Zamlklé těhu - revize a stále bez MS. Proč tělo nespolupracuje?

adelkl29
26. srp 2024

Ahoj holky. Potřebovala bych se poradit a asi i trochu psychicky podpořit. Jsem po zamlklém těhu(už jsem to tu psala) což je první věc, kdy si říkám proč se to stalo? Za druhý, plod sám neodešel, za třetí po potratových pilulkách se taky nic nerozběhlo, musela být revize.
Říkám si, tak stalo se, musela být revize, protože plod se mě nechtěl pustit, což se snažím brát dobře, že by se miminko ve mě normálně udrželo. Ale říkám si, proč to moje tělo tak na vše rezignuje, že jsem musela skončit na revizi? Tak si říkám, je to zamnou, teď přijde určitě alespoň brzo MS a budeme se snažit dál. V nemocnici mi řekli, že prijde za 2-4 týdny, už to bude 5.týden a stále nic. Navíc mám tam podle poslední kontroly ještě nějakou sraženina, která by měla s MS odejít, proto jsme i styk vážně radši neměli, takže znovu těhu být nemůžu, tak proč moje tělo od začátku vůbec nespolupracuje? Snažím se to neřešit, nechat volně plynou, ale teď když to je už taková doba, tak jsem z toho taková špatná a unavená, že stále musím na něco jen čekat..
Chtěla jsem se jen zeptat, jestli to tak někdo měl stejně. Přijde mi, jako kdyby tělo spíš dělalo vše pro to, abych těhotná nebyla.
Zítra mě čeká kontrola na gyndě, tak uvidím co mi doktor řekne, ale ráda bych znala vaše názory a zkušenosti. 🙏🏼♥️

bejuna29
26. srp 2024

já nevím 2-4 týdny.... mám za sebou několik revizí kvůli ZT a MS mi vždy řekli, že dojde do 6 týdnů a vždy tak nějak kolem toho 5. týdne došla. ale 6 týdnů je běžná doba...
to čekání je hrozný, je mi to líto, že tím procházíš... držím palce na zítřejší kontrole, ať ti dr potvrdí, že vidí, že MS je na spadnutí...

lencaa11
26. srp 2024

@adelkl29 2 týdny je teda brzo po revizi je zena v 6 neděli Ms může přijít 4-8 týdnů od revize

janches
27. srp 2024

@adelkl29 po revizi tělo prochází jakoby šestinedělím...takže MS může dorazit klidně až za 6 týdnu. Hlavně se na to nijak neupínejte. Až bude tělo připraveno, MS opět dorazí. Dejte mu čas a hlavně svému tělu věřte. Držím pěsti 🍀

adelkl29
autor
28. srp 2024

Děkuju všem za rady! Doktor mi chtěl dát injekci na vyvolání, ale že by taky ještě počkal do konce šestinedělí a kdyžtak až pak. Už u mě prý proběhla ovulace, tak tím spíš věřím a doufám, že by mohla brzy sama přijít 🍀🙏🏼
Je pravda, že tomu na druhou stranu dám ráda ještě čas, protože už si to moje tělo dostalo předtím tolik hormonů a všeho, že bych se ráda i tě injekci vyhnula. Tak budu tomu věřit a dám tělu ještě čas 🤗

lencaa11
28. srp 2024

@adelkl29 pokud už lékař viděl že je po ovulaci tak tím pádem je to na dobre cestě Ms přijde

anonym055
28. srp 2024

@adelkl29 ahoj úplně ti rozumím.. v březnu jsem prošla také ZT ve 12 tt (již třetí... uz jsme s manzelem podstoupili i geneticke vysetreni, ale oba dva jsme zdravía kompatibilní.. takze bohuzel jsme si vytahli 3x cerneho petra.. 😞) zkoušela jsem tentokrát také pilulky.. nezabralo to.. takže jsem musela také na revizi.. ms mi po revizi přišla až po skoro 10 týdnech.. dle kontrol po ms je ale vše v pořádku.. od té doby se snažíme s manželem znovu, ale zatím se nám nezadarilo.. 😊 věřím, že až bude ten správný čas, tak to přijde.. na první dceru jsme čekali dlouhé 4 roky.. teď se snažíme teprve 3 měsíc.. určitě ti ms brzy dorazí.. zkus pít bylinkové čaje na podporu.. jestli to pomáhá netusim, ale uškodit to nemůže.. doufám, že se brzy dočkáte vytouzeneho miminka 🍀 ta cesta k němu je zdlouhavá, člověk každý měsíc skoro oplocení, když se to nepovede, ale potom dostane odmenu a stoji to za to vsechno ❤️

felis
28. srp 2024

@lencaa11 Nemusí... mě přišla MS 3 týdny od revize - přesně jak řekli, 3-4 týdny, max 6týdnů.

