Narodil se nám druhý kluk a já si uvědomuji, že když vidím jiné sourozence kluka a holku, tak závidím, že se jim "to povedlo". Cítím, že to není fér vůči druhému chlapečkovi, že bych měla být vděčná, že ho máme a ne pokukovat po holčičkách ☹ Máte to některá také tak? A přejde mě to?!?
@malineta
taky myslím, že bys měla být ráda, za to že máš obě děti zdravé... já když čekala miminko, tak sem chtěla kluka- když mi na UZ řekli, že to bude holčička, byla sem zklamaná a za minutu sem si řekla - ty krávo jedna, denně se setkáváš s postiženýma dětima na vozíku, mentálně retardovanýma, autistama - bud ráda a přej si jen, že je miminko zdravé...
od té doby moc děkuji za to, že je dcerka zdravá a je to nejbáječnější dítě na světě... a až bude druhé bude mi uplně jedno co - hlavně zdravé !!!
Je to klišé, ale je to tak...zdraví je to nejdůležitější a ačkoliv to každý omílá dokola tak je jen hrstka lidí, kteří si to opravdu uvědomují. Mám dva kluky a nijak neřeším, že nemám páreček. Spíš mi vadí některé reakce okolí..... Asi se na mě hodně maminek naštve, ale já opravdu nechápu jak tohle někdo může řešit a jak někdo ještě než otěhotní nebo v ranném stádiu těhu vyhlašuje, že doufá, že to bude kluk/holka, držte mi palce ať je tam, nebo když už má někdo dejme tomu chlapečka a čeká druhé - holčičku a okamžitě jééé tak se vám to povedlo.... to mi úplně nervy trhá 😀
@malineta tyhle pocity neznám, ale když mi řekli, že je to kluk (doma už jsme měli holčičku), byla jsem totál zaskočená a nedokázala jsem to zpracovat, co že si jako s klukem počnu, když to vlastně "umím" jen s holčičkou
a celé těhotenství mě hodně štvali všichni v okolí s tvrzením "tak hlavně ať je to ten kluk" 😠 😠 😠 brala jsem to jako šílenou křivdu na miminku, který nemůže za to, jestli se narodí s pinďou nebo ne 😠 mnohem lepší by mi taky přišlo přání " tak hlavně ať je zdravý"...
já teda mám páreček - a musím říct, že mě strašlivě štvaly reakce: no to je super, tak vám to vyšlo ....
absolutně jsem nechápala, o čem to mluví - jaké vyšlo - mi i varianta dvou kluků připadala parádní (že o mě pak budou pečovat tři chlapi 😀, že budou parťáci ...) a varianta párečku byla bezva zrovna tak
neb - jaké si to uděláme, takové to bude - a věci, které (zaplať pámbu) nejde ovlivnit, je fakt třeba jen přijmout, protože jsou právě pro nás fajn právě tak, jak jsou 😉
odobné téma už tu je https://www.modrykonik.cz/diskuse/prozivam-to-s...
a co s tím? vyrovnat se. Já jsem se s tím smiřovala dlouho, moc jsem si přála holku a byla jsem přesvědčená, že podruhý to vyjde... věděla jsem, že je to blbina, že nejdůležitější je zdraví, že ho budu milovat, ale prostě ta touha nešla umlčet.
@copa ahoj.. mám dve holcicky.. ted jsem si trochu přála kluka a kdyz mi volali z plodovky, že je to zdrave a já na to a co to bude a oni že holcicka tak jsem byla zklamaný a že řekli že je vse v pořádku.. to jsem neregistrovala já kravka ... je to vymodlení díte.. po 10 letech.. všichni mi hlavne pak říkali.. to nevadi.. že to bude holka.. ale Škoda že to neni kluk... říkali.. a já na to ..vždyť je to jedno.. pro mne je to zázrak že se to hlavne povedlo!!!!!!!!!!!!!!nejvic kdo si ji pral byla hlavne dcera.. ta si přála holku!!!!!!!!!
