Jsem 10 den po vyvolaném porodu v 17tt malou jsme měly prez ICSI. Chtěly by jsme začít po 6ti nedělí podstoupit další pokus máme ještě jednoho ⛄❄️ má někdo podobnou zkušenost?
@twins_sovovi já mám za sebou též porod/potrat ve 22tt,bylo to i s revizi.Jak v nemocnici,tak má dr řekli pockat 3 měsíce,pokud potom vše naskočí zpět,tak to můžeme zkusit.Též jsem po IVF,bylo to tehu z ketu.Teď jsem podstoupila před par dny KET v nativu.
Vím,jak je to těžký,ale i hlava chce trochu času,ne jen tělo🥺
Drz se🙏
Ja radim nic neuspechat. Chapu vasi touhu po miminku, ale je treba taky byt trpelivy. Telo i hlava se potrebuji srovnat a 6ti nedeli je na to malo. Obecne se doporucuje zacit “zkouset” po nejmene 3, lepe 6 mesicich.
Moje zkusenost je takova, ze uspechani muze prinest dalsi bolest. Ja prisla o miminko v 17.tt (i s kyretazi). Predtim rok snah o miminko. Prisly 2 plne menstruace, po te druhe (tedy cca ty 3 mesice po potratu) uz dalsi neprisla. Ale je to vykoupeno obrovskymi problemy - cipek se dle lekaru po porodu nejspise nestihl dat uplne do kupy a od 17.tt jsem mesic lezela v nemocnici s otevirajicimi se porodnimi cestami a zkracujicim se cipkem (bez moznosti navstev v dobe covidu, 4 tydny zcela bez moznosti videt rodinu vcetne male dcerky). Nyni jsem 26.tt a jen lezim (nastesti uz doma), o vse se musi starat manzel, hrozi stale predcasny porod (predtim hrozil potrat). Tehotenstvi si neuzivam, jen trnu hruzou co se bude dit (a kdy), nesmim nikam, uz 3 mesice jsem nebyla venku, nestala na nohach dele nez par minut, strach o miminko obrovsky (a zahul na psychiku jak hrom). Jsem vdecna, ze si k nam miminko naslo cestu, ale kdyby jsme jeste par mesicu pockali, asi by bylo tehotenstvi mene komplikovane.
@mamikry já to právě všude čtu že kolem 3 měsíců až půl roku ten půl rok je dlouhá doba a to čekání bude strašný Teda z mé o pohledu 😞 je mi jasný že se musí tělo zregenerovat 😞 Děkujeme 😔
@vavrovamichaela je to hodně těžký čekáme Teda na výsledky z patologie co se stalo.. Doufám že se to dozvíme to nám pomůže se i posunout dál... Hlava mi srotuje, ale protože vlastně nic nevíme všechno bylo v pořádku a malá prospivala dobře. Psychickou podporu mám v přítely dost silnou a v dětech sama bych to asi nedala... Snad nás konečně po 5ti letech snažení a po tom co se stalo bude následovat štěstí a nebude se to opakovat😞
@anis87 právě že jsem to procitala a právě že jak píšete 3-6mesicu.... Po 5ti letem snažení se po prvním IVF zadarilo, ale se špatným koncem... Ten strach bude napořád tim si jsem jistá.. Měla jsem tedy i první tehu s dvojčaty na ryzikovem, ale pocaty normálně. Nevím právě jak se co po takové věci počítá a hlavně postupy. Když jsem volala do genettu tam mě paní doktorka svým způsobem odsekla arogantně že se mám ozvat po 6ti neděli tak jsem nevěděla že se pak právě nějak čeká... 😔 Nad hlavou mi litá milion otazníků a sama hledám odpovědi. Určitě nechci nic uspechat, aby nebylo další těhotenství v ohrožení a, aby se neopakovalo to samé... V únoru to bude 4 měsíc to by snad už třeba šlo 😞
@twins_sovovi To chapu, mela jsem to stejne, taky jsem chtela byt rychle tehotna znovu. Ale verte mi, ze nejdriv je dulezite odtruchlit tuhle ztratu. Nejhur mi bylo kolem terminu porodu, pak se to postupne zacalo lepsit. Ja jsem hned zacala brat Feminion, pila caje na podporu cyklu, aby se telo pripravilo na dalsi miminko. Zacala s hormonalni jogou. Proste veci, ktere me zamestnaly a pomohly to prekonat. Pul rok nakonec utekl jako voda. Ted jsem v 15tt a strach mam, ten uz proste bude az do porodu, ale snazim se myslet pozitivne a hlavne o tom moc nepremyslet.
