Dobrý den,
Bohužel se stalo to, co jsem si nikdy nemyslela, že se stane…Tolik let jsme čekali na děťátko, až se povedl KET, pak se ukázalo srdíčko, a za dva týdny, tj.dnes ráno (jsem nyní 8+3tt) nás čekal druhý ultrazvuk, na který jsme se moc těšili. Bohužel nás čekala ledová sprcha. Ač se miminko krásně velikostně vyvíjelo, dnes na UZ srdíčko již netlouklo. Dle velikosti plodku se muselo zastavit teď někdy. Vypadal už jak človíček, ne jak flíček…
Je mi z toho zle…
V pátek mě čeká kontrolní UZ a domluva, jak dál. Byla mi nabídnuta revize nebo pilulky. Doktorka mi vyjmenovávala, co obnáší každá procedura, ale upřímně, seděla jsem naproti ní, hleděla jsem do blba a oči jsem měla zalité slzami. Radši bych tablety, mám strach, že při revizi se může něco poškodit, srůsty apod., rekonvalescence je také kratší a mohli bychom event. brzy zase na další KET. Na druhou stranu mám strach, že se tabletami nevyčištím dostatečně a něco ve mě zůstane, co bude poté dělat paseku.
Máte, prosím, někdo podobnou zkušenost se ztrátou a ukončením v 9tt? Co byste volili vy za metodu?
Moc děkuji za vaše odpovědi.
@nickymajerova tablet bych se bála kvůli možnosti, že neodejde vše a stejně skoncis na revizi.
@nickymajerova byla jsem na revizi, počkala bez přijde 1. Má, to byl zhruba měsíc a další už nedošla. Do tablet bych já nesla
Volila jsem tablety a pro mě to byla dobrá volba, nechtela jsem takový zásah jako je revize. Kamarádka vždy volila revizi, bylo to pro ni lepší řešení psychicky - prostě bylo hned po vsem a těhotenství nebylo... Přeju ať se rozhodneš dobře, vše projde bez komplikací a brzy se zadari úspěšně
Já znám bohužel hodně ženských kolem, co otěhotněly, miminko nechtěly... Každopádně každá co měla tabletku, tak šla pak na dočištění. Jinak tvé pocity chápu a věř, že má vás někde vaše vytoužené miminko čeká. Já jsem si prošla mimoděložním, pak ztrátou miminka v 5 měsíci... Což mě úplně dostalo, ale... Za každým mrakem, zase vyjde sluníčko, ta jiskřička naděje. Teď mám 3 děti... Dva chlapečky a i holčičku o kterou jsem přišla. Tak vám držím palce, ať také máte co nejdříve s tvým partnerem své vytoužené štěstí. Přijde, chce to jen věřit.
Mám za sebou 6 x ZT...většinu jsem řešila revizí. 2x jsem měla tabletku a za mě osobně nevím no. Poprvé nezafungovala správně a potrat se rozjel až za 12 dni a rovnou na Štědrý den...nakonec jsem skoncila na pohotovosti (kontrakce, kdy se tělo snažilo vyloučit plod, byly tak bolestivé, že jsem blila) podruhé jsem ztratila strašně moc krve, že mi z toho hucelo v uších a točila se mi hlava...byla jsem jen krok od toho si volat rychlou
@nickymajerova moc mě mrzí vaše ztráta 😞 nás s manzelem toto potkalo 3x.. za mě je lepší revize.. nemáte žádné bolesti(fyzické) je to celkem rychle.. zákrok trva cca 20 minut pod narkozou..byla jsem vždy na ambulantním zákroku, tedy ráno nástup, operace a odpoledne domu.. týden neschopenka, abych se dala i psychicky trochu dohromady.. tabletky jsem zkoušela 2x a ani jednou u mě nefungovali.. nic se nespustilo.. takže jsem šla na tu revizi.. za mě je to rychlejší a větší jistota.. každá to ale vnímáme jinak.. ať se rozhodnete jakkoliv, přeji vam brzké zotavení a ať je vše bez komplikací ❤️🫂
@nickymajerova ahoj, tak hned prvně mě to mrzí 😔 a k druhé části otázky..o miminko jsem přišla též v tom 9tt, a šla jsem na revizi. Přišlo mi to takové rychlejší ukončení (jako strhnutí náplasti).. při představě že si dám pilulku a budu čekat až se něco začne dít, a pak nedej bože se na kontrole ukázalo že nejsem vyčištěná, a stejně na revizi jít musela se mi dělalo zle. Zákrok trval chvilenku.. počkali jsme 2 menstruace a nyní jsme v 8 měsíci 🙂 neboj se všechno dopadne dobře.. když budeš potřebovat plač.. on ten čas letí a ty hrany obrousí.. držím palce ať se brzo zadaří 🍀
@nickymajerova prošla jsem si ZT zjištěné v 10 tt, rozhodla jsem se pro revizi, v tu doma jsem měla doma už dvouletou dcerku a představa, že doma čekám než zabere pilulka a čekat než vše odejde mě od této možnosti odradila. Na revizi jsem rano nastoupila do nemocnice a odpo už mohla domu. Po fyzické strace vše v pořádku, psychika byla horší. Dodržení jsme šestinedělí a pak jsme se snažili znova.
