Zamlklé těhotenství, čekání na potrat. Rada? Zkušenost?

alfonska
13. srp 2021

Zdravím a prosím a radu nebo zkušenost. Dnes jsem se dozvěděla, že se nase miminko nevyvíjí a těhotenství zamlklo. Mám čekat 14 dni do další kontroly jestli odejde samo. Dnes vysazuji utrogestan a ptám se jestli jste to taky některá mela a do jaké doby z vas plod vyšel. Jsem z toho uplne nervozni, nešťastná a nevim co čekat. Děkuji moc za odpovědi.

katherine177
13. srp 2021

@alfonska zažila jsem 2x po sobě ,už jsem nevěřila ,že to potřetí vyjde ,bála jsem se jít na ultrazvuk,ale pak už to dopadlo dobře.Akorat ,že jsem byla na revizi v nemocnici ,poprvé jsem měla bolesti a krvácela jsem a podruhé žádné příznaky .

mysakm
13. srp 2021

To je mi strašně líto, drž se. Já zažila zamlklé těhotenství, ale už je to před 10 lety. Tehdy jsem se okamžitě objednala na revizi dělohy, nikdo na nic nečekal. Ale jak říkám, je to dlouho, asi mají nyní jiné metody. Pak už se to neopakovalo a mám 2 krásné zdravé děti. Hlavu vzhůru, bude líp a miminka se dočkáš.

petulapal
13. srp 2021

Zažila jsem 2x, vždy jsem čekala 14 dní jestli samo odejde, ale nakonec jsem musela jít na revizi. Do třetice to vyšlo a mám tady 16 měsíční princeznu.

michaelarousova
13. srp 2021

@alfonska cekala jsem taky,sle nakonec jsem musela na revizi☺️ Hned po sestinedeli jsem otehotnela zas ☺️Drzim palce 🌸

alfonska
autor
13. srp 2021

Holky dekuju moc.. Tak vidím, že je častější ta revize 😔. Uvidime, mám strach... Mam to takové složitější.. Jsem po operaci velikého myomu, potom 2x Insemance bez úspěchu, 2x IVF bez úspěchu.... A ted ve 36 poprvé v životě přirozeně otěhotnění tím víc mě to mrzí a bojím se...

cherie24
13. srp 2021

@alfonska ještě někdy dávají ty potratové pilulky. Tak bych se na to třeba zeptala u doktora, jaký na to má názor. 🤷 Jako pozitivní bych viděla, že jsi otěhotněla, tak to nevzdávejte. Přeji hodně sil 💞

alfonska
autor
13. srp 2021

@cherie24 děkuji moc

lol_lol
13. srp 2021

Je mi moc lito, co prozivas. Prvni ZT skoncilo revizi v 11+0, ale uz v 7+ bylo jasne, ze to nedopadne dobre, tydny neodpovidaly stari. V nemocnici tenkrat rekli, ze je to na samovolny potrat uz moc velke, tak jsem souhlasila s revizi. Podruhe tentyz scenar, v 7+ neodpovidalo, do revize se mi nechtelo, dva tydny jsem cekala, pak prislo spineni a ve finale mi SP spustil asi salvejovy caj. Nacetla jsem si k SP na netu spoustu zkusenosti, kdyz pohledas, urcite neco najdes. Drzim pesti, at to zvladnes bez revize a brzo se zadari. Zase bude dobre🍀

alfonska
autor
13. srp 2021

@lol_lol děkuji moc, ten salvejovy saj vyzkouším... A můžu se zeptat.. Je u toho velké krvaceni? Bojim se, že třeba vyjdu někde na vychazku a najednou to hrkne. Jsem úplně jak blba.

vendelinka08
13. srp 2021

@alfonska jelikož jsem měla před dovolenou, tak se tyden čekalo, ale musela jsem na revizi. Bylo to tak lepší. Asi bych šla rovnou než 14 dní čekat, citila jsem se stale těhotně, i kdyz jsem věděla ze už miminko nežije, bylo to pro mě strašně těžké... hlavně se tvářit vesele před ostatními, i když srdce krvácelo.

alfonska
autor
13. srp 2021

@vendelinka08 to je fakt strašné...prijde mi, že i když to člověk nezmění tak po tom všem čím jsme si prošli.. Je toto to nejhorší.... Ale musime to brát jak to je... Ale ja počkám fakt týden a pokud nic.. Budu trvat aby byla revize

ovejita
13. srp 2021

Cekala jsem takhle mesic od toho, kdy mi dr rekl, ze srdicko prestalo bit, nez to odeslo. Asi po 14 dnech uz jsem byla v nemocnici na vysetreni pred revizi. Doktor mi tenkrat rekl, ze plod uz se rozpadl a ze se nemusim bat, ze ve mne shnije, at pockam jeste tak dva, tri dny a odejde to samo. Trvalo to pak jeste dalsich 14 dni, ale byla jsem nakonec rada, ze jsem na revizi nemusela. I kdyz je fakt, ze psychicky to nebylo uplne jednoduche obdobi, obzvlast kdyz mi behem toho asi 3 kamaradky oznamovaly sve tehotenstvi....

alfonska
autor
13. srp 2021

@ovejita toto je fakt noční mura

cinam
13. srp 2021

Mě osobně se čekat nechtělo. Potřebovala jsem to mít uzavřené a pak vzhůru do dalších pokusů. Po prvním zt v 10tt jsem šla na revizi. Druhé zt jsem měla v 7tt a to jsem měla potratové pilulky (za mě doporučuji, pokud není těhotenství pokročilé, nic mě nebolelo a za šest týdnů jsem znovu otěhotněla)

terezuka
14. srp 2021

@alfonska Plod se prestal vyvijet cca v 7. tydnu, v 8. se na to prislo, samovolne jsem potratila za dalsi tri tydny. Muj gynekolog me podporil v cekani, dle nej je to bezpecnejsi nez revize. Mne to dalo cas se s tim srovnat a rozloucit se. Otehotnela jsem hned, jak prisel cyklus. To cekani se zda dlouhe, ale v mem pripade to stalo za to.