Já mám taky dva kluky. U prvního mi to bylo úplně jedno, u druhého vlastně taky, ale malinko víc jsem doufala v holčičku. Měsíc před narozením mého druhého syna porodila moje nejlepší kamarádka holčičku s těžkou oční vadou, o které předem vůbec nevěděli. Byl to pro nás pro všechny obrovský šok a já jsem si najednou uvědomila a protože s malou bývám hodně a vidím, kolik trápení nemoc rodičům i jí přináší, si pořád uvědomuju, že zdravé dítě je opravdu dar. Do té doby jsem řešila, jací kluci budou, jak budou vypadat, co jim půjde atd. Všechno mě to přešlo a teď si jenom říkám, ať jsou třeba hloupí, ale zdraví a šťastní 🙂
Přesně jak píše @sarkaa , věta "hlavně ať je to zdravé", je sice klišé, ale je to opravdu to nejdůležitější!!!
Mně se splnil sen, který jsem měla už od puberty, máme 2 kluky 🙂 Ale je fakt, že kolikrát na mě okolí kouká s lítostí, že nemáme holčičku, což je šílenost.
@malineta je přirozený, že žena spíš tíhne k holčičkám, protože si představuje, jaké budou kamarádky a jak jí předá ženské věci atd...... tudíž chápu, že sis třeba přála holčičku, ale! přejde to, dvě děti stejnýho pohlaví mají velkou výhodu, že z nich budou parťáci v dospělosti a dospívání a teď jako malí si spolu budou hrát, budeš to mít jednodušší s kroužkama, koníčkama, aktivitama.......... takže za čas si ani nebudeš schopná představit, že bys je neměla 😉 důležitý bude si i s klukama vytvořit krásnej vztah, aby k tobě měli důvěru, abyste se společně nasmáli atd atd atd ....... a to jde ať jsou to holky nebo kluci 😉 hlavně láska a zdraví 🙂
u druhého těhotenství jsem si nenechala říct pohlaví, věděl to jen manžel a úspěšně to tajil 🙂 když jsem porodila, volala jsem mamce a ta aniž by se mě zeptala kolik váží, měří a jestli je zdravý řekla zklamaně: " takže ty nebudeš mít dceru? tak to mě mrzí...".....koukla jsem se na toho svého druhého chlapečka pár minut starého a slíbila mu, že v životě ani na minutu nebudu litovat toho, že je to "opět" kluk. Vynahrazuje mi to, že úžasný, hodný, vnímavý, není takový "drak" jako ten první, je učenlivý, prostě ho miluju a jsem moc šťastná, že ho mám 😵 holčičku jsem si vždycky přála, no tak co, nebudu řešit první menstruaci své dcery, ale budu prát pyžama špinavé po poluci svých synů, no 😅
My máme taky dva kluky😉 přiznám se že jsem toužila po holčičce, protože takhle mám doma 4 chlapy, (ještě manželův postižený bratr), no ale co hlavně že jsou kluci zdravý😉 no a po ivf nám zbyli sněhuláčci tak to chceme za 2 roky zkusit znova. Když na to pomyslím tak s tím že bych chtěla aby to byla do třetice holčička, ale když bude další kluk nevadí, hlavně když se zadaří a bude zdravý😉 A třeba případ mého bratra a jeho ženy: chtěli chlapečka, přišla holčička a pak druhá, další dítě už nechtěli, švagrová užívala antikoncepci a otěhotněla potřetí, nechali si to, mysleli že bude kluk, ale byla to Evička😉 Švagrová si nechala podvázat vaječníky protože antikoncepci už nevěřila a za 3 roky přesto otěhotněla znovu, i to se může stát, no a tak se jim napočtvrté povedl kluk😉
Díky moc za příspěvky! Já toho malého prťouska mám hrozně ráda, mazlíme se, úsměvy jsou nad zlato, i starší bráška je na něj moc hodný. Není to tak, že bych ho odmítala. Jen právě když vidím jinou maminku s klukem a holčičkou, tak trochu závidím. Ale máte pravdu, asi jsem potřebovala od vás dostat vynadáno za hloupé stesky.
@malineta já jsem teda chtěla dvě holky a mám je. Ale spíše proto, že u nás se už 4 generace rodí jen holky (i sestra má 2 dcery), tak nevím, co bych si s klukem počala. Ale hlavně jsem byla ráda za to, že jsem těhotná a že mám zdravé dítě. A chlapečka bych samozřejmě milovala stejně.
Ale hold je to všude stejné - všichni se lítostivě dívali a dívají na manžela, že má "jen" dvě dcery a ta maminka, která má kluky, tak se zase na ní lítostivě dívají, že nemá doma holčičku. 😝 A přitom nechápu proč????
