Držgroš. Co si o tom myslíte?

ladymanusik
4. bře 2020

Baby.napiste mi prosím čo si otom myslíte 😕 Muj manžel že totálny drzgros.stale myslí len na seba .napr:dnes my volá že je vo výpredaji zimná bunda .tak že my ju kúpi a donesie domov .onedlho my píše že či ju vôbec potrebujem . samozrejme že nakoniec my ju nekúpil .kúpil len sebe .ja som už zúfalá 😭 a to je jeden len z príkladov .keď má platiť nákup do domácnosti tak len pomne zazera .že koľko veľa utratil 😕

lv
4. bře 2020

Sepis vše do koruny, útratu za cely mesic i s blbymi zvykackami - at vidi, za co penize jdou, případně kde tecou, kde se dá rozumne usetrit. Ne pouze na tobe. Udelejte si plan, rozpočet a podle toho jedte.

ladymanusik
autor
4. bře 2020

@lv on zarába veľmi dobre a ja mám len materskú

ginnyw
4. bře 2020

Jaképak jen mateřskou, taky chtěl, ať na té mateřské jsi ne? Má nějakou zodpovědnost za všechny... Něco jiného je, kdybys utrácela jak šílená 😀 To sepisování mi přijde jako dobrý nápad, ještě bych mu vyznačila položky, které jsou ryze pro jeho potřebu...

jjasmina
4. bře 2020

U nás třeba s narozením dítěte odpadlo to moje a tvoje a máme společnej učet. Jinak teda my chodíme na nákupy společně 🙂 Ale pokud je takovýhle, sepsat všechno a hotovo.

kaja2016
4. bře 2020

@ladymanusik u nas funguje sepsat kolik za nadstanard ( konicky, lepsi hadry, utrata restaurace apid) utracime za kazdeho clena rodiny. Ono to nekdy dotycnemu nedochazi.-)

iris92
4. bře 2020

Jestli je to manzel, tak ma ze zakona povinnost se o rodinu postarat a zajistit, aby zili vsichni clenove na stejne urovni. Neni mozne, aby sobe dopraval a vy jste byla ziva o chlebu a vode 😉

muhehehe
4. bře 2020

To je divný příklad.. a potřebovala jsi tedy tu bundu, nebo ne? a on? Doprošovat se aby sis něco mohla koupit je samozřejmě nedůstojné a všeobecně hloupé, ale nárokovat si něco z důvodu ,,když on, tak já přece taky" je taky na hlavu... pokud máš bund pět a jsou v pohodě, a manželova jediná už byla odrbaná, tak to vyhodnotil správně. Pokud je to naopak, tak to trochu smrdí sobectvím, na druhou stranu si ale nedovedu představit, že by třeba mně manžel kupoval bundu... tohle si prostě každý řešíme sám, že si koupíme co potřebujeme/chceme. kdyby sis ji vybrala sama a chtěla si ji koupit, tak by byl problém?

zuzineckah
4. bře 2020

Tak za prvé, "MI" (ne MY), protože to vypaluje oči (na Slovensku je to stejné v tomhle případě jako v CZ). Za druhé, nechceš přihodit víc příkladů? Ten s bundou je docela divný, osobně bych teda nestála o to, aby mi manžel kupoval bundu beze mne jen proto, že je ve slevě. Tohle mi přijde ok jen v případě dárku, nebo když ví, že je něco těžce k sehnání a zrovna na to natrefil... Btw, mateřská vs plnohodnotný plat se dá asi těžko srovnávat. Takže tohle jste si měli vyjasnit dávno předtím než jste si pořídili dítě

orisek56
5. bře 2020

@muhehehe Co je divnyho na tom, ze manzel koupi zene bundu? Me to muj udelal a nejen u bundy. Proste me bez vedomi koupil obleceni, ostatne ja jemu taky. Nevidim vtom problem, spis naopak,, ze na me mysli a ma me rad. Aneb kazdy si ty svoje problemy hleda jinde.

Jinak zakladatelko. Tam je otazka v jakem kontextu to bylo brany, moc si to nerozpitvala. Bud mas bund dost a tebe jen nastvalo, ze kdyz koupil sobe, nemyslel na tebe, anebo mas proste doma hrtuna, kteremu je jedno, vcem budes chodit. A ty, ktera jsi doma s ditetem, financemi neoplyvas a on si hrabe na svem pisecku, hlavne ze je cool a ma nove hadry.

Tenhle pristup k financim jste si meli ale rozmyslet drive. Pochybuji, ze jestli bude skrt, tak tim skrtem nebyl uz driv. Zkuste si promluvit. Jeden k druhymu mate vuci sobe vyzivovaci povinnost, kor k diteti. Obecne otazka financi je zakladni vec ve vztahu, ktera byva casto tercem hadek a krizi. Ja tohle teda neznam. U nas neni moje ani tvoje, kazdy zaplati podle potreby. A muj muz je uplny opak skrblika.

muhehehe
5. bře 2020

@orisek56 divného na tom neni nic, ale rozhodně není nic divného na tom, když si ženská svoje oblečení řeší sama.

orisek56
5. bře 2020

@muhehehe tak to samozrejme taky. Ja to pred tim pochopila trochu jinak

izz76
6. bře 2020

Já bych teda nechtěla aby mi manžel kupoval bundu ještě k tomu někde ve výprodeji, bundu si chci vybrat a vyzkoušet sama.. Jinak tedy mi hospodaříme s penězi společně, od toho snad je manželství.