Já jsem tedy měla jen zamlkle těhotenství a doktor nám radil klidně hned,ve špitále až za dva cykly a já si řekla,že hned. I věk hrál roli,ale i tak se zadarilo až skoro za rok. Tělo si opravdu řekne samo.
Loni jsem potratila v 16. tydnu, otehotnela jsem hned po sestinedeli znovu, tehotenstvi bylo bezproblemove a porod taky.
@mamikry mám na tohle asi i složitou povahu otevřu se tak jako přítely jsem řekla všechno, ale tak nějak ve vnitr cítím že kontakt a jít mezi lidi teď neunesu... Když jsem úplně sama tak si to cely mám tu potřebu prostě truchlit sama jakoby jsem s tím nechtěla nikoho zatěžovat... Psaní je pro mě asi lepší způsob než komunikace když se o tom bavím klepu se jak tlakový hrnec a čekám kdy bouchnu. Proto to mám asi tak hozeny. Hlavně kvůli dětem takže to v sobě držím už týden a dneska jsem přímo explodovala když děti odjely na víkend. Času toho se asi nejvíc bojim to odpočítávání v sobě mám každý den a mám strach až přijdu právě do toho dne termínu očekávání kdy se měla mal narodit 😞😭 Člověk má smíšené pocity a snaží se to nějak napravit.
@petulejan to je právě to mám problémy od 22let a 5 let snaží s tím že mi vzaly oba vejcovody a bez IVF prostě neotehotnim přirozeně a i to ve mě vyvolává to že to je vlastně na úkor rozhodnutí doktorů kdy se to stane tak straně deprimujici některý říkají že po porodu jako když pohnojis, ale v mém případě to nemá cenu když mám 0 šanci otěhotnět přirozenou cestou 😞
@somalicats a vy jste měla také prez IVF nebo přirozenou cestou.
@twins_sovovi kamarádka rodila po termínu mrtvého chlapečka . Otěhotněla znovu hned po šesti nedělí . Těhotenství dopadlo v pořádku a má zdravou holčičku .
@twins_sovovi To je vsechno prirozene. Smutek ma ruzne faze a kazdy ho prozivame jinak. Hlavne se do niceho nenutte a nepremahejte se. Ale ani to v sobe neduste a placte, jak se vam chce. Clovek si to musi odzit. Je to klise, ale casem vam bude opravdu lepe. Sice to nezmizi uplne, ale ta bolest se zmirni. My jsme to detem rekli, aby vedely, proc jsme smutni a proc nemame doma miminko. Vzaly to moc hezky a ted proste ziji s tim, ze maji brasku andilka.