felis
28. srp 2024

@adelkl29 Ahoj, úplně z Tvého textu cítím naléhavost, stres, nervozitu a lpění. Hoď se do klidu, věnuj se nějakému koníčku anebo třeba sportuj. Život můžeš mít naplněný. A čekáním na MS, ovulaci, těhotenství si ho celkem ztrpčuješ.
V červnu jsem byla na revizi, těhotenství zkolabovalo a nevyšlo by to ze mě. V červenci jsem dostala MS po třech týdnech, při kontrole po 6ti nedělí sliznice obnovená, teď jsem dokonce zaznamenala ovulaci.
Mezitím jsem šla na regresní terapii, kde jsem si ten potrat odžila a mohla jít dál. Jsem přihlášená do několika kurzů, protože plánuji změnu kariéry, společně plánujeme svatbu. Ano, miminko bychom si přáli a bude fajn, že přijde, ale opravdu to není alfou a omegou života. Na druhou stranu zas můžeme cestovat, užívat si čas i peníze.
Jestli u Tebe ovulace proběhla, tak to brzy přijde. Každé tělo je jiné, jedinečné a neregeneruje se stejně. Klííííd a zaměř se na něco jiného.

anonym055
28. srp 2024

@felis ahoj takovéto řeči, když jsme se snažili o první dítě, jsem úplně nesnasela.. když se někdo o miminko snaží dlouho a opravdu si ho přeji.. opravdu nejde na to nemyslet.. a vím to sama moc dobře.. během snažení jsme cestovali, měli jsme svatbu a začali stavet dům atd. a i když jsem se hlavu snažila zaměstnat sebevíc čímkoli, nešlo nemyslet na to, že si přejeme miminko, tak dlouho se nám nedaří a k tomu jsme měli 2 ztráty miminka.. takže ano chápu, že paní si tímhle ničím nepomůže.. ale chápu i paní, že někdy se úplně hodit do klidu nejde..

adelkl29
autor
28. srp 2024

Vy jste všechny tak hodné, děkuju za další rady a uklidnění ♥️
Je nás ale tolik, co jsme si tím prošly…🥺

adelkl29
autor
5. zář 2024

Ahoj všechny, @bejuna29 @lencaa11 @janches @anonym055 @felis
tak jsme tomu s doktorem nechali čas do konce 6-tinedělí a stále nic. Doktor, se kterým jsem se dohodla, že pokud do té doby MS nepřijde, píchneme injekci, má akorát teď dovolenou, tak jsem šla k jinému, který ale s tímhle postupem nesouhlasil, a ještě by počkal, že MS bohužel někdy může přijít až do 2 měsíců (zase si říkám, sakra zase budu i já tenhle případ??) a tak jsem si neveděla rady a zašla jsem ještě k 3.doktorovi, který je pro variantu také ještě počkat další 2 týdny a pak to teprve řešit.
Je to pro mě strašně těžký, ale zkusím teda naposledy počkat, tak uvidíme..
Chci tělu dát čas a nevynucovat už nic uměle, ale další čekání? ..doufám, že už poslední 😔

lencaa11
5. zář 2024

@adelkl29 žádné injekce Ms může přijít klidně 4-8 týdnů tělo není stroj dej te si čas proč hned dávat injekce každé tělo je jiné až bude připravené na Ms přijde ...

bejuna29
5. zář 2024

@adelkl29 to čekání je na prd....ale ty 2 týdny bych tomu ještě dala

anonym055
5. zář 2024

@adelkl29 taky bych ještě počkala, i když chápu, že ti to připadá nekonečný.. ale dva týdny není taková doba.. třeba se to ještě rozjede přirozeně.. bez zbytečného zásahu 😊