Jak ráno vstává tatínek? Aby budíkem nebudil dítko

martivaloskova
11. led 2016

Ahoj holky, jelikož teprve čekám své první miminko a utvářím si představy jak to bude asi vypadat po porodu, zajímalo by mě jak ráno vstává váš manžel/přítel - jestli svým budíkem zbytečně nebudí dítko, které je ve stejné místnosti.. Nebo spí vedle?

kolmenka
11. led 2016

Manžel syna nikdy nevzbudil. Spali jsme všichni společně a syn si asi zvykl na ten každodenní zvuk takže ho to nebudilo. Stejně tak ho nevzbudil ani vysavač a digestoř.

sara84
11. led 2016

Spi s nami a vetsinou se vzbudi tesne pred budikem,nebo mu to max cinkne a jde, zatim nas nikdy nevzbudil. Ale z kraje maly hodne plakaval,tak jsem v noci krouzila po byte a houpalaa snazila se nevzbudit syna a manzela...

karlajasmine
11. led 2016

Nam vstava miminko kazdy den v 6 a manzel ma budika na pul sedmou, takze taky dost zalezi, v kolik vas manzel vstava a v kolik se vzbudi vase miminko 🙂 To nase uz po seste proste nespi..

lv
11. led 2016

muž vstává v 5, nikdy to ani jednu holčičku nebudilo..a ony zas jeho 😎

inga88
11. led 2016

Moj manzel ma taky vibracny naramok napojeny na budik v mobile a rano mu to len zavibruje na ruke, aby nas nerusil a zobudi ho to.

petrasipkova1
11. led 2016

naše holčička má lehké spaní, asi je to případ na svůj pokojíček, aby jí nikdo nerušil, ale zatím bydlení doděláváme, tak má smůlu a je s náma v ložnici, takže jí často probudím když si jdu večer k ní lehnout a někdy i manžel když vstává, asi podle toho jakou má zrovna fázi spánku, teď je nastydlý a spí jinde a je znát, že obě spíme lépe 🙂 Ale tím že se v noci často budí, tak spí se mnou v posteli, takže spí cca 11-13 hodin s pauzami jen na jídlo, což je super 🙂 Každý mimi je jiný, uvidíte po porodu. 😉

blahova_andrea
11. led 2016

to záleží na konkrétním tatínkovi 😉 náš je tedy jako kočka nebo duch 😀 je zajímavé, že večer, když už děti spí a on ještě chodí po bytě, tak je jak slon a se vším bouchá a leze mi tím na nervy, ale když je ráno, tak o něm nikdo neví, prostě se najednou vypaří. já musím být už vzhůru, abych ho vnímala, že odchází a děti nevzbudil ani jednou. a to nám tu i vržou parkety apod. 😅 záleží co tvůj muž. jestli umí být tichý nebo nechává zvonit budík 5x než vstane. také záleží jaké máte bydlení. vím, že spousta lidí spí dočasně odděleně. my bychom to tak nechtěli ani jeden.

martivaloskova
autor
11. led 2016

@blahova_andrea právě chceme spát společně v ložnici a přítel se budí až jsem naštvaná ze 3tího budíku .. :-/

zuzineckah
11. led 2016

@martivaloskova náš malý vstává vždycky dřív než kterýkoliv budík 😀

zuzineckah
11. led 2016

@martivaloskova tak si ten budík nastav ty a přítele vzbuď 🙂 určitě ho zaregistruješ dřív.

martivaloskova
autor
11. led 2016

@zuzineckah doufám že to tak bude i u nás 🙂 jinak to brnítko na ruku je taky fajn nápad 🙂

blahova_andrea
11. led 2016

@martivaloskova a na kolikátou ten budík mívá? docela mě tu zaujala ta rada s vibračním náramkem pro takové muže 😉 jinak je fakt, že ty časy si pořeší pak miminko. mě třeba první vstával docela dlouho v 5 ráno, takže my jsme budili tatínka i bez budíku 😀 teď vstáváme my později a tatínek do práce dřív. bude se vám to stejně v různých fázích měnit, takže vždycky pak vymyslíte nějaký nový systém, aby jste spolu fungovali 🙂