@mamikry holkám jsme to řekly i se Teda ptaly kde je miminko i se ptala jak mi miminko vyndaly z briska a všechno jsme jim řekly aby věděly. Ale nechci před níma nějak často brečet, aby viděly že se trápím když mě viděly druhý den když jsem přišla z nemocnice tak mě i hodně pozorovaly a že mám unavené oči a tak nechci aby měly nějak narusenou psychiku že budou koukat na to jak mě to drtí.... Je to těžké člověk ani neví jak se má zachovat nebo to prožívat 😔pořád nevím kudy kam
@twins_sovovi Ja vim, clovek ma pocit, ze najednou nevi, jak ma zit dal. Jste nastavena na to, ze budete mit miminko, pak je to ze dne na den pryc a jak ted zit dal. Mne prislo uplne absurdni vratit se k normalnimu fungovani. Chvili jsem na to proste nemela. Tak jsem se upnula na to, ze chci pro maleho udelat neco hezkeho, koupila malou postylku pro panenky, dala do ni pamatecniho plysacka, do ramecku fotku z UZ a otisk nozicky. Ma takovy svuj "pokojicek". To mi pomohlo a chvili zamestnalo hlavu.
@mamikry já právě ač jsem se "rozloučila" s malou když jsem ji porodila (byla sjem s ní sama 25minut) tak nějak, ale stejně pocituju že to není konečný že ještě něco potrebuju. Mám myšlenky co s ní bude po rozboru a vyšetření co se stalo... Kam ji dají mě by asi i pomohla kremace a nějak se s ní rozloučit ještě jednou jako by mi to nestačilo... Svíčky u fotek z ultrazvuku zapaluju celé dny, ale pocit neuplneho rozloučení mám pořád.
@twins_sovovi Rozlouceni je strasne moc dulezite. Dobre, ze jste mela silu se s ni rozloucit. Bohuzel kremaci vam uz asi neumozni. Myslim, ze muzete o vydani pozadat jen do ctyr dnu. My jsme zadali hned po porodu. Ale zkuste tam zavolat a zeptat se, jestli mate silu. Rozloucit se ale urcite da jinak. Muzete napsat dopis a spalit ho, poslat tak k nebi, nebo poslat po vode lodicku, vypustit balonek, zapalit svicku na pietnim miste. Cokoli, co budete citit, ze vam k tomu pomuze. Ony ty ritualy maji svuj smysl. Nam to tedy hodne pomohlo.
@mamikry tím že mi ani doktoři neřekly o průběhu absolutně nic a jen mě pustily tak až teď se dozvídám věci za který by jsem byla ráda na začátku mohla jsem to udělat i jinak... Třeba o to vydání malý... V pondělí jdeme na patologii tak se jich tam zeptám a uvidíme... Takovéj ten pocit že mi ji někam hodí mě drtí že vnitr nezkutecne....
@twins_sovovi Nam tohle taky nerekli, zjistovala jsem to sama uplne ze stejneho duvodu, ze jsem chtela vedet, kde maly bude. Nejsem si tim uplne jista, ale myslim, ze pro tenhle ucel maji rozptylove loucky, kam popel vysypou. Nemusite se bat, ze by to bylo neco nedustojneho.
@twins_sovovi to mě mrzí 😞 ano,tohle mi můj doktor také říkal,ale sto doktorů,sto názorů.... Ten můj mi ani nebyl schopen říct,že miminko už nežije 🤷♀️ doteď to nechápu. Moc ti držím palce 🍀
@twins_sovovi Nejprve bych chtěla napsat, že mě moc mrzí, co se stalo a čím si procházíte..
V prosinci jsem rodila chlapečka ve 24tt ale bez kyretaze.. Vnitřně jsem cítila, že potřebuji co nejdříve otěhotnět, nebo se zblázním a hledala diskuze právě na toto téma.. Nám bylo řečeno počkat alespoň 3 měsíce, ale moje dr mi říkala, že kvůli psychice maminky se doporučuje víc..
Po šestinedělí proběhla první menstruace a s tím začalo i snažení (věděli jsme, že genetika byla v pořádku), přišla druhá menstruace a ta byla tou poslední 🙂 V době termínu porodu jsem si jela do porodnice pro zprávu z pitvy, tehdy už opět těhotná..
Nebudu lhát.. Tím, že jsem otěhotněla poměrně brzy, celé těhotenství je jeden velký stres.. Věděla jsem, že potřebuji otěhotnět co nejdříve, ale už jsem nepřemýšlela nad tím, co bude po tom..
