Ahoj, uvažovala jsem, jestli mám sem psát nebo ne. Nakonec jsem si řekla, že to zkusím, protože hlavně manžel to má teď se mnou těžké a chtěla bych to nějak utlumit.
Měli jsme špatně se vyvíjející těhotenství - teda se ani moc nerozvinulo, prázdný gestační váček. V pátek jsem byla na kyretáži. Mám chvilky, kdy jsem docela ok a snažím se dát dokupy, abychom se mohli třeba po Vánocích zase snažit (doktor říká, že nevidí problém), a pak mám zas chvilky - a těch je víc, kdy se mi nic nechce, hodně spím, hodně brečím, mám špatné myšlenky a tak. Nemáte někdo doporučení na nějakou skupinu, kde by byly holky s podobnou zkušeností? že bych to řešila s někým, kdo to má za sebou a házela to trochu mín na manžela....
moc děkuju!
@krisvm Tak manželství je snad o tom snášet spolu dobré i zlé ne? Přece po tobě nemůže chtít aby ses smála... Já přišla o dvě - mimoděložní, s tím nejsem úplně v pohodě ani po dvou letech. Tam to bylo hodně těžký i pro samotné manželství, ale ustáli jsme to. Pak samovolný potrat, to jsem tak nějak zvládla, manžel se mě snažil rozptylovat abych na to nemyslela. Ale je úplně normální že člověk po ztrátě nebude happy.
@krisvm Ja jsem musela na revizi v dubnu. Byla jsem 10tt, v 8tt se miminku zastavilo srdicko. Urcite v sobe nic nedus, casem to nebude tolik bolet. Drzim ti palecky at se vam miminko brzy povede 💗
@klokanka31 on se snaží, za nic mě neviní nebo tak, ale já mám nějak pocit, že mi v hlavě vznikaj bludy a že je to tím, jak pořád vymýšlím nějaké scénáře a mám pocit, že mu to už ani nechci říkat, protože vím, že to je moje fantazie a tak..
@krisvm A jaké scénáře vymýšlíš?
@klokanka31 no tak co jsem třeba měla dělat, nebo neměla dělat, jestli jsem měla víc cvičit - nebo vůbec necvičit, jestli třeba to není tím, že si ráda dávám vanu, jestli mám v pořádku hormony, jestli nemám něco víc jíst nebo pít a tak různě
@krisvm Tak tímhle se vůbec netrap. Já když jsem měla mimoděložní, tak jsem si říkala jestli to nebylo tím že jsem měla hrozné psycho s manželem, jestli to nebyl boží trest (nejsem věřící), rodina mi zas říkala jestli to nebylo tím že jsem byla na pouti na horské dráze (v té době mě ani nenapadlo,že čekám mimi, když 12 let nic). U potratu jsem zas stěhovala z celého bytu nábytek, protože měli druhý den narychlo dovézt koberce, a manžel byl na noční... Jenže jsem taky nevěděla že čekám... Člověk se může obviňovat jak chce, ale myslím že my za to opravdu nemůžeme, je to na přírodě co si na nás vymyslí 😞
Take jsem mela prazdny vacek. Hodne me to mrzelo, mela jsem v hlave myslenky, ze jestli vubec kdy otehotnim uspesne. Hodne me uklidnovalo, ze ve mne vlastne plod nezemrel, ze se vlastne ani se nevyvinul, takze to nebyla takova tragedie. I kdyz uz jsem se tesila, jak tu s nami miminko bude. Drzim pesti, at je brzo sliznice dostatecne vysoka a muzete se pokusit znovu.
@krisvm
Ahojky, také jsem to zažila - měla jsem plodový obal a velikost odpovídala na 10tt
Byla jsem z toho hodně špatná, několik měsíců a už jsem ani pak otěhotnět ani nechtěla 😞 manžel mě strašně moc podržel a udělal se takový rituál, že jsem se s manželem a “miminkem” rozloučila a tak nějak to v sobě “uzavřela” Bylo to v únoru 2019 znova jsem otěhotněla v listopadu 2019 a z toho máme nyní 2měsíčního syna 🥰 I teď si na miminko vzpomenu, bolí to ještě hodně ale říkám si, že na nej nikdy nezapomenu ❤️
Moc ti držím pěsti ať je vše v pořádku pokud budeš chtít klidně napiš 😌
https://balancewithtcm.blogspot.com/2020/01/po-... taky mam za sebou vim jak je to tezke, nastesti existuje pomoc. Drzim palce at je vse zase v poradku.