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
martivaloskova
autor
11. led 2016

@blahova_andrea přítel vstává až po 6, takže to asi nebude problém, spíš bude mimi budit 🙂 jinak se ujmu vedení a budu tatínka budit já 😀

slunicqqo
11. led 2016

zezačátku je to jedno mimčo spí i když je ruch, pak má spaní citlivější, u nás manžel vstává v 5, má na budíku písničku celkem nahlas aby ho to vzbudilo, má ho ale pod polštářem, není schopen se vzbudit na poprvé a zvoní to třeba za 5 minut zas. první to vzbudí mě, on típne budík a spí dál a já do něho žduchám aby to vypnul a vstával. Nám to většinou ale vycházelo tak , že se děcka akorát kolem té páté budili na mlíko oba dva, takže to bylo dobré, a než se najedli , on se většinou oblíkl a šel a pak se spalo dál

majisska
11. led 2016

Spime spolu, ale jakmile maly zacal broukat, odnasela jsem ho vedle, aby manzel mohl spat. Ted uz poznam, kdy se vrti, dam mu prso a ani nevstavam...🙂ale pokud by plakal, jdu utisit vedle, manzel musi byt do prace vyspany.

mariti
11. led 2016

Většinou nebudí. Manžel naštěstí umí být opravdu potichu jako duch. Naštěstí, protože chodí šíleně brzo, mezi 4. a 5.hod, obdivuji ho za to! Děti jsou naštěstí celkem spavé, po mě asi 🙂 Kolikrát malou tahám z postele až o půl desáté. Ale pamatuji si, že jednou malého fakt vzbudil před tou pátou a ten už pak nezaspal a tak dlouho po mě skákal, až jsem taky vstala - v tu chvíli bych vraždila! uvidíš....

radekm94
12. únor 2016

@inga88 Dobrý den, a můžete mi prosím poslat odkaz na ten náramek co má manžel? Asi bych si ho potřeboval taky pořídit, abych maloša nebudil, až tu bude s náma 🙂

inga88
13. únor 2016

@radekm94 Dobry den, je to Xiaomi miband http://chytre-naramky.heureka.cz/xiaomi-miband/ . A za nas to mozem odporucit, len to zavibruje a nerusi nas budik. A plus to ma tu funkciu, ze to dokaze zobudit v lahkej faze spanku, nie je to vzdy 100 percent, ale manzel tvrdi, ze sa citi lepsie, ked ho to zobudi🙂).

radekm94
13. únor 2016

@inga88 Děkuji 🙂

kika_21
13. únor 2016

U nás budí spíše synek tatínka.Tatínek by mohl chodit i na 4.30 do práce, kdyby na to přišlo. 🙂

adelareich
26. únor 2016

Malá má 3m, manželovi zvoní budík ve 4:30 - to vstávám já - jdu nadělat termosky s čajem do práce i pro sebe, vytáhnu mu krabičku s obědem z lednice, vypustím psa na dvůr, při pobíhání mezi kuchyní a ložnicí bliknu lampičku u postele, jak zvoní budík, tak to pomalinku probírá i malou - takže jak mám nachystané vše pro manžela, připravím si věci na přebalování a vytáhnu prcka z postýlky. Přebalím, mezi tím vyleze manžel a jdu krmit. Nechávám ji v noci spát jak usne po posledním krmení (většinou kolem 23h) a budím pomalinku před tou pátou ráno (ten budík, měkké světlo, mluvím na ni a konejším) - po krmení obě zase spát. Takže ranní vstávání manžela nevadí, o víkendu se malá budí kolem 6 sama. Byla jsem zvyklá vstávat ve 4 každý den do práce, takže problém mi to nedělá a přeci jen ještě se chvíli dospíme (malá, já i fena), jak je doma zase klid. Máme to tak od porodnice stejně.

