Zamlklé těhotenství po IVF v 10tt, potrat bez revize

hdkate
5. led 2016

Milé maminky, snažilky, milé dámy. S manželem se pokoušíme o druhého potomka, po mnoha letech snažení jsme si vzali na pomoc medicínu. Po IVF s posthyperstimulačním syndromem jsem si po návratu z nemocnice gratulovala, že máme i s mrňousem vyhráno, ale ouha. Opak byl pravdou. V 10 tt embrio zamlklo. Doktor mi doporučoval kyretáž, kterou jsem ovšem odmítla, tedy bylo na mém těle se se vším vypořádat. Ukázalo se, že má děloha malinkou mrtvolku drží zuby nehty, 14 dní po vysazení Utrogestanu se nedělo vůbec nic. Doktor mi dal pět dní a pak že už bude kyretáž nevyhnutelná. Nasadila jsem čajíčky a horké koupele až ten malý chudák skutečně odešel. Dosud lehce špiním a moc by mě zajímalo, zda má některá z vás podobnou zkušenost, kdy bude mé tělo natolik v pořádku, aby stálo za to se začít pokoušet znovu? Doktor mi vytyčil horizont 4-5 měsíců, což se mi zdá velmi dlouho na to, že jsem neabsolvovala kyretáž... Případně poradíte mi nějaké vitamínky, nebo bylinky, aby se mé tělo dalo co nejdříve do pořádku? Budu moc vděčná za všecky rady a odpovědi...

majenka34
5. led 2016

Ahojky.Já před vánocema jsem prošla zamlklým potratem po ivf. Byla jsem podle menstruace 7+5 ale tehu odpovídalo 5tt. Je fakt že jsem nebyla tak daleko jako ty.Taky jsem nechtěla na revizi. S dr.jsme se domluvili že tomu dáme týden vysadim utrogestan a pokud nedojde menstruace pujdu na revizi. Naštěstí 4 dny po vysazemí utroše došla. Jinak v caru i můj gyn.mi doporučili 2,3 menstruace počkat na další pokus. Ale já teda čekat nebudu. Počkám jen jednu a chci jít na ket. U ž taky nejsem žádná mladice :-/ Moje rada pokud se cítít dobře fyzicky ale i psychicky nemusíš čekat 4 měsíce....

jaya
5. led 2016

@hdkate Ahoj, ja jsem byla v osmem tydnu, detatko samo odeslo ve 12.-13., cekala jsem trpelive a da se rict, ze pri druhe MS po "porodu" to odkrvacelo vsechno. Doktorka taky rikala, ze pokud nepujde vse pryc, tak tomu bude muset pomoct, ale telo si poradilo samo. Pila jsem kontryhel. A jakmile bude po vsem, muzete to zase zkusit. Pokud to tvuj doktor odklada, je to podle me skoda. Co treba jit jinam?

irennn
5. led 2016

Ja prodelala v dubnu zamlkly potrat a musela na revizi , vynechali jsme dvě menstruace a ten třetí mesic byl nas , proste jsem si to vsugerovala ze to vyjde . Manžel bastil fertilman ja ty tři mesice gynex a ovulace přišla jako hodinky i při kojení staršího . Takze kolem o ovulace jsme to dělali každy den s gelem na podporu početí conceptive plus a vyšlo to a to ne naše prvni děťátko z Ivf

dany69
5. led 2016

já jsem takhle samovolně potratila v 9tt.. ms jsem dostala za další 4 týdny a pak hned otěhotněla.. nicméně to zase nedopadlo. Doktorka mi říkala, že se můžeme začít snažit hned po šestinedělí, takže pokud se budeš cítit dobře, asi není potřeba čekat.

hdkate
autor
7. led 2016

@irennn no to je super, gynex i ten druhý preparát je volně dostupný? První dcerka šla normálně, jak už to bývá skoro náhodou, ale druhému miminku se k nám nehce..moooc děkuji za radu!

hdkate
autor
7. led 2016

@majenka34 pokud je číslo za Vašim jménem věk, tak jsme na to stejně. Moc děkuji za povzbuzení, otřepu se a hurá na ket..doktor je dobrák, pokud se mu budu pozdávat jistě ho ukecám...

majenka34
7. led 2016

@hdkate ano je to vek. Za mesic 35. Proto neni na co cekat. Dneska jsem byla na kontrole a vse odeslo z menstr. A i mam folik 20mm tak budu i normalne ovulovat. Tak unor ket to jisti ☺☺☺

hdkate
autor
7. led 2016

@majenka34 Jéé, tak to držím pěsti! Pustím se do kontryhele a snad budu taky na únor, březen fit na KET ....

irennn
7. led 2016

@hdkate ano volne dostupné ja kupovala na otehotnet.cz , tam mi poradili ten gel a fakt to asi pomohlo 🙂 a to nam lékaři říkali ze otěhotníme jen po Ivf a jsem těhotná přirozeně podruhé 🙂 ale teda s jedním potratem