maxulekapcule
14. srp 2021

@lol_lol to je zajimave, jak maji vsude jiny pristup. Ja loni taky potratila v 11tt a normalne to nechali odejit bez zasahu, s tim, ze se nam aspon hned poradi otehotnet znovu. Myslela jsem, ze umru a otehotnela jsem stejne az za pul roku. A Tve zkusenosti je mi lito, muj prvni syn taky absolutne neodpovidal tydnum, a dnes mi tu radi zdravej petiletak. Ikdyz je fakt, ze ty kontroly byly strasne stresujici, jak pokazdy rikali, ze nebude zdrav.

lol_lol
14. srp 2021

@alfonska nebylo to z niceho nic. Nejdriv par dni spineni, pak se mi po tom caji rozjelo neco jako silnejsi MS a par hodin na to SP. Nejhorsi krvaceni bylo asi hodinove a to jsem se zavrela na zachode. Jak to odeslo, okamzite se mi ulevilo a krvaceni se zmirnilo, dalsi dny jen spineni. Jsem rada, ze jsem pockala a na revizi se nehnala. Za me urcite lepsi a prirozenejsi.

lol_lol
14. srp 2021

@maxulekapcule dekuju❤ Ono v tom 8 tt nebilo srdicko ani v jednom z tech tehotenstvi, tak jsem to brala, ze to je od zacatku spatne. V tom 11 tt nebyl ani naznak, ze by se k SP schylovalo, byla to prvni zkusenost, tak jsem do revize sla, uz to trvalo dlouho a k nicemu se to nemelo. Otehotnela jsem hned dva mesice na to, ale asi moc brzo, to bylo to druhe ZT.

maxulekapcule
14. srp 2021

@lol_lol Achjo, tak snad uz bude jen dobre. Koukam, ze mas stejne stareho syna 😁

lol_lol
14. srp 2021

@maxulekapcule nojo, je to tak🙂 A za necely mesic mam TP, tak snad uz bude opravdu jen dobre. Taky preju pohodove tehotenstvi😉

maxulekapcule
14. srp 2021

@lol_lol Dekuji, ja mam jeste 3 mesice, ale to uz zvladnem 😏 hodne stesti 😁

zuzangel
21. zář 2021

Ahoj, mrzí mne co prožívám.
Já mám za sebou ZT zakončený 2x revizí a jednou to odešlo samo. Oba.zpusoby mají své výhody a nevýhody. U revize je to rychlé a můžeš to vše brzy uzavřít a netrapit se. Ale může se stát že tam něco zůstane a budeš muset jít znovu. Stejně jak sliznici můžou v nějakém místě hodně "vyškrábnout" a tam pak často v dalším těhu přirůstá placenta.
U přirozeného je velká nevýhoda ta doba, může se to táhnout dlouho a psychice to nepřidává, ale rekonvalescence bývá o to rychlejší a pohodová. Bez bordelu anestetik a jakéhokoliv umělého zásahu do těla.
Určitě z tebe jen tak něco nevyhrkne. Předchází tomu "kontrakce" bolest v kříži a podbřišku, a velká úleva jak je to pryč
Držím pěsti ať půjdeš jakoukoliv cestou.
A v dalším snaze i mnoho sil.

alfonska
autor
23. zář 2021

@zuzangel děkuji za prizpevek... Uz mam po.. Dokonce už po první menstruaci, která trvala 7 dní teď do úterý a stále mě trápí sem tam spineni nebo lehké zakrvaceni. Nemáš s tím zkušenost jestli je to normální, rozházené hormony nebo zase plašit?

zuzangel
23. zář 2021

to jsem rada, a drzim pesti v dalsim tehu. Urcite neplasit, ono si to sedne. Telo se docistuje, predevsim ta prvni menstruace byva "divna", uvidis jeste co ta dalsi. Pak bych prípadně resila s Dr.
tak hodne stesti preji 🙂

alkabo
2. bře 2022

Prosím vás, všechny co jste to už zažili, čekám na SP po ZT, dle velikosti asi v 8.tt, když jsem Rh negativní, měla bych řešit injekci, když je možnost, že děťátko bylo Rh pozitivní? Nebo v takhle raném těhotenství nemusím? Dcera z prvního těh. je negativní. Lékařka mě posílala na revizi, ale já bych raději počkala na SP, tak se jí ptát nechci.

katherine177
2. bře 2022

@alkabo měla jsem zamlklé těhotenství v 7 a 8 tt.,byla jsem na revizi a pokaždé dostala tu injekci po zákroku ,jsem také Rh-.

alla007
Autor odpověď smazal
Zobraz
alla007
Autor odpověď smazal
Zobraz
alla007
2. bře 2022

Omlouvám se, odpovídala jsem na staré vlákno.

inssomnia
3. bře 2022

@katherine177 já si nejsem jistá, jestli mi ji po ZT dali :( bylo mi řečeno, že se nemám starat a já byla nějak úplně jinde. Ale ani po porodu jsem z nich nemohla den vyrazit, co je dítě za krevní skupinu a jestli mi tu injekci dají. Prostě hysterická ženská, co se má co starat o svoje léky, že... :/