TORCH - zvýšené protilátky na herpes, dá se to léčit?

82jana
28. led 2015

holky máte někdo zkušenost s tímto testem ? Mám za sebou potrat ve 8tt před dvěma měsíci, u mě to není první i když ne po sobě, ale i tak mi teď doktorka brala různé testy jako minule a dneska jsem volala pro výsledky a řekla mi že v TORCHU mám zvýšené hodnoty pro herpes (opar) a jestli tím trpívám, ale já že nemám opary, měla jsem pásový opar někdy ve dvaceti, a normální na obličeji taky nemívám, tak jsem se dneska snažila načíst co můžu, ale moc toho není. Mě teda velmi často bolí v krku, ale ne v krku, ale jakoby na začátku krku a na patře, ani nebolí ale pálí a jediné co jsem vyčetla bylo, že kdo trpí oparem, vir v něm zůstane a bude se mu to vracet většinou při oslabení organismu vlivem stresu nebo třeba menstruace. No a já docela hodně trpím na ten krk. A teď si myslím, že je to prostě opar v tom krku a jediné co jsem vyčetla je, že Herpes viry jsou nebezpečné i pro plod v časných fázích gravidity, může dojít k potratům a různým vrozeným vadám. Já mám za sebou 1x zamlklý potrat, 1x samovolný, 1x ukončené pro VV plodu a 2 zdravé děti doma za 7 let. Brali mi různé testy a nikdy se na nic nepřišlo, takže mi doktorka řekla že já mám tu anamnézu a hotovo. Toto poslední těhu nebylo plánované, ale když už jsme si zvykli na představu, že nás bude o jednoho víc, tak jsem potratila, to mě docela vzalo nějak jsem se v tom dalším mimču vzhlédla a teď jaksi nevím co dělat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Jestli se to dá nějak léčit. Moje Dr. není nijak sdílná když se jí nechce a dneska se jí teda zrovna nechtělo :( !

82jana
autor
28. led 2015

Nikdo nic 😕 ?

amenophus
7. únor 2017

Sama zkusenost nemam, ale rada bych dotaz rozvinula: kde se da tenhle test nechat udelat a je hrazeny? (Pokud ne tak kolik stoji?)