Ahoj,
já potratila na konci srpna v 9. týdnu, plod se nerostl, byla jsem objednaná na kyretáž, nakonec jsem potratila sama.
První dny jsem hodně probrečela, koukala jen tupě do zdi a taky jsem si to dávala za vinu, teplé koupele miluju atd...
Nicméně hodně mi pomohlo číst tu různé diskuze, jak je to běžné a že nejsem jediná, i doktor mi říkal, kolik pacientek má a že to může být čímkoliv. A nejvíce jsem se uklidnila tím, že vím, že tělo dělá správná rozhodnutí a to malé nemuselo být zdravé a raději se to rozhodlo ukončit, než aby potom trpělo.
A říká se, že poté je ještě jednodušší otěhotnět, takže si k vám nějaká dušička najde cestu.
Kdybys chtěla, napiš mi zprávu.
Hodně sil přeju
Ahoj,taky jsem toto zažila v lednu 2016,měla jsem jen prázdný plodový obal,který odpovídal 8-9tt,o miminko jsme se snažili v ten rok už skoro 4 roky,zdrtilo mě to,bolí to i teď,když si na to vzpomenu,manžel mi byl oporou a za to miminko,jsme si pořídili pejska,brečela jsem asi tak 14 dnů a pak se upnula na další snažení a v květnu 2016 jsem otěhotněla a v lednu 2017 jsem porodila ♥ bolest na srdíčku to neustálilo,ale mám zdravého skoro 4 letého syna ♥ ♥ a teď ještě i skoro měsíčního chlapečka ♥
Ac se ti to líbit nebude, nejsi ani zdaleka jediná kdo to zažil, ani poslední. Je to častější než člověk myslí, jen se o tom nebaví. Prostě to tak mělo být, tečka. Vyjde to jindy. Ja to zažila v 2017, byla jsem ve 12tt, na 1.screeningu, pred manželem a ticho, bez srdeční akce i když před týdnem tam byla. Ted uz mam skoro 2letou dceru
Ahoj, já to mám teď za sebou už podruhé. Poprvé v červnu 8+2 zamlkle a včera na kontrole jsem měla být 9+4 a plod 6+3 bez srdeční akce. Takže čekám na SP. Nejvíc se bojím toho, že bude nějaký geneticky problém mezi mnou a partnerem. Oba máme děti z předchozích vztahu a spolu za půl roku dvě ZT... A mám stejný myšlenky jako ty.. Nic se mi nechce, nejraději bych jen spala a brečela.
Ahoj, taky si ted prochazim necim tezkym museli mi vyvolat porod ve ctvrtem mesici mala mela postizeni neslucitelne se zivotem. Porod mi vyvolat nesel tak me museli operovat. Je to desaty den co mam po zakroku nejvic oporou je mi pritel a maminka snazim se pred nima byt v pohode ale porad me to trapi citim se strasne prazdna. Cekali sme na vysledky ktere nam meli rict zda je to rodove a budeme jeste moc mit nekdy dite dneska mi volali a diky bohu a moji male hvezdicce co mi sviti z nebe aspon jedna pozitivni zprava a muzeme mit dalsi miminko.
Boli to a neprestane mela to byt nase dcera. Strach mam ze vseho silenej az se zas zacneme snazit aby vse bylo v uplnem poradku.
Kdyby sis chtela napsat klidne napis a muzeme byt spolu v kontaktu. Me tu taky pomohla jedna maminka co si tim prosla jako ja a celou dobu si semnou psala byla mym andelem a na to nezapomenu
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zkuste skupinu Snažilky po potratu. Jinak co se týče situace, mě byl naopak velkou oporou manžel a řekla bych, že nás to velmi semknulo, já dávala spíš vinu sama sobě.