Jak relaxujete na mateřské?

lucisuska
12. srp 2015

Předem upozorňuji, že to není nějaká urýpaná otázka.🙂 Chtěla bych se zeptat, jak "dobíjíte baterky" nebo relaxujete na mateřské? Mám téměř půlroční miminko a sama na sobě cítím, že potřebuji nějaký relax nebo prostě oddechový čas, kdy budu mít volno sama pro sebe. Co v takové chvíli děláte nebo jak relaxujete? Na ruční práce jsem bohužel antitalent a hlídání nemáme žádné, jen manžel, když není v práci, se malému věnuje. 🙂 Také mám většinou volné večery, když malého uspím a přemýšlím, čím vyplnit tyto vzácné volné chvilky. Jen tak sedět na internetu nebo u televize mě nebaví...🙂
Od září/října nastupuji ještě dodělat si VŠ, takže mě bude asi hodně zaměstnávat studium. Přesto bych si chtěla najít nějakou chvilku jen sama pro sebe.
Předem prosím maminky, které tráví 100% času jen se svým dítětem a pokud děťátko spí, tak sedí u postýlky a čekají, než se vzbudí, tak prosím nepřispívejte...🙂 Myslím si, že každá z nás si někdy zaslouží čas jen tak pro sebe 🙂

luciejancarova
12. srp 2015

@lucisuska Já dělám malému album z fotek. Připisuji tam různé úspěchy a tak...nebo teď třeba zavařuji přesnídávky na zimu...to ale moc relax není. Já jsem dřív hodně dělala šperky z korálků, nebo jsem dělala dorty na zakázku ale to je časově dost náročné a s mimčem pro mě nepředstavitelné. Nebo jsem ráda skládala puzzle...

lucisuska
autor
12. srp 2015

@luciejancarova Je pravda, že některé ty věci jako pečení dortu atd. jsou hodně časově náročné, ale to album je super nápad. Děkuji za inspiraci. 🙂

maylis
12. srp 2015

Chodím běhat, je to skvělý relax a zároveň pro sebe něco dělám, taky občas cvičím jógu a chodila jsem ve školním roce malovat, pro mě je lepší někam na chvíli vypadnout, hlavně nebýt pořád doma.

lucisuska
autor
12. srp 2015

@maylis Běhat bych mohla taky, super...🙂 No, já právě nemůžu pravidelně nikam docházet, protože manžel pracuje na směny. Jinak ale souhlasím, že je nejlepší někam vypadnout z domu.

barcci85
12. srp 2015

Propadla jsem omalovánka 😀. Vím že to začíná být nyní trend ale já malovala ráda už jako dítě a teď, jakmile malý usne (3 měsíce), pouštím se do barvicek zase a znovu ☺. Manžel mi koupil krásné o pastelky a s omalovánkami pro dospělé mám zábavy minimálně na rok.
Druhou vášní je focení-amatérsk.jakmile malý usne v kočárku cvakam a učím se upravovat.
Ps dítě ne-dite každý potřebuje u neceho vypnout 🙂

smallinka
12. srp 2015

Běhám a od září začínám opět chodit na jógu

evaamy
12. srp 2015

Výlety, nákupy ( cokoli kromě potravin😉), četba knih, modrak B-), noční procházka se psem, pustím si hudbu co jsem poslouchala kdysi dávno..když to shrnu, tak nejvíc si odpocinu u knížky a hudby.

luciejancarova
12. srp 2015

@barcci85 Jé, teď jsem úplně dostala chuť si něco vymalovat 😀

lucisuska
autor
12. srp 2015

@barcci85
@luciejancarova Já jsem si je dnes objednala, v pátek snad dojdou a zítra si jdu vybrat nějaké super pastelky...🙂 Strašně se na to těším 🙂

luciejancarova
12. srp 2015
lucisuska
autor
12. srp 2015

Přesně tyto, jen jsou to ty originální Secret Garden, prodává je jedna maminka tady na koníkovi 🙂

luciejancarova
12. srp 2015

@lucisuska No tak to je nádhera 🙂 budeš je vybarvovat normálně pastelkama nebo takovým tím "centropenem" ?

