holky máte někdo zkušenost s tímto testem ? Mám za sebou potrat ve 8tt před dvěma měsíci, u mě to není první i když ne po sobě, ale i tak mi teď doktorka brala různé testy jako minule a dneska jsem volala pro výsledky a řekla mi že v TORCHU mám zvýšené hodnoty pro herpes (opar) a jestli tím trpívám, ale já že nemám opary, měla jsem pásový opar někdy ve dvaceti, a normální na obličeji taky nemívám, tak jsem se dneska snažila načíst co můžu, ale moc toho není. Mě teda velmi často bolí v krku, ale ne v krku, ale jakoby na začátku krku a na patře, ani nebolí ale pálí a jediné co jsem vyčetla bylo, že kdo trpí oparem, vir v něm zůstane a bude se mu to vracet většinou při oslabení organismu vlivem stresu nebo třeba menstruace. No a já docela hodně trpím na ten krk. A teď si myslím, že je to prostě opar v tom krku a jediné co jsem vyčetla je, že Herpes viry jsou nebezpečné i pro plod v časných fázích gravidity, může dojít k potratům a různým vrozeným vadám. Já mám za sebou 1x zamlklý potrat, 1x samovolný, 1x ukončené pro VV plodu a 2 zdravé děti doma za 7 let. Brali mi různé testy a nikdy se na nic nepřišlo, takže mi doktorka řekla že já mám tu anamnézu a hotovo. Toto poslední těhu nebylo plánované, ale když už jsme si zvykli na představu, že nás bude o jednoho víc, tak jsem potratila, to mě docela vzalo nějak jsem se v tom dalším mimču vzhlédla a teď jaksi nevím co dělat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Jestli se to dá nějak léčit. Moje Dr. není nijak sdílná když se jí nechce a dneska se jí teda zrovna nechtělo :( !
Sama zkusenost nemam, ale rada bych dotaz rozvinula: kde se da tenhle test nechat udelat a je hrazeny? (Pokud ne tak kolik stoji?)
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nikdo nic 😕 ?