Milé maminky,
mám za sebou jeden z nejhorších týdnů v životě. V pondělí jsem se dozvěděla na ultrazvuku a následujících vyšetření ve 22 tt, že moje děťátko má hypoplastické levé srdce, což je velmi závažná vývojová srdeční vada. Odhalil to p. doktor Vlašín v Prenatalu, následovala doc. Jičínská, která tuto závažnou vadu potvrdila. Rozhodli jsme se pro ukončení těhotenství, následovalo vyvolání a porod mrtvého plodu.
Je to velký nápor na psychiku, naštěstí už máme doma zdravou 6 letou dcerku.
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti, pokud jste si některá z Vás podobnou situací prošla, kdy se můžeme začít snažit o další miminko. Děkuji za Vaše rady a přeji všem zdravé těhotenství a dětičky.
Výsledky z genetiky přišly po 5 měsících. Ale my jsme na ně nečekali, poněkud už nás i tlačil čas, pracovní smlouva atd. Stejně se nic nezjistilo. Pitvu nedělali, malou máme v urně doma.
Kamarádka to zažila loni (dokonce i stejnou diagnózu). Dodrželi sestinedeli a sli do toho znovu. Teď už mají doma 2,5 měsíční dcerku držím palce a hodně sil
Moc mě mrzí vaše ztráta.
My jsme ukončovali těhotenství dříve a pro jinou vadu, čekali jsme na výsledky vyšetření, protože bych nepřežila, kdyby se to stalo znovu,protože neseme nějaké vadné geny.
Ale věděla jsem,že i kdyby mi dr řekl,že máme čekat půl roku,že to nedodrzime.
Jsou ženy,které otehotni ještě v 6n. Tvoje (i moje) těhotenství prosperovalo,ale stala se nějaká chyba.
Stejně se povedlo "až" po 5 měsících. Takže já věřím tomu,že se to povede,když je tělo na další těhotenství připravené.
Hodně štěstí a držte se.️
Moc mě to mrzí, držte se já byla na ukončení v 16tt kvůli ES. To byl konec listopadu 2019, pak genetika a snažit jsme se začali brezen/duben 2020. Vyšlo to v září.. ale teda nervy celé těhotenství. Malá měla arytmii a taky jsme jezdili k dr Jičínské, ale naštěstí vše v pořádku. Držím moc pěsti
Ach jo Moc mne to mrzí … mám to za sebou ve 24tt a začali jsme se snažit hned po šestinedělí. V březnu se nám to stalo a v prosinci téhož roku jsem znovu otěhotněla a vše dobře dopadlo. Přeji ti hodně štěstí a držte se ️️️
@hanule1989 Moc mě mrzí vaše ztráta. Já jsem porodila spícího synka ve 20tt, omotaný pupečník. O miminko jsme se začali snažit po třech měsících, povedlo se nám po půl roce. Pokud byste chtěla bezpečně sdílet sve pocity s maminkama, které prošly ztrátou, přijďte k nám do FB skupiny Dítě v srdci - rodiny po ztratě. Dítě v srdci je prenatální hospic, který se stará o to, aby byla maminkám v téhle těžké době poskytnuta péče v nemocnici i psychická opora později, pokid byste si chtěla popovídat třeba s interventkou. Přeji Vám i Vaší rodině obrovskou sílu, ať tu bolest překonáte. Je to dlouhá a nelehká cesta, ale věřte, že zase bude lépe. ️
Je mi to moc líto 🥺 taky jsem rodila mrtvého syna ve 22+5tt.. přestalo mu bít srdíčko ️ je to 14 měsíců, měli jsme dodržet aspoň šestinedělí...bohužel zatím se nezadařilo♀️
U nás se ukončovalo těhotenství v 18 tt kvůli vvv, bylo to v lednu. Když jsme si šli v srpnu pro výsledky genetiky, už jsem byla znovu těhotná, syn se narodil v pořádku.
@hanule1989 je mi líto, čím jste si prošla a moc dobře tuto situaci znám. Já jsem v květnu rodila mrtvou holčičku (kvůli odloučení placenty) ve 22 tt. Doktorka říkala že se můžeme snažit po 3 měsících pokud se na to budu už psychicky cítit. Čekali jsme dlouho na výsledky pitvy a po 4 měsících jsme zkusili. Na první pokus to vyšlo a čekáme další holčičku. Držím pěsti, ať jste brzy v pořádku
Mrzí mě, čím si prochazite a dokážu vás pochopit. Přišla jsem o miminko v 27 tt, nefungovaly průtoky placentou. Byl to hrozny zážitek, ale věděla jsem, ze pokud se nezačneme snažit a budu o tom premyslet, budu mít strach z dalšího těhotenství. Nějak jsem měla pocit, ze musím. Neumím to racionálně vysvětlit. O první dítě jsme se snažili 1,5 roku, takže jsem počítala s tím, ze to bude opět trvat. 2.10. jsem porodila mrtvou holčičku a 4.1. jsem držela v ruce pozitivní test. Malému byl rok. Věřím tomu, ze tělo si řekne a to moje bylo připravené. Manžel jel pro pitevni zprávu a já zůstala doma, byla jsem už ve třetím mesici a asi bych to psychicky nedala.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Až takhle ne, nám miminko v 19 TT zemřelo. A bylo menší, podle utz tak 16tt, něco se mezi 16 a 19 TT stalo,nevíme co. Lékaři i tak měli za to, že to byla " blbá náhoda". Dvě zdravé děti už jsem měla a žádné problémy. Ohledně dalšího těhotenství říkali 3-6 měsíců. Dřív jak za 3 jsem si to ani neuměla představit. 6 týdnů po potratu jsem byla na nemocenské. V práci to pak už bylo lepší. Psychika se z toho časem dostala. Po třetí ms jsme si řekli,že to zkusíme a uvidíme. Vyšlo to hned. Těhotenství i porod super. Malému budou 4 roky.