Navíc si myslím, že mít děti stejného pohlaví je lepší, zvlášť, když jsou brzo po sobě - zůstanou na celý život (většinou) praťáci. Já teda své švagrové nevolám, volám své sestře a ona zase mě. Naopak manžel své sestře nezavolá ani omylem - prý co by s ní řešil 😀
I když v pubertě bych si přála staršího bráchu (hlavně s hezkými kamarády 😀 😀 😀 😀 😀).
@malineta tak to já mám "štěstí", že můj brácha má taky kluka a manželův bratr děti nemá, takže pro tchány jsou naši kluci jediné vnoučata. Moje máti mi vždycky vštěpovala, jak je fajn mít dceru, že s klukama ten vztah není takový, že ti se v dospělosti moc neozývají atd, ale myslím že je to za a, ve výchově a za b, taky o vztahu s partnerem. Naši spolu moc nefungují, takže mamka se trochu upnula na mě. Ale já mám a doufám i do budoucna to tak zůstane s manželem krásný vztah a až budou děti velké, chceme si užívat, cestovat a radovat se ze společných chvil...
jo holky, když mi na utz řekli, že je to kluk, tak jsem se zeptala "a vážně?" - tak nějak jsem kluka předpokládala, u Pepy jsem byla přesvědčená, že čekám holku....
Jako jo, hraje nám v hlavě ještě jedno miminko, ale rozhodně ne kvůli tomu, abychom měli holčičku.... vždyť přece v pohádkách jsou zásadně tři synové nebo tři dcery....
Ale rozhodně zakladatelku neodsuzuju, myslím že i ona ví, že vlastně o nic nejde, ale radši by kupovala volánky než transformery... 🙂
Také mám páreček. První holku a poté kluka. A taky mě štvalo okolí s reakcema typu "Je super, že vám ten páreček vyšel." a kecy podobného typu!! 😠 Nevím, proč se to takto škatulkuje, že když dvě děti, hlavně aby to byla holka a kluk. Já popravdě, když mi doktor řekl, že druhé bude kluk, tak jsem byla dost zaskočená. S pindíkem jsem to neuměla 😀 A nějak jsem nevěděla, co si pak počnu 😀 Ale teď bych neměnila za nic na světě. Dítka jsou obě zdravá, krásná a dělají hodně radosti, tak je jedno, co mají v kalhotech 🙂 A nikde není napsáno, že nemůžeš mít třetí prtě 😉
Když si odpustím ty řeči, že nejdůležitější je, aby byly děti zdravé, tak musím přiznat, že jsem ráda, že mám chlapečka i holčičku. Kdyby se mi narodil i druhý kluk, byla bych určitě aspoň ze začátku zklamaná ☹ Když mi řekli, že se mi narodila jako druhé mimčo holčička, měla jsem hroznou radost a ulevilo se mi 😅
🙂 mám dvě holčičky, a že bych nějak strádala že to není ten chlapeček?? NE! Jsem ráda že jsou obě zdravé a krásné, šikovné a jsem za ně vděčná, ikdyž je to s nimi jako s ženskými těžké 😒 A rozhodně se neutápím v depresích že nemám syna! 🙂
Na blbé reakce okolí jsem si už zvykla. Ale u nás je to opačně. Všichni nás děsně litují, že ani u druhého se nám nepovedl kluk. Jako kdyby holky byly něco méněceného?
Tvůj chlap je před okolím vlastně pašák, že umí kluky. - tohle bylo ironicky, protože i takovéhle kraviny jsem slýchávala! Tak jsi na tom vlasně líp, i když máš taky páreček 😉
mmch, jsem neskutečně vděčná osudu, že ty moje dvě berušky mám, dlouho jsem nemohla otěhotnět, až z umělého a průběh těhotenství nebyl poklidný ani jeden, obě se narodily předčasně, naštěstí jsou obě relativně zdravé.
Jsou to moje sluníčka, bez nich si život neumím představit a nevyměnila bych je za nic na světě 😉
ja mam dve holcicky...jednu (dufam) uplne zdravu, druhu s hendikepom....ja si hovorim, kiez by som mala obe zdrave !!! ☹ ...a je mi jedno pohlavie...