Potřebuji vědět, z jakých důvodů může lékař, resp. gynekolog, zakázat ženě potrat. Kromě tedy délky těhotenství o tom vím. Zajímá mě zda existuje i jiný důvod z jakého to může lékař zakázat.
Přítelkyně je těhotná, chce dítě ale přítel ne. Je cca v osmém tydnů což není důvod k zakázaní přerušení...
:D :D jo tá máte pravdu, to měl. Ale on to zkousne, jen chtěla raději říct nemužu na potrat protože.....
Žádný důvod pro zakázání interrupce do 12 tt neexistuje.
Vlastně jo, pokud předchozí interrupce proběhla před méně než šesti měsíci.
její přítel nechce dítě? Tady je spíš otázka, jestli si jako samoživitelka poradí a zda je připravená se s těhotenstvím a dítětem poprat sama, pokud by to náhodou nezkousl.
@stekkna
tak když už nechce jít do vyloženého konfliktu, tak může říct, že ji doktor významně potrat nedoporučil kvůli velkému riziku, že už nikdy neotěhotní.
@stekkna je blbost si něco vymýšlet, časem to přítel prokoukne a může být právem naštvaný a komu to pak pomůže? Jí ani miminu ne. Prostě to mimino chce a musí si rozmyslet, jestli je schopná se postarat i sama. vymýšlet si výmluvy je dětinské
No, teoreticky lekar na potrat pise zadanku, bez ni potrat neprovedou. A i si myslim, ze pokud ma pocit, ze zena dite chce a pro zadanku si jde pod silnym natlakem okoli, tak ji vypsat nemusi.... Ale vylozene "zakaz" potratu to neni :(
@koordinatorka_odboje to já vše vím a také jsem jí to říkala. Taky to vlastně nechápu. On jí řekl že dítě nechce, ale pokud se pro něj rozhodne samozřejmě tu pro ní bude. Logicky jí i řekl že stejně by na něj platil a zbytečně by dítě přišlo o otce a že ted ho sice nechce, stejně by ho miloval až se narodí, tak to prostě je... Takže také nechápu ten problém...on se bojí kvůli finacím a myslím že ona to řeší protože má strach že kdyby na tom byli pak nejak financne hodne zle, že by jí to dával za vinu...no nic...to je vedlejší, chtěla jsem jen znát odpověd na otázku a tu už znám. Děkuji
Pokud dite chce tak at se slečna k tomu tak postavi celem pred svého partnera a neschovava se za doktora.
@tehulka1167 Děkuji ale to odbíháme od otázky 🙂
Potrat jí nikdo zakázat nemůže, ale ani ji do něj nutit. Rozhodnutí je čistě jen na ženě (bohužel jen na ženě, rodiče jsou vždycky dva...). Pokud dítě chce, ať si ho prostě nechá, pokud se prokáže otcovství přítele, má nárok na alimenty (pokud s ní partner nezůstane) bez ohledu na to, zda otec o dítě stojí nebo ne
Pokud dotyčná nedokáže prosadit to, co chce, tak není připravena na to mít dítě.
Zakat ji ho dr.nemuze...ale muze ji doporucit ze potrat neni pro ni vhodny...me sestre pred x lety dr. doporucil aby si dite nechala ze je vjbec zazrak ze otehotnela na to jake zdravotni problemy mela (prisel na to az kdyz byla tehotna ruzne srusty atd.) tak si prcka nechala a udelala dobre jeikoz uz potom nikdy neotehotnela kdyz chteli dalsi...
@holubice.petra Děkuji moc.
@kacca11 promiňte, ale můj manžel je tvrdohlavý a někdy si také neprosadím svou (máme dřevěný starý strop, který jsem chtěla nový a nemáme ho, nové židle do kuchyně také zatím nemáme) takže bych neměla být matkou? > no asi to překrucuji.
@stekkna asi to tu zaznělo, může říct, že pak už by děti nemusela mít a že na interupci nepůjde. Jinak v tomto těžko radit, když jeden chce a druhý ne - dítě je obou a oba by o něj měli stát.
@stekkna tak ať mu řekně, že doktor jí to výrazně nedoporučuje, protože by v budoucnu už nemusela mít ze zdrav.důvodů děti. Bude to lež, ale taky jedna z možností, kdo ví...
Nicméně pořizovat si dítě s chlapem, který ho nechce, je docela loterie. Tedy chápu, pokud je přítelkyně přesvědčena, že vše zvládne i bez něj, protože pravděpodobnost, že to tak bude je v této chvíli asi hodně vysoká. Bohužel.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
no pokud vím, tak v dnešní době je to jen na rozhodnutí rodičů, tedy hlavně na rozhodnutí ženy zda půjde či nepůjde. to, zda to posvětí lékař je pak jen otázkou placení ze svého nebo pojišťovnou, ne? 😅 už nežijeme v době ani zemi, kde se musí prokazovat, proč chce někdo na potrat, žádná komise, žádné důvody...opravdu jen ta délka těhotenství, případně pak zdravotní indikace. při některých vrozených vadách se dá potrat udělat i později. pokud přítel nechtěl dítě, měl si dávat pozor a ne si ho "vyrobit" 😅