Akční manžel, změnil se někomu po porodu dítěte?

snezenka123
30. črc 2018

Ahoj, vím, že je to individuální, ale přesto by mě zajímalo, jak to bylo u vás po porodu dítěte.
Můj partner děti žádné nemá, jsem těhotná. Moje to bude 4.děťátko, jeho první.
Je hodně akční, co se týká svých koníčků. Je to horolezec a má rád i cestování..
Loni jsme podnikali výlety spolu, když byli děti u tatínků. nyní už to prostě nejde, můj stav mi to nedovolí. A tak ve svém volnu jezdí sám, s kamarády. Na skály, do Rakouska na hory, a na jaře se rozhodl ještě že půjde pochod, několikatisícikilometrový, který se jde postupně..už byla na třídenním pochodu, a v plánu má pokračovat až nebudou taková vedra.
Našla jsem si ho jako takového, a vím, že ho nezměním, ani nechci..jen mi s blížícím se termínem porodu je čím dál víc líto, že tráví ten čas volna někde beze mne..😔
nechci si malovat nic růžově, že by se to po porodu změnilo..jen bych si přála, aby ten čas chtěl trávit i víc se mnou a dětmi( nebo malou a mnou-pokud děti budou ve škole/školce/u táty)

raduushka
30. črc 2018

@snezenka123 ahojky, to je podle me hodne individuální. Napr. Můj přítel je hrozny workoholik, uz má dve deti s byvalou manzelkou a kvůli nim se nijak moc nezměnil- pracoval od rána do večera a tím, ze to jeho žena neřešila a vyhovovalo ji ze ma doma klid a on se ji "neplete" do výchovy, se hodne odcizili a nakonec rozvedli. On si myslel ze jej doma nepotřebují a jediné co musí je vydělat peníze pro rodinu a na rekonstrukci domu a ona si myslela ze mu nechybí něha a city a ze kdyz je takový workoholik že je spokojený. Šťastní ale nebyli ani jeden. Nicméně se mnou se změnil. Umím mu dát najevo city, rict ze mi chybí a ze bych s ním chtěla strávit večer. Poprvé prožívá se mnou těhotenství- hladí a pusinkuje bříško, jezdí se mnou na kontroly a na malého se neuvěřitelně těší. Sám mi řekl ze az se mnou si uvedomil, jak moc zanedbával rodinu kterou měl a že uz nikdy nechce udělat takovou chybu. Takže za mě ano, chlap se může změnit, ale musíte se treba domluvit na nějakých "pravidlech" my spolu treba strávíme minimálně jeden krásný den v měsíci (nekdy i klidne vice kdyz ma min práce) zatím pořád dodržujeme, tak jsem zvědavá jak to bude s prckem 😊

konidana
30. črc 2018

Muj se tedy nezměnil. Od malicka, od sestinedeli, tahame deti vsude s sebou. Mame tedy jen 2. Ale chce to střídat. A ne byt v trapu úplně vsechny vikendy jako jsme byli my.

priefi
30. črc 2018

@snezenka123 jestli se neco zmeni? Tezko rici, ale pokud mu nereknes, ze bys to chtela jinak, nebude mit podnet se nad tim ani zamyslet.

ivuse20
30. črc 2018

Změnil. A nelze tvrdit že k dobrému.

cherris
30. črc 2018

přibral dítě do seznamu aktivit, jestli se to tak dá říct a je z nej akční tatínek, co vymýšlí výlety, akce a blbinky vhodné i pro prcka, nezáleží na akčnosti, ale na povaze. chce si užít dětí, to je přece ta největší akce v životě

journals
30. črc 2018

@snezenka123 Zkušenost zatím osobní nemám, sama jsem na manžela zvědavá, ale mám hodně akčních kamarádů otců kteří jsou zapálení sportovci, horolezci, cestovatelé a nemyslím si, že by to u vás bylo o tom, že je chlap akční. Spíš je to o tom, jak moc se chce/nechce omezovat. Stýkáme se s lidmi, kteří jsou v horách opravdu často a i vysoko, ale není to na celkový úkor rodiny. Buď to spojí s rodinným výletem (pokud to jde a jede se třeba jen do Alp) nebo to je o kompromisu - jeden čas padne na Himaláje, ale je jim jasné, že podruhé jedou s rodinou. Nicméně nemám pocit, že by je do toho holky nutily, oni sami chtějí... Pokud chlap chtít nebude, tak s tím moc neuděláš. A není to o tom, jestli je/není akční

michaela_2
31. črc 2018

@snezenka123 a jak se věnuje těm 3 dětem, které už doma máte?

