Zamlklý potrat, jak se u vás projevil?

keny123
4. led 2016

ahoj..zajímá mě kdo si prošel ZP tak jak se na to přišlo?myslím tím když už vám bilo srdíčko a pak přestalo... až na uzv nebo je měli nějaké příznaky?např krvácení,bolesti...nebo vám nic nebylo a proste na kontrole už nebilo srdíčko?takže nečekané?a ve kterém tt? děkuji

petraw88
5. led 2016

Prošla jsem si ZP už dvakrát pokaždé už tlouklo srdíčko a najednou nic první byl ve 12. tt plod odpovídal 8.tt a ten druhý byl v 9.tt plod odpovídal 7.tt u obou jsem špinila a měla jsem bolesti v kříži jako při zánětu ledvin, vymizeli mi příznaky a tak nějak vnitřně jsem cítila že těhotenství není v pořádku a nakonec jsem po nějaké době začala krvácet a mít křeče tak jsem jela na pohotovost a tam mi jen řekli je nám líto ale je to zamlklý potrat, ale je spousta žen co to zjistily až při kontrole a neměly žádné tušení.

camillaq
5. led 2016

Já si tím prošla 2x, poprvé v 10 tt jsem začala špinit, miminko vypadalo na 8tt a přestalo tlouct srdíčko, podruhé hned v 7 tt, začala jsem špinit a g. váček se žloutkovým rostl, ale miminko se neobjevilo.

tverunkat
5. led 2016

Vubec nijak..byly dva a zjisteny pri UTZ...nespinila jsem ani me nebolelo nic...

itworks
5. led 2016

Ahoj, mě přestaly bolet prsa a trochu jsem zacala spinit ,břicho trošku bolelo,taky jsem měla tušení,že je něco špatně,takový vnitřní pocit.Zjistila jsem to náhodným utz v 11 TT ,mimi odpovídalo 9 tt.

clifulka
5. led 2016

Naprosto bez příznaků (ty těhotenské přetrvávaly), cca 10 tt., přišlo se na to na utz

elishka87
5. led 2016

zamlklý potrat v 17.tt. srdíčko prý nebilo asi 3 dny. Zjistil to doktor na utz. Nepoznala jsem to nijak (což jsem si i vyčítala, ale teď už vím, že je to blbost)

katherinka33
18. led 2016

U mě v 8 tt. Začala jsem špinit a bylo to čím dál horší, i přes zesílenou medikaci na podporu... Měla jsem šílený strach a vnitřní pocit, že to není v pořádku. A přestala mě bolet prsa....týden před potvrzením ZT jsem byla na UTZ a bylo vše v pořádku.

martaska001
15. bře 2016

Měla jsem ZT v 17. týdnu (stáří odpovídalo 13.týdnu) Přišlo se na to na UTZ při běžné kontrole. Do té doby jsem vůbec nic netušila...

ilona87
15. bře 2016

V 9tt zacala jsem spinit, na ultrazvuku neslysela/nevidela srdicko a u apolinare to potvrdili.

matysikovad
15. bře 2016

Já zažila MA, poznala jsem to jen vnitřním pocitem, že se něco stalo, břicho mi splasklo, nějak povolily i nevolnosti ( všichni mě utěšovali, že to ve 12tt bývá atd. ) a vynutila jsem si kontrolu a tam už srdíčko nebilo a plod odpovídal 9tt .

martisek11
15. bře 2016

taky špinění a nějak jsem to vnitřně vycítila..

klaraslavickova
21. dub 2016

vubec nic prsa boleli ješte včera citila jsme se fajn jen sem proste nikdy neměla nevolnosti dnes oznamení že miminko je 8 tyden a ma být 11 a srdíčko už netluče

mrspear
21. dub 2016

Já na ZP přišla tak, že se plod vůbec nevyvinul, měla jsem jen gestační váček a žloutkový, ale mimi se neobjevilo. Na ukončení jsem šla v 10tt a to už jsem sama začala špinit, při kontrole mírně krvácet, vývoj se zastavil na 6tt.

lucysmidkova
21. dub 2016

Ja potratila ve 3 měsíci a to jsem mela silne bolesti a menstruaci hodne silnou

narcisa_winer
26. dub 2016

V 17. tt, začala jsem špinit a měla jsem pocit, že něco není v pořádku.

holubice.petra
26. dub 2016

Taky jsem si tim prosla 2x jednou v 10tt a jednou v 8tt..zadne priznaky proste na kontrole zjistili ze uz srdicko netluce..

vlajka1
26. dub 2016

Už od zjištění těhotenství jsem měla pocit, že je něco špatně. Nejdřív podezření na mimoděložní, naštěstí se neprokázalo, pak těhotenství neodpovídalo velikostně... příznaky jsem neměla žádné, na revizi jsem byla v 9tt.

lenka.han82
26. dub 2016

U mě bohužel nijak. Na první kontrole jsem byla brzy a byl vidět jen gestační váček. na druhou kontrolu jsem šla za 14 dní a gestační váček byl jen větší, v něm nic...nějaká chyba, tak jsem musela na revizi. Těhu příznaky ale přetrvávali až do revize ☹ Bylo mi špatně, bolely mě prsa, nešpinila jsem, nekrvácela, žádné zvláštní příznaky ZT. Proto se teď strašně moc bojím, že se to stane i podruhé. Nicméně snad bude všechno v pořádku...

