Zdravím máte někdo za s sebou víc biochemických těhotenství po sobě? A řešili jste to někdo s doktorem ? Co vám řekl? Co vám pomohlo následné těhotenství podpořit?
Povedlo se vám pak úspěšně otěhotnět?
Mám za s sebou ted druhé biochemko po sobě 😔 nějak ztrácím naději na dobrý konec.
Děkuji
Ja mam za sebou 4🙈 dve pred prvnim miminkem a dve pred druhym miminkem. Termin mam ted o Vánocích, a vse je v pořádku 😊 proste to asi nejde ovlivnit. Dr mi delal vsechny vysetreni, pak me poslal do ivf centra, kde mi udelali opravdu podrobna vysetreni a i memu manželovi a nic nenasli. Meli jsme naplanovane ivf a mesic pred jsem otehotnela prirozene 😊👏 bohuzel se to asi nekdy spatne namicha a odejde to. Drzim palce, at to dalsi je uspesne. Ja do toho sla hned dalsi cyklus a to se pokazde podařilo a dopadlo to dobre. Kdyz jsem cekaka, tak se to opakovalo 🤷♀️
Ahojky, no, já měla ted taky dvě za sebou, objednala jsem se tedy k paní doktorce a ta mi řekla, ze je to tím, ze mám ovulaci až cca 21. - 23. DC a MS pak prijde cca za týden a že se mimísek nestačí uhnizdit. Dostala jsem tedy utrogestan na podporu, tak uvidíme.. 🙂
Nemám za sebou dvě biochemické ale jedno zamlkle a hned potom biochemické (vsechno v roce 2021) a po biochemickem sem za 2 měsíce otěhotněla znovu, teď sem v 10tt. Kdyby se nedělali testy před ms ani by jsi o tom nevedela ale, ze své zkušenosti musím říct, ze čekat na ms je tak strašně moc těžké proto i já zjistila biochemické a ani tak mě to neponaucilo
@zuzliseek ahoj ve 25 to asi nebude vadou vajíčk to jsi mlada, tam pouze v případě žě by byla genetická zátěž...ale o z největší pravděpodobností není. Ono se to někdy stává mnohé to ani nespozorují a berou to jako opozdenou menses, až 40% těhotenství končí dříve než začne, většinou ale nedojde ani k nidaci a embrio zanikne kratce co doputuje do dělohy, vetvém věku to může být o náhodě, pokud za sebou nemáš k\retáže, cisarský řez atd. prostě musíš jen počkat na spravne vajícko a spermii, neboj to půjde brzy, ještě když jsi očividně tak chytlavá. nevěš hlavu
Měla jsem 4 biochemka za půl roku. Raději jsme šli do CARu na vyšetření, co se děje, protože jedno dítě bez komplikací už máme. V CARu se podivili, že tolik biochemek se jim nezdá, že to je už mimo statistiku. Nicméně jsme oba zdraví, oddychli jsme si.
@zuzliseek nechtěla sem se vás dotknout, vím jaké to je přicházet o miminka a ještě když člověk žádné nemá .. mě čárka zmizela a po 5ti dnech zpoždění ms přišla
@zuzliseek aha no ta kyretaž, dobře se zahoj raději, i když ty 3 měsíce by měly stačit, ale já třeba po ní měla srusty a pak jsem uz potrácela jak na běžícím pasu, až o několik let mi zjistili 1/3 srostle dělohy...pozor na ultrazvuku byl nalez normální...tím tě nechci děsit, to se stane opravdu minimálně že vezmou hlubší vrstvu sliznice....vzhledem k tomu že uz jedno dítko máš asi nebude problém v imunologii, ale pro jistotu bych si ji nechala nabrat, protilatky proti spermiim, vlastním vajičkum atd..oni vědí co....
ono dvě ztáty se berou ještě jako ok, ale tří a výše už jsou na pozastavení a zkusit najít příčinu, přeci jen, pokud bys musela na kyretaž opakovaně, tak je to zásah do dělohy, v nízkém tydnu bych se uchylila spíše k ukončení medikementy, to ti mohli navrhnout. nevím v jakém týdnu jsi tedy potratila, když víš že to blya holčička, to je taky podstatné.