snezenka123
autor
31. črc 2018

@michaela_2 myslím, že se snaží to vždycky udělat tak, aby se věnoval všem...má hodně náročnou a rizikovou práci, dělá rizikové kácení, takže pořád v pohybu🙂a ve výškách.
Nicméně, je taky workoholik, a máme dům, zvířata a zahradu, takže pokud je doma, maká kolem a na baráku, u zvířat..na gauč si sedne max.večer:-)
Pokud má volno, buď jedeme na výlet i s dětmi a nebo jede sám na skály, v týdnu po práci, když končí dřív..nebo začal te´d i jezdit do Rakouska na hory, na víkendy..nemyslím si, že by svůj čas volný věnoval jenom sobě.
Má toho opravdu hodně a s dětmi si i hraje, blbne s nima.
Jen mě zajímalo, jestli ty tatínci třeba trošku zvolnili a chtěli ten čas hlavně po narození dětí trávit s nimi..a nebo si stále chtěli zachovávat takovou tu volnost a svobodu..
Vím, že je to individuální, a to hodně🙂
A že to všechno ukáže až čas🙂

Jinak všem moc děkuji za reakce🌹

snezenka123
autor
31. črc 2018

@priefi už mu to říkám te´d, že doufám, že s malou nás bude brát potom s sebou🙂

snezenka123
autor
31. črc 2018

@ivuse20 bohužel mám takovou zkušenost už taky za sebou, a dokonce dvakrát:-/

lioness34
31. črc 2018

@snezenka123 podle mě pokud je akční když spolu jste bez deti a tím myslím hodne, tak se nezmění... možná to stáhne na 80% ale aby byl najednou hodne doma když doteď nebýval je blbost.
Až se mimi narodí tak pokud chodí na velké túry atd tak s dítětem to nepůjde úplně stejne - možná se prizpusobi ze půjdete občas s nim, avšak já se domnívám ze akční lidé k životu to tempo potrebuji a těžko si odvykání, dusi se pak....

michaela_2
31. črc 2018

@snezenka123 Tak co mám takhle vypozorováno, tak dost tatínků se po narození dětí spíš začalo cítit pod tlakem té odpovědnosti - vůči uživení rodiny, takže více času v práci nebývá úplně ojedinělé. Ono to úplně maličkaté miminko některým tatínkům ze začátku moc říkat nemusí, proto jsem se právě ptala, jakým způsobem tráví - a kolik času - s těmi staršími dětmi, podle toho to můžeš krásně odhadnout, jak to asi bude i v budoucnu 🙂
Ale jsou i případy, kdy doma pomáhají s miminkem a snaží se čas rozdělit.
Jen se mi moc nelíbí, že tě nechává v těhotenství a se 3 dětmi tak často samotnou, kvůli své zábavě a koníčkům. Pokud by se jednalo o tu práci, tak neřeknu. Ale tohle je zvláštní. Neříkám, že tatínek nemůže na víkend vyrazit na akci s kamarády, ale zase všeho s mírou.

snezenka123
autor
31. črc 2018

@michaela_2 no on mě nechával i jako netěhotnou...s dětmi jsme občas taky vyrazili i společně na skály, to neříkám, nejstarší dceru to lezení moc baví, ale loni to s dvouleťačkou moc nešlo:-/ no a letos už mám pupek a sotva vyjdu schody, tak pro mě představa se plahočit někam s břichem, v tom vedru do kopce ke skalám a s třemi dětmi v závěsu je hotové scifi...
Loni právě občas jsme jeli společně, a když měl čas a chuť, šel sám. Přeci jen, s dětmi si tak člověk nezaleze, jako s kamarády..
On trvdil, už loni, vždycky když takhle odjížděl, i letos, když už jsem byla těhu, že mě nechce nechat samotnou, ale že prostě jsem si ho našla jako horolezce, a cestovatele, tak jsem to věděla...ale neříká to vyčítavě.
kolikrát , hlavně letos na nem bylo vidět, že mu to není úplně jedno, mě doma nechávat...
ale zase třeba to vnímal tak, jako že on byl(je) vlastně svobodný a má nárok a tu svojí svobodu a děti jsou prostě moje a já jsem jejich máma...přitom vím, že je má rád a věnuje se jim...
V prosinci jsem neočekávaně otěhu, a právě on byl ten, co dostal strach, a dítě nechtěl. že se na to necítí, že má strach, že příjde o svoji svobodu a volnost, ž euž mám(e)tři děti...nakoce se s tím teda smířil. když viděl jak to těžce nesu, že to nějak zvládneme...ale o miminko jsme bohužel přišli a tohle už bylo po potratu chtěné, plánované a očekávané.
Já mu už tenkrát řekla, že to přeci neznamená, že mít dítě je koule u nohy, že svůj čas na svoje koníčky bude mít pořád...a já jsem tolerantní, a nezakázala bych mu to. Jednak ho to činí šťastným a když ho vidím šťastného, jsem spokojená a šťastná i já🙂
ale tak nějak doufám, že po narození naší dcerky bude chtít to svoje výhradní volno rozdělit i mezi nás

