V 24tt porod mrtvého plodu, kdy znovu zkusit další IVF?

jani1982
29. srp 2016

Píše se mi velice těžko, ale je ve mě tolik otázek... Manžel má špatný spermiogram, v březnu 2016 jsme podstoupili umělé oplodnění a zadařilo se na první pokus, těhotenství bylo od začátku samá starost a vyšetření, ale to by vůbec nevadilo, kdyby mělo ten správný konec. Bohužel se tak nestalo... ve 21tt na velkém ultrazvuku zjištěno, že je mimi menší o tři týdny než by mělo být a má málo plodové vody a větší srdíčko. Nikdo nevěděl co s námi, jelikož genetika a výsledky z plodové vody vyšly všechny v pořádku. Dali nám na výběr zda si malého chceme nechat či ne, měli jsme se rozhodnout do minulého čtvrtka, prý by mohl mít nějaké kostní vady, jinak nevěděli nic. Ve čtvrtek jsme jeli do nemocnice s rozhodnutím, že pokud poporoste, že si ho necháme..Poslali nás tedy na ultrazvuk a tam nám doktor sdělil tu osudovou větu, že nevidí srdeční akci :( Vlastně já to viděla hned....Malinkej nás nenechal rozhodnout, opustil nás sám... Neměl už vůbec žádnou plodovou vodu :( Druhý den jsem celý den musela rodit, zážitek tedy na který do smrti nezapomenu...Nepřála bych to ani tomu největšímu nepříteli... Teď je to třetí den po a já nemyslím na nic jiného, ta díra v srdci je obrovská a já vím, že mě nevyléčí nic jiného, než pokus být zase těhotná a naděje na vytoužené miminko. Takže otázka zní, nemáte někdo podobnou zkušenost, kdy zase začít s umělým oplodněním... půl roku nebo rok, je pro mě nepředstavitelná doba ☹

xmele004
29. srp 2016

@jani1982: Ahoj Jani, strasne me mrzi, ze sis tim vsim musela projit. Mrkni na muj profil, tam je clanek o tom, co se stalo me ... myslim, ze jsme o měli dost podobne teda jen krome toho, ze nam se zadarilo prirozene, ale to na tom, co jsme si prozili vůbec nic nemeni....Nebudu ti lhat, ceka te ted to nejhorsi obdobi. Rozhodnuti o tom byl tezky. Porod byl silenej, ale to, az se vratis z nemocnice domu, tak to teprve bude rana ☹
Drz se, kdybys potrebovala prohodit par slov, klidne napis..me to tenkrat taky hodne pomohlo. Ja mam po sestinedeli, první menstruace za mnou, pockam asi ještě jednu a jdee do toho ..každý doktor mi rikal něco jiného, takze my se rozhodli takto...

taptap82
29. srp 2016

Ahoj, je mi to líto. Švagrové se stalo něco podobného, akorát musela holčičku donosit do konce s tím, že věděla, že po porodu jí umře a tak se taky stalo. Je to to nejhorší, co může rodiče potkat. Vůbec bych se nestyděla vyhledat odbornou pomoc.
Jinak oni se snažili hned po šestinedělí a vyšlo jim to. Teď má 3 zdravé děti.
Přeji Ti jen to nejlepší, drž se.

ninanela
29. srp 2016

Ahoj Jani, mám něco podobného za sebou. Otěhotnění po dlouhých letech po IVF. Pak vyšel špatný screaning, ultrazvuk v normě. Odběr plod. vody,za dva týdny zjištěno že je holčička mrtvá. Asi komplikace po odběru plodové vody. Pitva neukazala žádné poškození. Nikdy si neodpustím, že jsem na odběr šla. Stalo se to v létě, potrebovala jsem rychle začít plánovat nové IVF,ale Dr chtěl počkat. Za pár měsíců jsem věděla že měl pravdu,stále jsem z toho nebyla venku,až konečně kolem vánoc jsem mohla myslet na něco jiného. Věř mi,rozumím ti .Na jaře jsem šla na transfer, ale zase ŽP v 6tt.Pak na podzim zase na Ket -s úspěchem. Dnes jsem zase těhotná. Dali jsme tentokrát geneticky vyšetření embryí, abych nemusela na plodovku.
Přeji ať pro tebe čas rychle utíká a hodně štěstí. R.