@zuzliseek znám ten pocit, já mám v nebi dvě miminka a všechny tohohle roku, já chápu že je to těžké i já sem se ztratama těžce smirovala a občas si pokládám otázku, jestli budu někdy schopna mému příteli miminko vůbec dát ale nevzdavam se.. ste silná ikdyz ste zraněna, miminko si k vám určitě cestu najde, vědělo ze jste silná a vědělo ze tuhle ztrátu zvládnete. Občas ten život není lehký a není podle našich představ ale nejste v tom sama, těch lidi je fakt strašně moc.. každé slovo po ztrátě je zbytečné, každý ztrátu prožívá jinak ale všechny to bolí stejně 😊 musíte byt silná pro své duhové miminko a na truchlení si dopřejte tolik času, kolik jen potřebujete a až se opravdu budete na 100% cítit na další pokus, tak to zkuste. Ikdyž sama vím, že od ztráty pomůže jen další miminko .. myslím na vás a posílám mnoho sil ♥️
@zuzliseek myslíte si, že pro mě duhové miminko cenu nemá? Nebylo zrovna lehké zjistit ze po biochemickem nemám ovulaci a bez ni člověk těžko otěhotní 😊 ta bolest nezmizí ale začne slábnout, mám doma vystavenou fotku svého malého andilka, pořad tu je a ikdyz sem za tenhle rok těhotná po třetí vim, ze na nás naši andílci dohlíží, časem se na to budete dívat jinak teď je to těžké. Držím vám palečky
My se snažili cca 3 roky. První rok a půl nic...pak jsem začala brát gynex a za ten další rok a půl jsem měla asi 8 biochemek...nijak jsem to neřešila, jen jsem se zmímila na gyndě a dr mávl rukou, že se to jen blbě sešlo a že se to stává 😅 nakonec to vyšlo a jsem ve 24.týdnu, tak snad už bude vše ok. Někdy je lepší to vše moc neřešit a neupínat se na to
@zuzliseek ono se to jednou povede...já vím, že je to taková blbá fráze, ale někde tam ta dušička čeká, jen čeká na správnou dobu...hlavně na klidnou a vyrovnanou mamču 🙂 čím více se k tomu budeš upínat, tím hůře to půjde...já vím, že se to snadno řekne, ale fakt to tak je...za ty 3 roky snažení jsem si prošla fakt zoufalýma stavama. Paradoxně to vyšlo v měsíc, kdy jsem ani nedoufala, protože jediný povedený sex byl 3-4 dny před ovulací, a to mi přišlo už moc dlouho 🙈
@zuzliseek takto... Jestli citite, ze mate pockat, dat si pauzu, pak si dejte pauzu 😊 je to opravdu narocne na psychiku, tak bych si koupila vitaminy jako femibion, hodila se do pohody a pak to zkusila znova. Nemusite tlacit na pilu. Nebojte, to spravne mimco si vas najde.
Jen rikam svou zkusenost, nam to pomohlo u obou pripadu. Ale neznamena, ze to takto funguje u kazdeho. Jen bych doporucila vyšetření na hematologii. Me nasli zvysene hodnoty v krvi na srazlivost a picham si ted injekce na redeni krve. A to by mohl byt duvod k potratum... Nasli mi to az ted 🤷♀️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@zuzliseek ahoj nepíšes svuj věk, ten by tam mohl hrat roli a genetická anamnéza..
většina biovhemickeho tehotenství ze způsobena vadou plodu, neslučitělnou se životem, vetsinou vady v chromozomech. díky bohu že vetšinou končí takto temer nepozorovaně, až na vyjímky kdy vadny plod je schopny přežít třeba down syndrom. obečně se doporučuje kyselina listová, ale pokud roli uz hraje vyssí věk nebo genetická zátěž, tak ta už nepomůže a nezbýva se jen modlit at na řadu příjde zdravé vajíčko a dobra spermie, moc to opravdu ovlivnit nejde.