julistep
26. únor 2016

To je dobrá otázka... Mojemu to kolikrát zvoní i minutu a nevzbudí ho to a s oblibou ho hlavně stále posouvá,takže to hňápe co 10 minut,a s jeho spaním by nepomohlo,kdyby a ním 2 chlapi třásli natož nějaké vibrování na ruce... 😀 Myslím si,že pokud to není nějaký ječící pazvuk,tak to prcinek ani nezaregistruje... 😉

rituska88
26. únor 2016

Přítel je zvyklý se vzbudit ještě předtím než mu budík zazvoní. I když má volno a nemusí vstávat, tak se každý den vzbudí v 4:30 a je vyspaný, takže s tím, že by budil syna budíkem jsme problém nikdy neměli. Spíš když odchází z ložnice a bere si věci, tak většinou práskne páskem od kalhot do skříně nebo futer a to se vzbudím já a nadávám ať dává pozor a nevzbudí malýho 🙂 Syn spí ale v tuhle dobu naštěstí docela tvrdě a budí se až kolem 6:30. Horší je to večer když jdeme spát - to ho většinou vzbudí když procházíme kolem postýlky nebo když zvedám peřinu a pak lítáme do 1 v noci než se nám ho zas podaří uspat. Každé dítě je jiné, takže je asi zbytečné to nějak plánovat dopředu.

patrusa
26. únor 2016

Myslim, ze s tim buzenim deti, to nebude tak zhave. Minuly tyden jsem vstavala do prace a budik jsem posunula minimalne 5x, jediny kdo to zaregistroval, byl manzel. Deti 15 a 35 mesicu ani tuk, tezka půnoc 🙂

claire90
26. únor 2016

Budik nikdy nevzbudil ani starsi ani mladsiho a to spime vsichni v jedny mistnosti 🙂 dokonce jim ani nevadi, kdyz to zvoni dyl, kdyz spi manzel jak medved a neslysi to 🙂

gracinka7
27. únor 2016

Já budu muset koupit ten náramek. Manželovi totiž začne zvonit budík, pomalu půl dne někde štrachá, zamáčkne ho, otočí se a spí dál. To celé minimálně 3x... Vstane až když už jsem naštvaná a kopu do něj. Syn to většinou zaspí, ale mě tenhle systém neuvěřitelně štve.

cuma
27. únor 2016

dcerka měla lehké spaní, manžel vstává každý den jinak do práce někdy v 1 někdy ve 3 někdy v 6...podle směn, takže si na to ani nemůže nikdo zvyknout, prvních 6týdnů spala malá s námi, pak jsme se rušili navzájem.....manžel budil malou, v mezi čase budila malá ho a mě budili oba...pak šla malá do pokojíčku a byla spokojená

messias
1. srp 2016

No jak to tak ctu, tak se asi zblaznim. Pritelovi zvoni budik minimalne ! 5x a to do nej muzu kopat jak chci, bud to necha hrat nebo to odlozi a proste chrni dal. Mala jeste neni na svete a uz ted jsem zoufala z toho, jak to budeme resit. Bohuzel ji nebudu moci dat do pokojicku, mame barak v rekonstrukci, takze budeme vsichni v jedne mistnosti. Vubec nevim jak to resit ☹ nejhorsi je, ze pritel nekdy vstava v 1, nekdy ve 4, nekdy v 6, no proste jak se mu zrovna chce a podle toho kam ma jet. Asi male poridim spunty do usi nebo ja nevim ☹

vafle
1. srp 2016

my většinou v tu doba stejně nespíme a kojíme se. Když náhodou spíme tak o tom že zvoní budík nevíme ani já ani malá. A když náhodou víme stejně spíme dál. Malé mimi většinou nic nevzbudí. Až bude větší pošupajdí do pokojíčku.