Úspěšné těhotenství po více potratech?

elaelca
14. lis 2024

Ahoj, chtela bych slyset nejake uspesne pribehy. Mam za sebou nekolik potratu, chemickych, zamlklych a uz to proste nezvladam. Je mi 34, jedno dite mam. V poslednim pulroce 2 potraty, dohromady snad 5. Psychicky se celkem uz hroutim. Mely jste nektere vice potratu a i presto mate svoje duhove miminko? Co jste pro to udelaly jinak? Sli jste na kliniku? Mela jsem vysetreni kvuli opakujicim se potratum a pry je vse v poradku. Mam akorat progesteron, uvazujeme s partnerem, ze po novem roce pujdeme na privatni vysetreni a pripadne za dalsiho pul roku zkusime Mozna jine cesty. Citim se, ze me me vlastni telo zrazuje stale dokola a Nevim Proc 😓

rencinka87
14. lis 2024

@elaelca prvni dite bylo se stejnym partnerem?

elaelca
autor
14. lis 2024

@rencinka87 ne nebylo, klukovi uz je 15, se stavajicim partnerem jsme meli spolecne 3 tehotenstvi, vse skoncilo spatne :(

lp183
14. lis 2024

Mi babička jako malé holce vyprávěla, že před prvním dítětem měla mnoho potratů, asi 8 let se jim nedařilo. Nakonec se vše zadařilo, když měli během těhotenství sexuální abstinenci a babi přísný klidový režim (děti začala rodit v průběhu 2. světové). Nakonec porodila 4 děti, poslední ve 41 letech. Nepoužila výraz “sexuální abstinence”, ale vhodnou formou 6ti letému dítěti. Poučila takto mě i sestřenici a jsme ji opravdu vděčné za to, ze toto téma nebylo pro ni tabu a byla vždy ochotna o tom otevřeně mluvit.

elaelca
autor
14. lis 2024

@lp183 Ja mam strach vubec po ovulaci lezet vedle svojeho chlapa a vubec mit nejaky styk, mam hruzu z Toho ze co kdyby se neco pokazilo, myslim, ze mi zustalo hodne uzkosti po potratu v kvetnu , kdy jsme se milovali a Ja zacala na druhy den spinit a do nekolika dni miminko odeslo :( od te doby tam te abstinence je celkem hodne.

lobella
14. lis 2024

@elaelca ja mam za sebou "jen 3"...1.tehu 2018 po pul roce snazeni-dcera, 2.tehu 2020 po roce snazeni-dcera, 3.tehu 2023 na prvni pokus-v 10tt potrat, 4.tehu 2023 opet na prvni pokus po 2 mesicich od potratu-v 6tt potrat, 5.tehu 2023 opet na prvni pokus mesic od predesleho potratu-v 6tt potrat, 6.tehu 2023 po 5 mesicich od posledniho potratu-syn...dr rekla, ze blba shoda nahod, nic se nevysetrovalo, nezjistovalo, kdyz uz jsem 2 deti mela...drzim palce

rencinka87
14. lis 2024

@elaelca pak bych mozna zkusila imunologii. Je mozne, ze tvoje imunita prehnane reaguje na spermie partnera/ na zarodek (vlastne ho sama vypudi). Sama jsem tim prosla, po dvou potratech jsem si vybehala ruzny vysetreni a tohle bylo jednim z nich, potvrdila se zvysena bunecna imunita, nasadili mi leky. Donosila jsem syna a druhyho uz jsem riskla bez lecby - slo to samo, vsechno ok 🙂

mecaira
15. lis 2024

Ahoj, mám za sebou 2 potraty. Doktor mě pak poslal na imunologii a genetiku, protože prostě tehdy v mých 24ti letech to úplně normal nebylo dle něj. V genetice vyšla trombofilní mutace , ktera může zpusobovat potraty, takže jsem musela ředit krev a brala utrogestan. Teď mi tu leze 10M capart. 🍀 Držím palce. Určitě se poštěstí ❤️

felis
15. lis 2024

Imunologii mimo IVF jste u obou řešili? Ono se to vyšetřeními na IVF může zdát vse ok, ale imunologická pracoviště používají víc metod a markeru.

martina1317
15. lis 2024

@elaelca jelikoz je to s novym partnerem, je mozne, ze tam mezi vami geneticky neco nesedi….

martina0888
15. lis 2024

Nechala bych se vyšetřit - imunologie, genetika. Měla jsem podobný problém, v mých 34 letech jsme se začali snažit o druhé dítě. Během roku a půl 4 x těhotná. 3 x zamlklé těhotenství, 1 x ukončeno pro VVV ve 14. týdnu 😢 Pomohlo až IVF s genetikou embryí, zřejmě nekvalitní vajíčka, na nic jiného se nepřišlo. Nyní je mi 36 let jsem ve 20. týdnu a těšíme se na druhého zdravého chlapečka. Není čas ztrácet čas! Rozhodně bych se nechala vyšetřit. Držím palce 🍀🍀🍀🍀