Zamlklé těhotenství. Kdy se z těla plod vyloučí po progesteronu?

adelkl29
12. črc 2024

Ahoj holky. Bohužel u mě bylo zjištěné zamlklé těhotenství v 6 týdnu, kdy ani velikost plodu tomu týdnu neodpovídalo. Máte prosím někdo zkušenosti s tím, kdy se u vás objevil samovolný potrat po předchozím užívání Progesteronu, který plod celou dobu udržoval? Já jsem ho zaváděla přes měsíc, tudíž může trvat, než se z těla Progesteron vyloučí. Nechali jsme tomu zatím týden a když se za tu dobu samovolně plod nevyloučí, zatím to vypadá že né, za 2 dny to bude týden, zkusíme potratové tablety. Když už se plod vlastně nevyvíjí, musí se užít opravdu všechny tablety a tedy strávit v nemocnici 2 návštěvy nebo třeba jen jedna? A počkala jste některá z vás delší dobu na přirozený potrat nebo rovnou revize? Já bych se ráda revizi vyhla, ale už nechci čekat, je to pořád o nějakým čekání a už jsem z toho vážně zoufalá, proto bych ráda max zkusila ty tablety, které ale také nemusí být 100%..
Ještě bych se chtěla zeptat, je možné ráno zajít na kontrolu ke gynekoložce a ta Vás může ještě hned to ráno nebo ten den objednat do nemocnice nebo to objednání může také trvat?

reeeza
12. črc 2024

@adelkl29 Zkušenosti se ZP a braním progesteronu nemám.

Ale mám zkušenost se ZP.
V nemocnici mi podali 2 tabletky. Nic se nedělo. Čili mi po pár hodinách podali další 2 tabletky které rozjely kontrakce a potrat/ porod. Upřímně bolesti byly jako u porodu, normální brutální porodní kontrakce. Ale po dvou hodinách bylo po všem.

Za mě je určitě lepší potratová pilulka než revize ( byť jsem se během toho proklínala lroč jsem nešla na revizi ). Pilulka ke daleko šetrnější k tělu ženu, byť cena je celkem vysoká = porodní kontrakce 😅😬
Z důvodu rizika krvácení mi nabídli, že mohu v nemocnici přespat nebo pokud chci tak na vlastní zodpovědnost odjet domů asi po dvou hodinách od potratu.

Držím moc palečky ať to zvládneš 🙏

adelkl29
autor
12. črc 2024

@reeeza Moc děkuju za odpověď! 😇
Samozřejmě si takovou bolest vůbec nedokážu představit, ale bude to určitě hrozný 😀 na to se asi nedá nijak připravit, ale dobré vědět, jaký to může být a aspoň s tím počítat. Upřímně bych si to přála stejně tak rychle v jeden den, jako u tebe, sice v bolestech, ale co nejdříve mít to trápení za sebou, tak uvidíme 🙏🏼

reeeza
12. črc 2024

Já jsem teď po nezdařeném řízeném ket. Brala jsem estrogeny a progesteron a dr říkala že tak 2-3 dny po vysazení léků bych měla dostat ms.
Tak možná bys to měla podobně...a nebo to tělo ještě podrží a pak budeš muset na potrat..

Upřímně bych raději vedela předem ze to bude bolet. Sestra rikala ze to bude pobolivat a ze budu mozna citit bolesti...no za me regulerni porodni kontrakce. Ale treba je to u kazdeho jinak..

junetule
12. črc 2024

Ja mela za rok 2x ZP a vzdy me vzali na revizi. Doktor mi u prvniho rikal, ze jsou dve moznosti, pilulka, nebo revize. Ale u me z hlediska psychiky urcite revize. Udelali mi predoperacni, za hodku jsem sla na sal, pak hodinu lezela, nic nebolelo, jen jemne krvaceni, jako klidnejsi menses. Psychicky to pro me bylo rozhodne lepsi, nez dva dny cekat v bolestech a myslet na to, ze to melo byt me ditko a vlastne ho uz nemam a musim "porodit".

ivkasolavova
12. črc 2024

Já šla radši do revize , než čekat kdy to přijde a vidět to třeba v záchodě pak .Psychicky bych to nedala , můj gynekolog zvedl telefon zavolal do nemocnice a za 2 dny nástup .Nikdy nezapomenu pořád myslím na toho drobečka ,držte se

reeeza
12. črc 2024

Holky a po revizi vám dali ten plodek? Nebo vše jde do koše?

Já žiju v zahraničí a po potratu poslali plodek do laboratoře na testy ale cca za dva týdny nám poslali " ostatky" v zalepené krabičce se stužkou a svíčku. Upřímně jsem ráda, že mimi nezkončilo v záchodě ani v koši. Takhle jsme jej spálili a vysypali popílek 🤷‍♀️ Bez toho bych to psychicky nezvládla.
U revize jde ven vše po kouskách ale u potratové pilulky jsou šance že vyjde ven hezky v celku. Já i kamarádka jsme dokonce měly mimi v neporušeném obalu ( taková kulička to byla).

