Holky asi potřebuji podporu. Můj chlap je skvělý a umí mě podpořit,ale myslím,že tohle prostě chlapi nechápu. Už jsem tu psala,že jsme přišli o miminko skoro v 7.měsíci kvůli tomu zasr...myomu😡😡po 10 letech co jsem nemohla otěhotnět! No a za 14 dní jdu dávat myom pryč. A mám strach. Je mi 40 a moc bych chtěla miminko 🥺 bojim se,že už to nepůjde...když nad tím přemýšlím, tak mě chytá panika,že můj život bude už jen prázdný...zakazuju si takové myšlenky, ale je to těžké...
@lv ano mám psycholožku. Je skvělá, ale pořád je to doktor...spíš jestli si to nebo něco podobného prožil tady někdo? Asi mi jde o lidské povzbuzení než o to lékařské 😉 sama nevím..
@lenkalubina holka můj příběh je tvému tak podobný. Přečti si můj článek na mé zdi. Tohle pro tebe bude povzbuzení. Protože to nakonec dobře dopadlo. A dobře to dopadne i u tebe. Neboj se nic. Na každého někde čeká jeho kus štěstí. Akorát u někoho je ta cesta k němu krapítek trnitější 😉 Hodně štěstí 🍀🍀🍀
@lenkalubina Ahoj, mám to podobně, jsem teda o chlup mladší, ale už 4 roky řešíme snahu o dítě, také jsem potratila (ale v začátku těhotenství) a mám za sebou 6 IVF. Když jsem se o tom bavila s psycholožkou, tak se mě ptala čeho se bojím. A právě to že nebudu mít nějakou životní náplň je jeden z mých strachů. Představa, že budu chodit dalších 30 let do práce a budu žít tak jako teď - do práce, z práce, udělat večeři, doma něco uklidit, pošolichat, vzít si knížku a číst a ráno zas do práce, z práce, atd., mě přivádí akorát k šílenství. Řeči jako najít si nějaké koníčky a zábavu jsou na nic. Samozřejmě že člověk si občas zajde zacvičit nebo s kamarádkou na kafe, ale zábava na 5 večerů v týdnu a víkendy se hledá hůř. Navíc když většina kamarádek má děti, tak je to o to komplikovanější. Rodiny s dětmi prostě fungují jinak, takže o to hůř se udržuje nějaký kontakt. Každopádně ani s tou psycholožkou jsme se nedobraly nějakého řešení, jen toho že tahle úvaha je vlastně normální.
Já uvažuju o tom, že pokud by se nám to dítě opravdu nepovedlo, tak by asi bylo nejlepší změnit nějak životní styl, např. odstěhovat se do zahraničí, nebo si pořídit dům a starat se o něj, změnit obor, ve kterém pracuju, prostě ten náš život od základu změnit, abych nebyla v tom současném každodenním stereotypu, protože vím, že žít tak jako dneska ještě i za 20 let, tak to mě už odvezou do Bohnic.
Já jsem mladší, děti nemám, jednu dobu mi to bylo líto, že ještě nemám, ale tak nějak jsem si řekla, že přece nejsem méněcenná kvůli tomu, že je nemám a když dítě bude chtít, cestu si k nám najde.
Ale nevím, jestli ti to pomohlo.
@lenkalubina Psychika je základ všeho. Vím to, protože jsem přišla o malé ve 20tt a zhroutila se. Nejhorší období života. Tyhle myšlenky v sobě nesmíš pěstovat. Život má strašně moc cest, kterými se dá jít. Předně si myslím, že máš ještě pořád šanci miminko mít. Pokud by to snad nešlo, existují náhradní mámy, adopoce, pěstounství, cokoli, co ti ten smysl dá. Vždycky je cesta. Já děti mám a zase se strachuju, že v životě nestihnu to, co bych ještě chtěla, protože než vyrostou, budu už mít léta. Vždycky má člověk z něčeho strach, ale něco se prostě stejně naplánovat nedá.
@kelerub děkuji 🥰
@lenkalubina a vis to,ze ty deti vyrostou a i se osamoststni,naji pubertu a rodicum delaji i poradne vrasky a starosti?Takze dite je napln tak na tech 20 let,pak uz vicemene jen financni podpora pokud treba studuje, nebo nez si najde praci.A stejne pak jsou dva stari v duchodu sami a deti je jen navstevuji,taky spolu nejsou vsech 5 dni v tydnu...takze urcite bych si nasla sve konicky a na to dite bych netlacila,i kdyz si myslim,ze to i u tebe dobre dopadne a dite mit nakonec budete.Jinak materstvi je krasne,ale taky narocne,stejne chosis pak do prace z prace pro deti do skolky ze skolky,do skoly ze skoly,pak ukoly,krouzky,nakup a za chvili vecer a dalsi den nanovo a jaka je to sranda,kdyz je porad nekdo nemocny a ty chytnes od ditete take,po zime jsi vycerpana jak vymackany citron,dovolene utecou jedna dve a zase jedes ten rezim krecka v kolecku.Takze idealizace je fajn,ale realita je o dost narocnejsi,to jen abys nemyslela,ze dite je vsechno,radosti opravdu vyvazuji starosti.
@lenkalubina ber to odebrání myomu jako krok k tomu mít miminko. Ať je ten hnus už pryč. Já bych to spíš brala pozitivně. Kamarádka mi říká, že být negativní můžu, až ta věc nastane. Jak dlouho po odebrání myomu se nesmíte snažit?
@nazka cca 4 měsíce 🤔
@marcicek84 to já si uvedomuju😉 mám totiž už jedno 15-ti lete doma. S bývalým manželem. Ale ten už mě moc nepotřebuje...
@rozitta to jsme probírali,ale partner si myslí,že by to nezvládl,když by dítě nebylo jeho. Má strach,že by ho nedokázal mít rád.
@lenkalubina aha, to je škoda. No je pravda, že pro každého ta adopce není řešením 😔 držím pěsti ať se vám podaří vaše vlastní miminko.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Vyhledalas odbornou pomoc? Psychologa, abys s ním mohla o tom strachu mluvit?