Znásilnění - kam se obrátit?

magdalenka21
2. srp 2021

Ahoj, volám sa Magdalénka. Mám 21rokov a približne pred 2 rokmy som bola znásilnená. Bol to jeden chalan z vedlajšej dediny. Nemala som šancu brániť. Strašne to bolelo. A to najhoršie nakoniec sa spraviť do mňa. Ja som sa hneď išla vyumývať. Ale na ďaľší mesiac som nedostala menzes a potom sa to všetko začalo. Vyšetrenie u gynekológa ktorý zistil že som tehotná. Následné nahlásenie na polícii a vypočutie. Bolo to strašne náročné psychicky. A celé tehotenstvo fyzicky. Mala som strašne velké bolesti a obrovské bruško. Aktuálne som na malú sama. A bola by som rada za vaše rady. Už mi aj mliečko došlo.
Ospravedlňujem sa za slovenčinu. Po česky neviem dobre.
Ďakujem.

lachtanice86
2. srp 2021

@magdalenka21 co se ti stalo je hrozný, ale rozhodla ses dítě si nechat, tak úplně nevím jaké chceš rady. TO si podala, kluka asi znala, tak k soudu určení otcovství a budeš dostávat alimenty.

levandule_k
2. srp 2021

Existuje antikoncepce postinor, která se bere po styku, pokud selže antikoncepce. K dostání u lékaře, brát ji, co nejdřív po styku. To je informace pro ty, které neví, u tebe to není relevantní. Možná dovzdělat se. Umytí nebrání početí, to je maximálně psychický pocit.

Musí to být šílený, čím procházíš.

Alimenty - do 2 let věku dítěte máš nárok na alimenty i na alimenty na sebe. Zápis do rodného listu sebou nese nejen povinnosti, ale i práva, může si vynutit styk s dcerou.
Pokud na tom nejsi finančně dobře tak zažádat o příspěvek na bydlení, dávky v hmotné nouzi, přídavky na děti.

breton
2. srp 2021

@magdalenka21 Mila Magdalenko, strasne me mrzi, cim sis musela projit. Zkus neziskovku Persefona (nebo tak nejak), tam jsou odbornice na tyhle situace. Urcite Ti poradi. Potrebujes podporit psychicky nebo ptajticke rady?

sebestka
2. srp 2021

A žiješ kde? Na Slovensku?

zelenaesmolda
2. srp 2021

Citim trolla

magdalenka21
autor
2. srp 2021

Ďakujem Vám za správy a rady.
@breton Oboje by som potrebovala.
@sebestka áno na Slovensku

mamadvoudeti
2. srp 2021

To je trošku na prd řešit po takové době ne ? Pokud se něco stane ,tak to řeším včas !

jjasmina
2. srp 2021

@magdalenka21 sorry, ale měla si to řešit včas. Proč teď? Alias trolling, že vás to baví

zelenaesmolda
2. srp 2021

@jjasmina
navic tohle je trolling na dost nevhodne tema

veruuu_kubesovic
2. srp 2021

@magdalenka21 po 2letech sis brzo vzpomněla...

cikitkapb
2. srp 2021

Promiň za tu češtinu, ale snad rozumíš, když ses rozhodla sem psát. Prosímtě a co chceš po 2 letech jako řešit? S čím chceš poradit? Pokud potřebuješ pomoc psychickou, asi bych se obrátila na psychologa. Pokud pomoc materiální, tak to musíš na „tatínka“ toho prcka.

jjasmina
2. srp 2021

@zelenaesmolda o tom žádná, že je to velmi nevhodné téma

lenickakl
2. srp 2021

taky tomu nevěřím, ten profil mi dost smrdí celkově a spíš na úchyla než na trolla

aneta_v
2. srp 2021

@zelenaesmolda tohle je ale sofistikovanej troll, ma i fotku! 😅 A je ve skupinach snazilky, zarijovky 2020, cervnovky 2021 a zarijovky 2021. Jo a nejlepsi skupina - silikonova prsa 😂

loylii
2. srp 2021

@aneta_v no tvl!! 😆😆😆😆

loylii
2. srp 2021

@magdalenka21 i kdyby si nebyla troll, vidim to jako velmi primitivní chování/přemýšlení. Existuje postinor. Bere se až 72h po styku. Neda mi to… podle mě to zas nebylo takové znásilnění. Proste ses na to vyprdla a osud to vyřešil za tebe.

2hanah
2. srp 2021

@sebestka Áno, žije na Slovensku a v profilu má Uherské Hradiště, troll jako vyšitej🙄

sebestka
3. srp 2021

@2hanah No, napadlo mne to hned, jak jsem četla ten příspěvek. Ale nechtěla jsem někomu ublížit, je to citlivý téma. Ale pokud je v tolikati snazilkach, tak vážně něký troll. Holky, jak vy to hned dokážete vypátrat? 👍

lachtanice86
3. srp 2021

@sebestka taky mě to napadlo hned, ale tohle je téma tak ošemetne, že bych si nedovolila do toho stourat

breton
4. srp 2021

Ja jsem teda prekvapena temi rychlymi soudy. Pokud zena prosla traumatem, melo by se ji dostat empaticke podpory a ne zpochybnovani jejiho tvrzeni. Obeti znasilneni maji silne trauma, nejsou schopny o tom hovorit roky. "Proc to resi az ted?" je klasicky mytus o znasilneni viz clanek: https://www.heroine.cz/domaci/4894-presumpce-ne...

Sla jsem pro podporu a misto toho dostala lync.

breton
4. srp 2021

@magdalenka21 Napis mi SZ a probereme to.

acrobaleno
4. srp 2021

Jediná pomoc je možno tak psychológ alebo terapeut, ktorý ti pomôže vyrovnať sa s tým, čo sa ti stalo. Ale ostatné?