Určitě tableta, oni pak důkladně kontrolují, jestli všechno odešlo.
@elis16 pilulka se bere ráno a po pár hodinách zabere a pak je to rychlovka.
@suzanna123 mně třeba 2x nefungovala.. nespustila nic.. akorát to vždy oddalovalo revizi.. takže není vůbec záruka, že pilulka bude rychlá... naopak znám spíše více případů, kdy selhala.. buď se nespistila vůbec a nebi se spustila, ale dotyčná poté musela stejně podstoupit revizi na docisteni.. 🤷♀️
@anonym055 zajimave, kolik znas lidi, co to podstoupilo... Nicmene ja nerikam nic o zaruce, pisu svoji zkusenost, ktera probehla presne tak, jak me informoval doktor. Samozrejme, ze to neni stoprocentni - to ostatne neni ani revize. Nicmene pokud je sance vyhnout se operaci, tak to udelam, i proto, ze ta s sebou nese dost podstatna rizika.
Děkuji všem, že jste si našly čas mi napsat. Nakonec jsem se po debatě s několika gynekology rozhodla pro revizi ( odsáním, ne kyretáž ). Plodek měl již 2 cm (odpovídal přesně 8+3tt) a byl tudíž na farmakol.ukončení příliš velký, že by do toho s klidným svědomím nikdo nešel. Byla jsem na zákroku před dvěma hodinkama, cítím se dobře fyzicky, psychika už je pochopitelně horší. Ale člověk musí být silný právě pro další pokus, který snad už vyjde ve zdraví.
Přeji všem krásný den a hlavně ať jste všichni zdraví a v pořádku!
@suzanna123 bohužel mé dvě kamarádky plus jedna příbuzna měly právě podobnou zkušenost jako já.. netvrdím, že tabletky pouze selhávají..je dobre, ze nekterym zenam funguje, jak má. Pouze jsem napsala svou zkušenost, kde 100% selhala, taky jsem se jako vy chtěla zákroku vyhnout, ale bohužel se nezadarilo a po me zkušenosti potkat mě tatto situace jeste jednou, jiz si tabletku nevyberu za ten stres by mi to nestalo.. a ano ZT je bohužel častější než si myslíme, což je velmi smutné, nepřála bych to zažít nikomu.
@nickymajerova přeji Vám, aby bylo vše v naprostém pořádku bez komplikací 🍀🫂
@nickymajerova určitě bych si vybrala revizi, je to rychle, bezbolestné a většinou bez komplikací. Já na ní byla 2x. Než se trápit několik dní s tabletkou.
@nickymajerova Držím palce ať se brzy zadaři.
@pettrus1210 není to několik dní a trápení je to srovnatelné s menstruačními bolestmi
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@nickymajerova ahoj . Mne to odešlo samo v květnu po týdnu po potvrzení. Ale asi bych šla do tablet. A samozřejmě mrzí mne. To