokavad je v RL.sve dítě dokázal není soudem určeno jinak může vidět kdy chce
Na bych o porodu nikomu nerikala, pokud nejste manželé, ani ho neuvadela a i sestrickam řekla že si nikoho vyjma svých rodičů nepreji.
Podle mě pokud jste manželé, jako otce houvedou - uvádí se vždy manžel. Dokonce i po rozvodu nevím kolik přesně dnů ale dost aby dítě mělo tatu. Říkají tomu ochranná lhůta. I když by měla dítě s milencem uvedou několik měsíců po rozvodu jako otce exmanzela.
Alepokud je to pouze pritel nikde bych o něm nemluvila.
@kytka12 Ano ano mám to tak v plánu,ale kdyby náhodou....
Měla jsem stejný problém jen s tím rozdílem že on vyhrožuje smrtí a tak podobně. Do porodnice přišel opilý s 19ruzemi. Sestry ho automaticky vyhodili. Zkusil to druhý den znovu už střízlivý. Sestra za mnou přišla a já ji narovinu řekla že se necítím dostatečně silná na to abych ho viděla že mám strach z toho že bude dělat scény. A tak za ním sestra šla s nějakou vymluvou. Pak už se neobjevil dokonce pomalu ani k soudům nechodil a když došel tak opilý. Toť moje zkušenost z porodnice.
@nov.tere No on bohužel přijde úplně v klidu a s tim nejmilejší úsměvem....je to ten nejlepší herec,jakého znám....a ještě veme jeho mamku,která je na vozíku,aby mě dělal nervy,protože ona je zlatá ženská a bohužel netuší ,jaký opravdu je...Musím ten porod utajit.... :-/ Bohužel,je na matrice uvedený jako otec ☹ ale včera napsal,že malý určitě není jeho a ze si bude dělat testy otcovství...někteří chlapi jsou fakt idioti... ☹
@tulipanecek podle mě hodně záleží na porodnici. Třeba ve Zlíně si přišel kdo chtěl, nikdo se nikam nehlásil.
@tulipanecek zase porod utajis tím že mu nenapises že je mimi na světě. Ale stejně pak budeš muset projít soudem o alimenty a svěření do péče. A pak on může chtít návštěvy a těm se nevyhnes. ☹
@nov.tere to je souhlasné prohlášení....RL je většinou vystavován po odchodu z porodnice....a v nemocnici je hospitalizovaná matka, která uvede do záznamu, koho informovat a koho ne, pokud tam bude inkognito (což lze v mnoha porodnicích) tak se nikdo o dítěti zvlášť bavit nemusí. Hlavně v nemocnici leží vyčerpaná matka dítěte a seznamuje se se situací, přijde mi od mužů sobecké, aby tam i přes přání matky lezli...
myslím že stačí nahlásit sestrám na oddělení že si ho tam nepřeješ.Aspoň u nás v porodnici to stačilo.