Teď jsem ve 37tt a skoro na rok přesně po porodu mám rodit znovu 🙂
Držím vám moc palce, ať vám vše vyjde, jak si přejete a posílám spoustu sil, držte se 🍀😇❤️
@petulejan to mě moc mrzi😔😔a snažíte se dal?
@jessical je mi moc líto vaší ztráty 😞je to strašný... Myslím si že stres bude i kdyby bylo další tehu po roce ten strach je teď mnohanasobny a vím že úplně v klidu nebudu.... Jako by jste psala za mě mám ty stejné pocity že mám tu potřebu znovu otěhotnět. Hlavně ať máte všechno v pořádku a miminko je zdravoucke a dělá vám jen samou radost❤️❤️❤️❤️❤️💋 Prcka máte prez IVF?
@twins_sovovi Ja otehotnela prirozene, ale tehotenstvi samo o sobe je fuk, jestli je z ivf nebo ne, ten prubeh pak je stejny. Ja akorat tim, ze druhorozena sla sekci, jsem u dalsich tehotenstvi vzdycky byla kontrolovana kvuli jizve, protoze dalsi 2 deti jsem chtela porodit (a porodila) prirozene.
P.S. Ted cekam.pate dite (13.tyden), selhala.nam.ochrana, cca 2 mesice po porodu, zatim (klepu na.drevo) vse v poradku.
@twins_sovovi Děkujeme moc 😇❤️ Počali jsme přirozeně..
Je moc smutné číst, kolik maminek si prošlo nebo prochází tím stejným, je mi to strašně moc líto.. Vám přeji spoustu sil do dalších dní a přeji hodně štěstí, aby si k vám co nejdříve našlo nějaké miminko opět cestu, tentokrát už s dobrým koncem 🍀❤️
Určitě bych byla nervózní, ikdybych otěhotněla později, nicméně od začátku věřím, od začátku cítím, že tentokrát vše dopadne dobře a miminko si z porodnice odneseme domů ❤️ Věřím, že i vy zažijete ten šťastný konec 🍀😇❤️
@jessical Jsem tu na koniku už 9 let a vždy jsem tu viděla samý krásný zprávy, ale až teprve teď čtu samou bolest tu stejnou co cítím od strašně moc maminek a člověku se nechce věřit co se to děje proč se nám to děje člověk dělá maximum aby bylo všechno jak má být a pak přijde rána.... Je to strašný to i číst, ale je to svým způsobem i vzájemné podrzeni pomáhá mi to i se s tím trošku vyrovnat "člověk má pak pocit nějakého podrzeni a porozumění v těchto nelehkých časech".. Doufám že nás ten konec štěstí jednou potká i když strach bude šílenej ač by to mělo jakou kolik časovou odchylku. V té ženě to bude přetrvávat.... Moc dekuju za krásné slova co člověku pomohou❤️❤️❤️💋
@twins_sovovi Rozumím, já jsem taky hledala diskuze a četla různé příběhy, pomáhalo mi to se s tím vším vyrovnat.. Bylo mi líto, že si někdo prošel tím stejným, ale přesně tak, měla jsem pocit, že v tom nejsem sama a to bylo důležité 🙂 Bohužel, tohle je něco, s čím už budeme žít celý život, ale čas je také moc důležitý.. Není vůbec zač, ještě jednou přeji hodně štěstí 🍀😇❤️
@twins_sovovi No už ne,pak se zadarilo a už má prcka 14 měsíců 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@twins_sovovi Rodila jsem ve 20tt s kyretazi. Podle me je 6 tydnu brzo. Nam doktor rekl, ze snazit se mame nejdriv po trech cyklech, povedlo se az za pul roku. Telo potrebuje chvili ma srovnani a psychika taky. Ale to je samozrejme individualni a my jsme pocali prirozene. Vasi ztraty je mi lito.