luciejancarova
12. srp 2015

@barcci85 Prosím jakými pastelkami vybarvuješ? Nemáš odkaz? Děkuju 🙂

veruka
12. srp 2015

já háčkuju, to je můj jediný relax 🙂
ale to malování se mi líbí! 🙂

mysonek
12. srp 2015

@lucisuska chodím běhat, nebo se jedu projet na kole. A když se mi nechce sportovat tak luštím sudoku 🙂 S jedním dítětem, když byla ještě miminko, tak jsem běhala s kočárkem. Teď se dvěma to už nejde.

lucisuska
autor
12. srp 2015

@veruka Jééé, já bych chtěla umět háčkovat. 🙂

chris_n
12. srp 2015

blbě 😀

slunickova123
12. srp 2015

Ahoj, ja mam dite rok a pul. Jakmile usne po obede, vrham se na sve konicky. Na materske jsem se zacala ucit spanelsky, delam to uz skoro rok. Taky maluju mandaly, hlavne vecer, kdyzjde mala spat. nebo si ctu - posledni dobou krome beletrie me hodne bavi psychologicke sebepoznavaci knizky Jinak s malou jezdim na kole hodne (je v sedacce), chodime na vylety ( nosim ji v krosne). A aby toho nebylo malo, od zari jdu na maly 0,2 uvazek do prace, jsem ve zdravotnictvi, tak zacinam zase sprtat, co jsem na materske z meho oboru pozapomnela;) a prihlasila jsem se taky na latinskoamericke tance pro zeny, 1x tydne vecer ( bude hlidat manzel). 1x za ctrnact dni chodime s manzelem lezt na lezec.stenu ( hlida babi, driv jsme meli chuvu)..Ja osobne nesnasim necinnost.. treba ti to da inspiraci!

jamia
12. srp 2015

@lucisuska Cvičím (teda spíš jsem cvičila, než jsem zase otěhotněla, teď po dvaceti minutách upadám do kómatu), začala jsem se učit španělsky a taky jsem se přihlásila na VŠ, případně si pustím seriál nebo přečtu knížku. V podstatě relaxuju stejně jako před dítětem, když je čas 😉

jamia
12. srp 2015

@slunickova123 Ha, koukám, že španělština je v kurzu 😉

kocour1
12. srp 2015

Holky klobouk dolů...já se přiznám dobrovolně a bez mučení, že mám vždy plnou hlavu toho, co bych chtěla, ale nakonec se nějak k ničemu nedokopu...jsem nějaká vyšťavená. Mám dvě malé děti a už mi to začíná lézt na mozek. Dala bych cokoli za to, abych mohla jít někam ven bez dětí, pořádně si zapařit a vypláchnout hlavu🙂)...vždy jsem hodně sportovala, ale s dvěma dětmi už to moc nejde a večer, když přijde manžel domů a já to všechno uspím (mladší je závisláček na prsu), tak už nemám energii jít někam ještě cvičit. Mám pocit, že momentálně mé jediné koníčky jsou praní, žehlení, uklízení🙂))...NENÁVIDÍM TO!!! Ale ty omalovánky vypadají hezky - třeba by mě to bavilo, i když neumím kreslit🙂

chris_n
12. srp 2015

@kocour1 no ono k tomu cvičení. Naše mládě chodí spát okolo osmé. A nez já bych se vypravila. Tak by muselo byt nekde cvičení od devíti. A to uz fakt nedám 🙂

smallinka
12. srp 2015

@kocour1 máš pravdu 2 děti je děsnej záhul. Také nemám na nic energii a štve mě to protože vím že pravidelnej sport mě vždycky zrelaxuje. Večer jsem ráda když zkouknem s mužem nějakej film. A člověk si přijde jak služka. Děti mi teď usínají v 9 večer a jednou vstane brzy jedna, druha spinká a příště naopak, tak vstávám furt brzy....omalovánky mě také zaujaly na zimu asi ideál teď bych spíš raději ten sport. Jógu tu máme v 19 h večer tak se pokusím domluvit s manželem že jednou v týdnu prostě bude uspávat on.