robin92
31. črc 2018

@snezenka123 jo je to individualni, ale treba muzes zkusit vymyslet nejaky vylet i s miminkem, jak budes fit po porodu, vezmes male do nositka a je to. Tak si s nim promluv, ze je ti to lito a treba by se dalo podniknout neco pohodovejsiho, aby jsi se mohla zucastnit taky 🙂.

snezenka123
autor
1. srp 2018

@robin92 jj nosítko nebo šátek mám v plánu hned, a jsem mu říkala, že bych chtěla koupit potom i ten vozík za kolo, abychom mohli společně vyrážet třeba i na delší trasy, výlety🙂
já už teď sotva něco dám, jsem skoro v 26tt,ale pupík už pořádný, navíc k tomu ty vedra🙈
myslím si, že to u nás bude asi takové napůl. Že se úplně svojí svobody a koníčků nevzdá, což je dobře, není nic horšího, než chlap, co vysedává u pc/fb a nic nedělá😔(bohužel ex byl takový)
takže je fajn, žemá koníček, co ho baví a má si kde dobíjet baterky😉a věří, že když vidím, jak má rád moje děti, bude mít moc rád i vlastní a bude s ní chtít trávit čas🙂
jen tě´d mě to prostě občas dožene, no hormony😔

robin92
1. srp 2018

@snezenka123 No tak jasne, je fajn ze ma konicky jak rikas a urcite bude chtit s vami travit cas, treba si to chce ted poradne uzi, protoze pak uz nebude mit tolik casu, tak si to chce vynahradit. Ja myslim ze toho jeste podniknete hodne. Jasne ty vedra nejsou vubec dobre, tak ted odpocivej, je jasne ze s tebou hormony cloumaji, znam to 😀, ale to bude zase dobre 🙂

snezenka123
autor
1. srp 2018

@robin92 děkuju..jojo, určitě bude líp..taky mám ten pocit, že si teď potřebuje jakoby všechno ještě stihnout užít...
loni mluvil o tom, že pojede do Alp a Tater, ale nějak mu to nevyšlo..letos byl už od začátku prázdnin 2x na víkend v Alpách lézt a dnes mi oznámil, že asi pojede na víkend do těch Tater...mám vždycky smíšené pocity v první chvíli...lítost, vztek, smutek, opuštěnost...ale za chvilku mě to přejde a vím, že tam bude spokojený a užije si tosama jsem mu řekla, že jestli nad tím uvažuje, at jede(plánovali jsme na neděli, že bude sjíždět s dětmi na kanoji řeku)
že dtem jsme to ještě neřekli, tak u nich zklamání nehrozí a můžeme jindy...
a že oba dva víme, že tam bude šťastnější, než tady s námi doma..a na to mlčel..což mě teda mrzí, víš jak, mlčení je souhlas...ale mohl aspoň milosrdnou lež..aspoň malinkou...on je hrozně férový a vím, že by t neřekl, jen aby mě uchlácholil..tak mlčel, souhlas na hlas taky neřekl, protože ví, že by to tím nahlas potvrdil a mě by to bylo o to víc líto..
no hold nedá se nic dělat, musíme to nějak vydržet🙂

robin92
12. srp 2018

@snezenka123 Treba jsi ho tim spise zaskocila a nevedel co ti rict. Ale to bude zase lepsi, fakt mi to pripada, ze se chce jen poradne vyradit. Protoze nekdy chlapi maji pocit, ze s narozenim ditete zivot konci a uz nikdy nic delat nemohou 🙄, jsou to trumpety 🙂