Nevím, za mě lepší se s ním rozloučit vědomě porodem než výškrabem...ale je to strašně individuální a každý si musí najít svoji cestu 🙏

Ale čekat na přirozený potrat, na to jsem třeba já absolutně neměla psychiku. Navíc jsem se bála i infekce a sepse, nevěděli jak dlouho už je plodek mrtvý...Už čekat den na podání pilulky byly pro mě fakt muka.

adelkl29
autor
12. črc 2024

Děkuju všem za odpovědi a vaše zkušenosti! 🙂
Já už jsem se s tím nějak smířila a tím že se nedá ten malinký plod nazývat miminkem, protože přestal růst už 5. týdnu, a byl opravdu maličký, a neměl vyvinuté ještě nic, tak to doufám budu zvládat psychicky lépe, jen se bojím té bolesti a hlavně toho, že ani po pilulkách se to nemusí povést a stejně to skončí revizí, na kterou jsme mohla jít hned a netrápila bych se tím neustálým čekáním. No je to těžký, rozhodnou se, co je nejlepší, u každého to je jiné. Uvidím v pondělí, kdy se znovu poradím s doktorkou.

themuffin
13. črc 2024

@adelkl29 známá tedy nebrala progesteron, ale než přirozeně potratila při potvrzeném ZT, tak čekala měsíc...hrůza

martina0888
13. črc 2024

@adelkl29 Moje zkušenost - 3x zamlklé a 3x se vyřešilo bez revize. Při posledním jsem brala progesteron a asi 5. den po vysazení jsem začala krvácet a plod se vyloučil. Doporučuji si hodně sprchovat břicho teplou vodou a brát vitamín C. Pokaždé to krvácení probíhalo jako silná menstruace, na bolest jsem si dávala ibalgin, odpočívala a nahřívala břicho, vždy do 10 dní to bylo vyřešené. Po krvácení jsem se nechala zkontrolovat u mého gynekologa. Držím palce! 🍀🍀🍀

adelkl29
autor
14. črc 2024

@martina0888 Také děkuju za rady 😇 vitamin C i horkou sprchu vyzkouším 👍 Dnes je to přesně týden a stále nic, ani žádný náznak, ale zkusím cokoli🙏🏼

adelkl29
autor
14. črc 2024

@themuffin To je strašná doba..pro mě už je strašný čekat zatím jen týden 🙈
A povedlo se jí pak brzy znovu otěhotnět?

utrikocku
14. črc 2024

@adelkl29 čekala jsem po ZT 3 týdny 2x 6.tt, 7. tt. Hlídala jsem si, abych neměla horečku a prostě kdybych měla blbý pocit. Měla jsem potratovou pilulku, ale neměla jsem žádné extra velké bolesti ani kontrakce, menstruační křeče, ale nic velkého, protože si na to ani nepamatuji. Pokud chceš další děti, je lepší zkusit pilulku první. Po revizi často vznikají srusty a i mě to potkalo.
Jinak ostatky miminka/embrya se dávají v ČR od 16. týdne

themuffin
14. črc 2024

@adelkl29 ano, brzy na to byla opět těhotná, tentokrát až do úspěšného konce 😊

anonym055
14. črc 2024

@adelkl29 ZT jsem zažila 3x.. 2x jsem šla rovnou na revizi, protože jsem to již chtěla mít za sebou.. a po 3 jsem zkusila potratove pilulky.. ty mi dal přímo gynekolog.. bohužel na mne vůbec neucinkovali.. takže jsem následně skončila opět na revizi..

tyname
20. črc 2024

@utrikocku Tohle trochu opravím, od roku 2017 lze vydat plod nezávisle na délce trvání těhotenství, o vydání je třeba zažádat tuším do 96 hodin.

Zakladatelce posílám alespoň obejmutí.

utrikocku
20. črc 2024

@tyname děkuji za informaci ❤️

ivkasolavova
21. črc 2024

@tyname tak škoda že jsem tohle nevěděla dřív 😔

adelkl29
autor
22. črc 2024

@tyname Děkuji za obejmutí na dálku, budu to potřebovat ❤️
Bohužel se u mě potrat nerozběhl, ani po potratových pilulkách, moje tělo nereagovalo vůbec nijak, nic se nevyloučilo, tak mě ve středu čeká revize. Mohla jsem na to jít možná rovnou, ale vyčítala bych si, kdybych to nezkusila. Naštěstí jde všechno docela rychle a už to budu mít brzy za sebou. Teď jen se budu modlit, ať se všechno zahojí, jak má a druhé těhotenství už bude úspěšné 🙏🏼🍀