mon_88017
12. srp 2015

@lucisuska vykonávám "duševně hygienické kolečko"- vemu psa a jdu buď jenom na procházku, nebo na kolo nebo na brusle. Denně tak hodinku, ale pomáhá mi to. Akorát nevim, jak to zvládnu v zimě, páč se po tmě u obory asi přerazim/podělám strachy 😀

maylis
12. srp 2015

@lucisuska právěže - běhání je zadarmo a cítím při něm úžasnou svobodu, fakt doporučuju, začala jsem díky kamarádce, ale teď už běhám i sama.

smallinka
12. srp 2015

@maylis přesně běhání je zdarma a nepotřebuješ žádné náčini. Prostě vyběhneš z domu. ....😉 Je to fakt super osvobozující ......ale teď mnohem náročnější. ...ale věřím že jak holky porostou tak to půjde líp a líp. Běhám asi 10 let teď ale s roční pauzou kvůli těhu..nebeham žádné Dlouhé trasy tak půlhoďky jsem dávala 3x týdně. Občas jsme se s manžou hecli, jeli do lesa a dali jsme pořádnou trasu. Jógu jsem cvičila 5 let a moc ráda se k ní chci vrátit. ...je to dobrý doplněk k běhu. ..

yadada
12. srp 2015

@lucisuska Ahoj, jak malej usne začnu natírat, řezat a šroubovat. Když usne večerní spánek, tak cvičím jogu, to už se nic vrtat a pilovat neda 🙂

takarazestinusakur
12. srp 2015

Já funguju víceméně stejně jako v bezdětných časech, jen jsem slevila z požadavků na "sterilní domácnost"-uklizeno mám, ale už se nedá jíst z podlahy, nicméně od toho máme stůl 😀 a některé věci, které opravdu nemusejí být hotové hned, tak nechám na později....S malým (5 měsíců) studuju Japonštinu + doplňuji si kvalifikaci, hodně cestujeme, píšu blog, pohádky pro děti, zvelebuji dům a zahradu, chodíme na procházky, za kulturou apod....snažím si udělat čas sama na sebe, ale věnujeme se i malému, nevyužíváme služeb chův apod a babičky nemáme...snažíme se zvládnout vše vlastními silami s manželem, ne vždy je to úplně jednoduché, ale kde je vůle, tam je cesta a díky tomu můžu říct, že jsem spokojená na mateřské víc, než jsem se odvážila doufat...Do jazykovky chodím 5krát týdně, na prochajdy každý den, na výlety skoro každý víkend, ostatním zájmům se věnuji jak je čas a chuť 🙂 mám v plánu přidat ještě plavání pro nejmenší a taky nějaké hrací skupiny pro malého...ale s tím začnu až malýmu bude půlroku a víc.. 😉

pigpeppa
12. srp 2015

Já si připadám jako stroj. Můj relax je úklid. Mám dvě děti, které mi zaberou veškerý čas a když večer usnou, já pracuju. Jsem copywriterka, práce mám poměrně dost, takže ani po téhle stránce se rozhodně nenudím. Když mám pocit, že to nedávám, že mozek stagnuje, jdu umýt nádobí, i když máme myčku, nebo odtahám skříně, obývací stěnu atd., abych pod ní vyluxovala, vytřela... Pro mě je relax cokoli užitečného, u čeho nemusím sledovat dvě děti, natož je odhánět, aby se něco nestalo. Velmi, velmi výjimečně háčkuju. To je tak jednou za tři měsíce, když mám na chatě volnou půlhodinu (tam zase neteče teplá voda a jsou tam otevřené schody a přízemí je staveniště, tam to taky není na relax). Co mě opravdu baví, to je pečení, ale to děláme s dětmi dohromady, ale i u toho si dost užijeme. 🙂

jitavrtule
12. srp 2015

Jezdím na koni, běhám s kočárkem, čtu a sjíždím net. A chodím na dlouhý vycházky s malou.