lachtanice86
26. dub 2016

mám to čerstvě za sebou. minulé pondělí jsem byla na revizi po ZT. byla jsem 9tt, miminko velikost 7tt, srdíčko už bylo vidět a na kontrole za týden už nic. Byl to šok. a nic mě nebolelo, nekrvácela jsem, těhu příznaky jako bolest prsou byly stále.

lenusaak
30. dub 2016

Holky je strašné kolik nás tu je .. a moc všem držím pesti, at další těhu a těm co jsou těhu, to vydrží až do zdárného konce!!!!
Já se to dozvěděla včera. Jsem po IVF, první se vubec nechytlo a druhe se chytlo, poslední den 7tt jsem šla na ultrazvuk a plod odpovídal 6tt.Mám ješte znovu kontrolní ultrazvuk za pár dní, ale myslí si, že do té doby se rozjede potrat..

kayuska1234
19. črc 2019

Ahojky, děvčata, já už mám za sebou po čtvrté spontální potrat vždy zkončí 6tt 7tt 8tt 9tt pořád dokola už jsem s toho na prášky bojím se že už žádné další miminko nebude máme 7 leteho chlapečka a strašně by jsme chtěli druhé. :(

dablikolik
20. črc 2019

Zjistilo se to až na už místo 11tt odpovídalo 8tt a bez srdíčka

utrikocku
21. črc 2019

Ahoj holky, omlouvám se, že Vám vpadávám do skupiny. Chtěla jsem se poradit. V červnu jsem byla na KETU a zadařilo se, vše se krásně vyvíjelo až do 8. tt, kdy přestalo bít srdíčko. Doktorka navrhla revizi, dala mi jen 5 dní, jestli se nerozjede spontánní potrat a nevypadá to. Moc se bojím, aby revize neměla negativní vliv na další otěhotnění, již tak mám současných problémů dost, je to už má druhá revize. Je tady někdo, koho to také potkalo? Jak se Vám pak dařilo otěhotnět? Myslíte si, že ta revize je dobrý nápad, nebo byste to zrušili a daly tomu více času...?

nikijurko97
15. srp 2020

Ahoj maminky, je tu některá z vás ještě aktivní nebo najdu tu někoho?
Prožívame zamkle těhotenství.. ale vůbec tomu nechci věřit... Šla jsem ve 12+1 na kontrolu krev atd na ten první hlavní ultrazvuk a vyšetření a gynekoložka nenašla srdíčko objednala mě na následující den a opravdu tam zase nic neviděla ale plod odpovídal 12tydnu. ( Od začátku plod byl pouze o den mimo než jejich výpočtů takže v den kontroli že by přestalo být srdíčko? V úterý mám jít na revizi ale nikdo tomu nechceme věřit jestli nebyla nějaká chyba přístroje na UTZ prý budou dělat UTZ ještě před zákrokem ale nevím jestli budu při vědomí nebo už na sále uspana... Už nevím hledám všude ale všude čtu že jim zjistili ve 12tt zamlkle těhotenství ale plod byl minimálně o 2 týdny pozadu :(

blbajulca
16. srp 2020

@utrikocku já mâm za sebou dvě revize a pokaždé jsem pak otěhotněla pár měsíců na to....neboj se😉

hawah
16. srp 2020

Mám za sebou jedno ZT a neprojevilo se to nijak. Až na utz mi doktor řekl, že konec. Měla jsem být 10tt a embryjko odpovídalo 7tt. Ale příznaky jsem měla pořád až do revize, bylo mi zle, prsa i podbřišek bolely tak jako u předešlého těhotenství, které bylo v pořádku..

lachtanice86
16. srp 2020

@nikijurko97 ja to zažila ve 12tt na 1.screeningu. Na kontrole par dnu pred bylo vše ok. A ne, chyba přístroje to nejspíš nebyla. Srdeční činnost poznáš na první pohled

lennus
16. srp 2020

Mně přivedly k dr bolesti v podbřišku, byly už dost nepříjemné, skoro křeče, byla jsem v 11.t. a mininko už přes dva týdny nežilo. Šla jsem druhý den na revizi, ale kdybych věděla o přirozeném potratu, vyčkávám, je to pro tělo šetrnější a jsou země, kde se vyčkává, u nás automaticky navrhují revizi, ale dělá se naslepo a může dojít i k poškození.
Tady hezké stránky http://www.strom-zivota.net/

reykleva
4. zář 2021

@keny123 Ahoj, já jsem měla zamlklé těhotenství nejspíš někdy v 10. Týdnu, ale přišlo se na to až ve 12. V 9. týdnu jsem na kontrole viděla bít srdce. Těhotná jsem byla poprvé a jelikož jsem věděla, jak je těhotenství na začátku křehký, měla jsem obavy. Jako kdybych už od začátku tušila že se to stane.. No a někdy v 10 týdnu jsem se začala najednou cítit tak nějak netěhotně - zmizela únava, která byla do té doby silná, nebylo mi špatně, začala jsem mít chuť na cigaretu (do zjištění těhotenství jsem kouřila) a taky na pivo. I tak jsem ale doufala že bude všechno na kontrole v pořádku a utěšovala se tím, že nekrvacím a tudíž by to mohlo klapnout. No, konec znáte.
Tak se držte všichni, kdo jste si tím prošli a přeju aby to tentokrát bylo naposled.