Dobrý den holky, treba uz ta diskuze na mou otázku probíhá, ale neumím v tom tady moc hledat... zajímalo by me jen, zda-li jste tu některá , co prodělala revizi po zamlklem těhotenství a při dalším otěhotnění potom jste potratilA znovu?Nebo těhotenství proběhlo uz v poradku? A za jakou dobu jste se začaly opět snažit ? Myslim po te prvni revizi.... děkuji
První těhotenství 2009/10-bez problémů, další 2015 -duben MA v 10tt.První ms došla po 8 týdnech a hned to vyšlo. Ale znovu MA v 10tt. Vyšlo nám to až v únoru letošního roku, první cyklus "snažení". Do té doby jsem se dávala do kupy fyzicky i psychicky.
První tehotenstvi 02/2014, v 7tt spontánní potrat. Druhé 09/2014, v 9tt zamlkly potrat. Pak pauza, genetika.. Třetí těhotenství 02/2016, opět v 9tt zamlkle. Poté vyšetření na hematologii, imunologii, endokrinologii. Zjištěna snížená funkce štítné žlázy, od srpna hodnoty v poradku ale další tehu se zatím nedaří 😳
@demukla po druhém neúspěchu mě poslali na hematologii, kde nic nenašli, se štítnou žlázou jsem se léčila už před prvním MA a kompenzace hormonů byla v pořádku. Tak závěr byl 2 špatné a nesouvisející náhody. Nikdo neví, proč se to stane, bohužel to tak prostě je....Spoustě holčin, co si také prošly revizí se podařilo hned další těhotenství 😉
Poprvé revize 12/2015,pak spontánní potrat asi 6 týden v 04/2016,teď probíhající těhu a snad už konečně úspěšně 😉
Já zamlkle prosinec 2015, počkali jsme dvě menstruace a třetí už nedorazila. V unoru pozitivní test, a ted se nám 1.11. narodila naprosto zdravá holčička 🙂 cely těhotenství jsem byla uzlicek nervů, hrozně jsem se bala, aby se zas něco nepokazilo. Pořídila jsem si i angelsound... Drzim palce 🙂
Jinak jak tu píší ostatní - jakmile jsem otěhotněla znova, šla jsem si nechat nabrat štítnou a mela jsem spatny hodnoty. Hned jsem začala brát léky a dr mi dala i utrogestan (preventivne). Možná to byla příčina prvního nezdaru.. Ma to tak dost zen :-/
Já první těhotenství zamlklé v 9tt, poté měsíc pauza a další už jsem byla těhotná a donosila zdravého syna. Třetí těhotenství znovu - tentokrát spontální potrat v 6 tt a teď čekám a doufám, že to další co je v bříšku bude v pořádku 🙂
První těhotenství anembryomola, revize 12/2015.
Pak přelom leden/únor 2016 biochemické těhotenství - potvrzeno z krve.
Třetí těhu 7/2016 opět biochemické - potvrzeno z krve.
Teď jsem ve 12.tt. a zatím vše v pořádku... A měla jsem od začátku léky (Utrogestan, čínskou medicínu, Fraxiparine...). Čekáme na 1. screening a doufáme 🙂
Prvni tehu v poho a pak 6/15 anembryomola,revize, 11/15 zamlkly potrat, 4/16 opet zamlkly potrat,vse po IUI
Teda to jsou věci u některých z vas 😞... ja mela 5/11 spontánní potrat, pak 11/2013 syna císařským řezem a ted v říjnu zamkle tehu, tak se trochu bojím , aby uz to zase dopadlo! Ja si furt myslela ze jak je to dole jakoby pohnojeny, tak uz to bude vse v poradku a nemůže se uz nic stát 😕...Ale stává se to ... versy- tobe přeji ať uz to konecne vyjde a je vse v poradku...😊
@prostejina 1.11, akorát tedy 2013... to se mi narodil syn 😄... byl planovane, tak vám moc gratuluji😉
@demukla My začali zkoušet po šestinedělí a zadařilo se ve třetím měsíci. Zatím vše OK. Sestřenka začala zkoušet po půl roce a po 10 měsících to vyšlo ( není úplně zdravá a bere léky, které trochu komplikují otěhotnění). Momentálně je s těhotenstvím měsíc za mnou a zatím vše OK.
Ahoj, ja mela zamlkly tehu 3x z toho 2x v jednom roce, tedkom sem zjistila // na testu tak doufam ze to konecne uz vyjde
@demukla ahoj. Prvni ZT bylo v rijnu 2010, nasledovala revize. Pak jsem v dubnu 2011 objevila // na testu a v prosinci se nam narodila dcera. Dalsi tehu opet nedopadlo - ZT v cervnu 2014 a revize. Cekani bylo dlouhe ale v dubnu 2016 se objevily // na testu a ted mo zbyva cca posledni mesic 🙂
@demukla
@medulinek mame 5,5letou dcerku, chteli jsme dalsi a zatim to nevychazelo, ja mela kveten rijen 2015 a letos cervenec. minulou stredu jsem mela dostat MS, ale zatim carka na testu sili tak doufam ze tedkom uz to dotahneme. Jinak hematologii mam v poradku a cekam nekdy na prosinec jak bude genetika. Snad to nic nebude, treba jen blba shoda nahod....
Holky stejne je to nespravedlive 😡... někdo po dítěti tak touží, snaží se pro to udělat vsechno správně a pak nic😰.!!! Někdo se otre o trenky a ma hned zdravé dítě, které ani nechce atd... 😞.. to je smutne
@misao ahoj, moje kamarádka si prošla asi třemi potraty a nakonec se přišlo na to, že problém je v krvi. Dělali jí testy už dřív, ale ten problém s krví se vždy objevil až v momentě, kdy byla těhotná. Neznám přesný název, ale byl to problém s hustotou krve. Při otěhotnění jí měla příliš hustou, ale když těhotná nebyla, tak krev byla v pořádku a proto se na to přišlo až později. Teď už se taky dočkala a má zdravé miminko 🙂
Ahoj holky, dneska jsem byla po týdnu u Dr., na UTZ viděla jen gestační váček a hodnota hcg jenom 390. Minulý úterý 200. Dr. mi řekla, že mám přijít v pondělí a že znovu vezme krev. Jedná se tedy o zamlklé těhu? A v pondělí mě čeká už jen potvrzení a nástup na kyretáž? Děkuju, jsem z toho špatná :(
@lucijejeje nerada davam plany nadeje,ale hcg by melo stoupat dvojnasobne co dva ax 3 dny,takže to uplne nejlip nevypada,ae kdovi,musis cekat :-/
@lucijejeje mohu vedet v jakem jste týdnu? S přesně jak píše medulinek- nechci strašit, ale zase vám nechci delat naděje...
@demukla podle posledni MS by to melo byt 6+3,ale Dr rikala ze to bude spis 5+3
Tak jestli je to takto brzy, tak naděje plodu , ze se objeví tam je 😉... myslim na vas
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
My jsme počkali na další menstruaci a pak jsme se snažili dál. Podruhé už bylo všechno v pořádku.