jennie89
29. srp 2016

Ahoj Jani, je mi moc líto toho, co se vám stalo... Mám bohužel podobnou zkušenost, jen u nás bylo těhotenství bez IVF, pouze s Clostilbegytem a 'Pregnylem,(problém je u mě, ne u manžela). Také jsem měla hrozný pocit prázdna, který nepřecházel... Myslím, že další snažení bude hlavně záležet na tvém zdravotním stavu, jak naběhne cyklus apod... U nás nám dr.doporučila počkat 3 měsíce od porodu, že pokud bude vše ok, tak to můžeme zkusit, ale u mě to bylo také tím, že se doufalo, že tělo po předchozím těhotenství bude fungovat a půjde otěhotnět i bez hormonů... Měli jsme štěstí a otěhotněla jsem hned první cyklus snažení. Moc držím palce, ať se co nejdříve zadaří a hlavně bezproblémové těhotenství se šťastným koncem... pokud by jsi chtěla více informací je tu i skupinka holek s podobným osudem, možná se tam najde i někdo po ivf a poradí lépe...

jennie89
29. srp 2016
luckaamilan
29. srp 2016

Ahoj, my prisli i miminko okolo 20tt, bolo to strasne, ale este horsi bol navrat domov s prazdnou narucou a do prave.to bolo uplne silene.hned po sestinedeli sme sa zacali snazit, vysli to na poprve a uz mame krasneho 2r.syna.

luckaamilan
29. srp 2016

Do prace...

lenusaak
29. srp 2016

Ahojky..když to čtu, hrnou se mi slzy do očí...Musí to být opravdu moc těžké. Ja potratila miminko v 10 tt po IVF, bez revize, byl to plánovaný potrat doma. Už to pro mě bylo šíleně bolestivé a opravdu si neumí představit, jaké to musí být v pozdějším těhu ☹

Jelikož jsi měla už ,,klasický porod" ( nevím jak jinak to definovat), doporučuje se vyčkat klasické šestinedělí až 3 měsíce , potom by se mohlo rozjet druhé IVF.

Já si myslela, že jsem se se ztrátou vyrovnala, ale povím ti, že nejvetší bolest přišla po týdnu , kdy jsem si to začala víc a víc uvědomovat. Chvilkami jsem přemýšlela, že vyhledám odbornou pomoc. Myslím si, že v téhle situaci je to na místě. Nakonec mi pomohlo, že se rozjelo druhé IVF, rozjela se nová cestička k miminku, nová naděje, nové síly...

Drž se, přeju hodně sil !!!!!!

jani1982
autor
29. srp 2016

Moc vám všem holky děkuju..... za každou reakci jsem ráda. Jak píšete, slova útěchy nepomůžou, ale alespoň podpoří a člověk se v tom neplácá tak sám :(

Sedím celý den doma, ani mě nenapadne zapnout rádio či telka nebo tak... prostě fakt smutním ačkoliv vím a i si to říkám sama sobě, ať něco dělám nebo se nějak zabavím, nejde to....Tolik otázek.... a ta největší pořád dokola, proč?

A to jsem ještě nevylezla ven, kde vlastně všichni vědí, že čekáme... nepoznají nic, protože břicho mám stále stejně veliké... takže už vidím takové to 'nazdar ty naše těhulko¨..... ach jo... a to vysvětlování....

Já bych začla s IVF zase co nejdříve, ale bohužel je to i momentálně o penězích... Nejen, že nás to něco stálo, ale hnedky jsem musela zůstat doma, takže se téměř přišla o dobrou práci - ve které se mnou už nepočítají - zároveň dostávám uplně minimální nemocenskou, jelikož jak to bývá na pásce jsem měla základ, zbytek bokem.... takže prostě nic moc....

caverina
29. srp 2016

Ahoj.....nic cim jste tady prosli jsem ja nastesti nezila......mam uplnou husi kuzi kdyz to ctu.....nevim co rict....obdivuju vas jak jste silne a moc bych vam vsem prala aby jste uz brzo meli ten maly uzlicek v naruci....